Zvracení na "prázdno"

labuto
24. bře 2019

Ahoj holky, jsem už šíleně zoufalá jsem v 9tt těhotenství a příšerně zvracím. Kdybych zvracela jídlo, přežila bych to. Ale zvracím na prázdno a jen šťávy. Jenže takhle zvracím cca10 minut v kuse a několikrát za den, večer a i v noci. Jsem už z toho vyřízená a budu muset na neschopenku. Naspim denně snad i 15hodin. S jídlem mám problém, ale něco do sebe dostanu. Horší je to s pitím, s tím hrozně bojuju. Ale od včera jsem na tom s pitím trošku líp. Ovšem to zvracení na prázdno je šílený. Je zvláštní, že i když jdu zvracet po jídle, tak zvracím jen šťávy. Nemáte některá ta
du, jak na to???

zmrzlinka
24. bře 2019

Zkus si k posteli dát piškoty nebo kousek rohlíku a po zobuzeni ještě než vstanes něco sníst.Pit po lžičkách studené nápoje .Mne pomáhala cola.V těhotenství jsem skončila 2 krát na kapackach.Je to boj.Drzim palce.Je to náročné jak fyzicky ,tak psychicky.

labuto
autor
24. bře 2019

@zmrzlinka To mám. Doktor mi poradil, ať piju vychlazenou colu s citronem. Po dvou dnech ucucávání jsem zvracela šťávu z citronu a druhý den colu. Snažím se stále něco zobat. Ale stejnak zvracím jen šťávy. Už jsem vážně zoufalá. Když vyhodím jídlo, tak se raduju. To lítá samo.

bilbery
24. bře 2019

Také to tak mám. Trávení funguje a pokud se nenajím pár minut před zvracení, tak ztrácím na prázdno,jak píšeš. Teď jsem 16tt a ztrácím už méně často. Bez žvýkaček se neobejdu. Nejsou špatné lízátka. Studená voda. Nezbývá než to vydržet.

zmrzlinka
24. bře 2019

@labuto mne taky jeste pomáhalo nealko pivo a slané tyčinky.Drz se.S miminkem pak zapomeneš.Ale to vysilující. To věřím .

labuto
autor
9. dub 2019

@zmrzlinka A co třeba pijete? Zvracím tak nějak stále stejně. Jsem nakonec doma na neschopence,protože zvracet ráno, odpo, večer, v noci a pak jít do práce, to byl nadlidský boj. Mám velký problém dostat do sebe tekutiny. Samotnou vodu vůbec, vodu se šťávou občas, džusy vůbec-krom pomerančového, ale ten už mi vadí taky. Černý slabý čaj,tak to tak 5lžiček. Snažím se to zachraňovat kompoty, ale už mi začínají lést krkem..Občas do sebe nacpu ovoce, ale ne vždy mi sedne. Jsem už zoufalá a bojím se, že skončím v nemocnici. Jsem ve stavu, že už nejsem schopná nic dělat a celý den jen proležím. Co prosím pijete?

bilbery
9. dub 2019

@labuto mne už nevolnosti přestaly, cca v 17tt. Celkově piju málo. Hlavně ne bublinky. Zkoušela jsem i homeopatika, ale žádná velká změna nebyla. Prostě se to musí vydržet.

pipi_puncocha
9. dub 2019

@labuto když čtu ten kompot, tak momentálně u mě na pití vede hodně slabý ledový čaj i s ledem a s kompotovanou broskví nakrájenou. Ono to chce prostě hledat, jsou fáze, kdy bude asi všechno špatně.

zmrzlinka
9. dub 2019

@labuto já jsem pila jenom colu a nebo černý čaj z lednice.Bud jsem to udržela nebo vyzracela a dvakrát jsem skončila na kapackach.Drzim pláče.

labuto
autor
15. dub 2019

Tak jsem dneska objevila zázrak. Nutridrinky. Zatím jsem na dvakrát vypila jeden, ale udržela jsem ho v sobě a po dlouhatánské době cítím alespoň trošičku energie.

