Zvýšené jaterní testy v 19tt, máte zkušenost?

atenka46
28. dub 2015

Ahojky! Mate nekdo zkušenosti se zvýšenými jater umí testy? Jsem v 19 tt a ted jsem si byla vyzvednout výsledky krve, na kontrolu mam jít za mesic, tak ted váhám jestli volat a objednat se dřív nebo co mam delat? A co s tim tak většinou dělají? Dekuji

tehulka12
29. dub 2015

@atenka46 hlavne zalezi na tom,jak moc je mas zvyseny.Rozhodne bych brnkla a domluvila se s lekarem.Zvysene jaterky mohou ohrozit miminko.Vetsinou se zvysuji koncem tehotenstvi.Takhle brzy nevim,mozna jsi to mela uz pred tehotenstvim,ale rozhodne by se to melo sledovat a ev. lecit.Ja je mela zvyseny ve 34t a brala jsem nejdrive jem Esentiale a pak jeste neco(myslim Transmetyl nebo nejak podobne se to jmenovalo).Ja bych to rozhodne rekla lekari,ze to vyslo blbe.Jo,a drzela jsem jaterni dietu.

atenka46
autor
4. kvě 2015

@tehulka12 dekuji, uz jsem za nim byla, testy opakuje me a uvidime... V čem spočívá jaterní dieta? Co vsechno se nemůže?

tehulka12
4. kvě 2015

@atenka46 dieta v jednoduchosti nesmí se: smažený, tučný a kořeněný.Jo, a taky by asi měl vyšetřit žloutenky.V 19t je brzy na těhotenskou cholestázu. Tak,ať to všechno dobře dopadne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru