Dobry den, nemate nekdo zkusenost se zvysenyma protilatkama stitne zlazy v tehotenstvi? Co to pro mne muze znamenat? Mam jit na endokrinologii - objednat se, ale terminy jsou za dlouho a tak nevim jestli je to nejake nebezpecne?
Dekuji, K.
Z vlastní zkušenosti vím, že Tě jako těhotnou vezmou přednostně. Sama se v tomto plácám přes půl roku a když volám na kontrolu, tak se vždy ptají.
@qistyna Ahoj me taky vyšly zvýšené protilátky na štítnou žlázu. A zatím je vše v pořádku, ma me v peci hematoložka. Beru I godasal 150mg 1 a půl tablety denně.Minuly tyden jsem byla na odberech zase a vse v pořádku. Jdu až v 20 tt znova na odběry. A to jsem dnes 13+4tt.Dr jen rekla ze kdyby cokoliv bylo a neco se mi nezdálo mam přijít dříve. Takze taky nejsem z toho moc moudrá.
Trvej na včasném objednání, měla bys jít přednostně, vyber si případně jiné pracoviště. V těhotenství dostává štítná žláza dost zabrat, proto je obvykle nutné doplnit hormony a jód, to rozhodnou lékaři podle tvých konkrétních výsledků. Čím dříve, tím lépe. Miminko to určitě neohrozí, to si bere z tebe vše potřebné, ale tvoje potřeby jsou uspokojeny až v druhém sledu, tedy nedostatek bys mohla pocítit ty. Čím dřív se nasadí správná léčba, tím lépe a nebudeš mít žádné obtíže.
@qistyna Ono záleží, jak moc jsou ty protilátky zvýšené(az od určitě hranice se to řeší medikací). Mně byly zvýšené protilátky zjištěny zhruba před 10 lety a mezitím jsem porodila 3 zdravé děti;)určitě si zavolejte na endokrinologii jako těhotnou Vas vezmou určitě brzy.drzte se!
Predpokladam, ze je to to a-TPO, ktere mam 50 a ma byt od 0-6.
No snad to bude v poradku
Moc dekuji za uklidneni a zitra tam zajedu a objednám se 🍀🍀🍀
@qistyna určitě zavolat endokrinologii s tím, že jsi těhotná. Neboj, já mám autoimunitní poruchu štítné žlázy a mám dva zdravé kluky 😉 jen je tedy pravda, že těhotenství může štítnou žlázu rozhodit hodně. Mně se po druhém porodu zbláznila úplně, což se u autoimunitní poruchy prý může stát, ale tak holt člověk chodí častěji na odběry a dodržuje doporučení lékařů 😉
Tak me objednali za 3 tydny, driv nemaji moznost (jine endokrinologie maji plno) tak snad to tak staci
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zavolej tam a řekni, že jsi těhotná, vezmou tě přednostně 👍🏻
Co u tebe znamená zvýšené protilátky?