Dobrý den,maminky máte některá prosím stejnou zkušenost jako já? Potřebuji uklidnit.Je mi 36 let a čekám 3 miminko.Byla jsem na prvotrimestrálním screeningu a máme špatné výsledky.Zvýšené riziko Dawnova syndromu 1:79 a Trikuspidální regurgitaci v srdíčku, NT 1,95mm.Nelíbila se jim moje krev a ani screening 😪 V pondělí jsem byla na Panorama testu a týden čekám na výsledky a modlím se ať je miminko v pořádku.
@michaela_2 moc děkuji za povzbuzení 😊taky doufám že to všechno dobře dopadne a miminko bude zdravé.To čekání na výsledky je šílené 😪
@martinka2012 Ahoj ...otěhotněla jsem ve 38 letech...Riziko DS jsem měla jako ty..šla jsem na plodovku a teď vedle mě spinká roční zdravá holčička..🙂
Riziko 1:79 znamená riziko 0,79 %. Pro doktory je vysoké, ale pořád to není ani jedno jediné procento. Je fajn podstoupit možná vyšetření, ale není to důvod k panice. A doufám, že tě poučili, že i tento test může mít falešně pozitivní výsledek, takže pozitivní výsledek ještě neznamená postižené dítě. Naopak negativní výsledek znamená, že Downa jistojistě nemá.
Já jsem měla taky riziko na DS 1:45, šla jsem na odběr klků a vše vyšlo negativně a už máme krásnýho měsíčního uzasnyho chlapečka!! Myslete pozitivně, určitě to dobře dopadne 🍀🌷🌹🍀 hodně štěstí 🙂)
Moc Vám všem děkuji 😊
Moc všem děkuji za uklidnění 😉 výsledky Panorama testů jsou v pořádku a čekáme chlapečka 😍 Ještě nás čeká vyšetření srdíčka ve 20.týdnu kvůli šelestu,ale věřím že bude vše v pořádku 😊
@martinka2012 ahojky moc gratuluji.
Jsem ráda že to dopadlo dobře. Před nedávnem jsem prožívala to stejné. Špatný screening, 14
Dní nervů. Následoval panorama test a utz
V 16tt i ve 20tt nam taky dopadl dobře, ( taky máme šelest) tak to s vámi prožívám 😊
@keksikpepsik Moc děkuji 😊 jsem ráda že máte všechno v pořádku.Ty nervy jsou šílené 😪
Ahoj jakou jsi měla krev?ja si ted prozila to same bohuzel me vychazel DS 1:7 a dnes se mi i potvrdil,ovsem neves hlavu ty jses na tom mnohem lepe!!!drzim palecky.
@vaseli16 Krev už si přesně nepamatuji.Jen mi řekli riziko Dawnova syndromu a od toho se to celé odvíjelo.A z čeho se Vám potvrdil?
@vaseli16 Krev si nepamatuji.A z čeho se ti potvrdil?Je mi to moc líto 😢
@martinka2012 podstoupila jsem odber choriovych klku(snad to dobre pisu) a z toho...
Ahoj me je 36. Z triplu mi vyslo riziko Downa 1:7. Byla jsem na plodovce a riziko vylouceno.
@krutak1fle Moc gratuluji a preji vam i miminku zdravi!!!!nic neni tak dulezite jako zdravi...Nam to bohuzel dopadlo spatne...
@vaseli16 To je mi lito, vim jake to byly nervy. Dekuju. Klidna budu az se mala narodi. Prece jenom to ve me trochu hloda.
@krutak1fle ted uz jen verte ze je malicka v poradku!!nenervujte se jinak bude i miminko nervozni 😊
@vaseli16 Děkuju pokusím se 🙂
@martinka2012 Ahoj martinko. Nalezla sem tvou diskuzi a musim se zeptat, jak probiha tve tehotenstvi? V cervnu sem byla u dr. Frisove na screeningu a zjistila nam take tricuspidalni regurgitaci a odchylku v krvi, celkove riziko 1:212. Podstoupila sem take Panoramu a dle testu zdrava holcicka. Jen mam strach, aby nebyl falesne negativni nebo aby se neukazala.za.mesic srdecni vada...Je pravda, ze s nejvetsi se nedomykavost upravi, ale mam strach...
@kafemaniak Ahojky,v pondělí nás čeká 2 screening,tak doufám,že bude všechno v pořádku.Taky jsem ze všeho vyplašená...
@martinka2012 Drzim vam moc palce. Doufam, ze vam to dobre dopadlo 😉 Nas ceka dalsi uz az za 3 tydny, tak si jeste pockame. Co ctu pribehy, co mely holky t.regurgitaci, a jinak ok ultrazvuk, tak ve vsech pripadech zmizela do porodu 😉
@kafemaniak Moc Vam dekuju.Tak vcera vysetreni dopadlo dobre,malinky je uplne v poradku a i regurgitace uplne zmizela.Moc Vam drzim pesti at vse dobre dopadne.A urcite mi dejte vedet ;) hodne stesti !!!!
@martinka2012 Tak to je senzacni zprava a pro me velka nadeje, ze nam to taky dobre dopadne 🙂 Ted teprve si muzete chlapecka poradne uzivat 🙂 Ja dam vedet urcite, pribehu s t.regurgitaci je tu na forech jako safranu, tak se kazda zkusenost hodi.
@martinka2012 Gratuluju, musel ti spadnout balvan ze srdce!
Take pujdu na panoramu, je to jen bezny odber krve, neberou ji moc?
@nupta Neskutečně se mi ulevilo 😊 ano běžný odběr krve a berou 2 zkumavky.Držím pěsti ať je všechno v pořádku 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@martinka2012 já ne, ale švagrová čekala prvního syna ve 29 letech a testy dopadly ok, druhého o dva roky později a riziko na Dawna jí vyšlo nějak podobně jako tobě 1: 80něco.......Doktoři byli hodně skeptičtí, ona na pokraji zhroucení - no a malej je úplně stejně zdravej jako jeho starší brácha, teď už oslavil 5 narozeniny, je úplně v pořádku. Tehdy jsme mysleli, že to částečně udělalo to její věkové ,,překonání třicítky", že věk maminky ty výsledky hodně ovlivňuje..........Každopádně hlavu vzhůru! Těch případů, kdy bylo zvýšené riziko a miminko je pak v pořádku, je spousta! Myslím na vás 🍀