galaxy23
19. dub 2019

Tak todle jsem měla od 8tt a mám to do teď,jsem ve 37tt a zvracení furt nezmizelo,brala jsem Degan ,chvilku zabírali ale potom už jsem zvracela i když jsem je brala. Tak aspoň že tobě už je líp ,já to ten měsíc do porodu nějak musím vydržet :D

labuto
autor
24. dub 2019

@galaxy23 Galaxy, tak to je mi opravdu moc líto. Já už naštěstí nemám to zvracení těch šťáv, co trvalo půl hodiny a několikrát denně. Vlastně pořád. Teď už zvracím jen jídlo. Bohužel jsem začala zvracet i ty Nutridrinky. Jsem na Pribiňákách, sójovém ochuceném mléce (kravské zvracím) a rajské omáčce bez masa. Občas udržím něco jiného, ale to je zázrak. Maso nemůžu vůbec, vývary taky ne. Zrovna včera si partner otevřel slané oříšky. Mě to zavonělo a ochutnala. Bože to byla chuť! Po 2 měsících jsem poznala něco vynikajícího! Vzala jsem si jen trošku, abych to nepřehnala. Hm, tak jsem ve 3hodiny ráno zvracela tu sůl ☹ Za cca měsíc jsem zhubla 7kg. Teď jsem ve 14tydnu a všichni mě chlácholí, že to brzy přejde. Nevěřím tomu. Tak Ti držím palečky, ať je aspoň trošku líp!!!

2907
24. dub 2019

Vy jste holky chudata,uplne to chapu,me zvraceni preslo az s porodem,vazne jsem zvracela cele tehotenstvi,malucko mi pomahal Enterosgel ze to nebylo tak caste a intenzivni.Preju vsem at vydrzite😘

galaxy23
24. dub 2019

@labuto říká se že kolem 15týdne to zmizí,ale já jsem důkaz toho že to tatak není. . a radila si se s doktorkou? Ta by ti měla něco předepsat

angelyn
24. dub 2019

Ahoj, já jsem teď 12tt a stejně jako u starstiho syna se mi to zvracení nevyhlo. Dobře jsi udělala, žes šla na PN, to se fakt nedá. Někomu se to může zdát na hlavu, ale jako já po každém zvracení ztrácím tolik energie, klepou se mi nohy, no děs. Už mám pocit, že je to třeba lepší, a pak zas přijde šílený den. Taky už nevím, co mám pít, nadavuje mě všechno. Doktor mi napsal čípky Torecan, na zklidnění žaludku, je to trochu lepsi. Nezbývá nám prostě to vydrzet...

labuto
autor
25. dub 2019

@galaxy23
@angelyn S doktorem jsem to řešila. Napsal mi neschopenku a čípky Torecan. Zabralo mi jedno balení a už neúčinkují. Stále mi říká, ať někam odjedu a změním prostředí, že to zabere. Potom mi říká, že už to brzo přejde. Jenže nepřechází. Jak píše Angelyn,jeden den je mnohem líp a pak najednou bum a konečná. Tak tu konečnou jsem měla včera. Prozvracela jsem celou noc a už jsem myslela, že si zavolám sanitku, protože mě do toho vzala hrozně bolest hlavy a já stále jen zvracela a zvracela, opět dehydrovaná. Když jsem si srkla pití, tak zase šílený zvracení. Peklo. Takže dneska mě čeká opět den v posteli, protože je mi blbě a jsem kaput. Říkám si, že bych zašla k obvoďačce, zda by mi nějak nepomohla, ale pochybuju nad tím ☹

apollonka
25. dub 2019

@labuto ahoj , me dost pomáhala ta coca cola ale hodne vychlazena , nebo zkus černý čaj ale tez hodne studeny a par týdnu jsem žila na hroznovem vinu tez vše studené jakmile to nebylo vše ledové byla to katastrofa ... pak jednu dobu sly i ovocné džusy , jsem dnes 18 tt a uz je to lepsi , dost veci nesnim vše mi smrdí a zvedá se mi žaludek , je to otravné .. kdyz neco snim okamžitě me páli zaha ... ja prezivam na ovoci a ted uz sem tam tvrdý sýr sunka. kousek rohlíku , maso stále nemuzu zelenina jedine salát s octem je to na palici kdyz nejim je mi spatne z hladu kdyz se najim je mi taky spatne ,.. přitom je to me pate těhotenství ale tohle zazivam poprvé ☹️ Preji ti at je ti brzy lépe aspon v te míře jako je me , protoze uz se to da ... ale stále jsem bez energie kdyby to slo prospim trictvrte dne jsem hrozné unavená ...

labuto
autor
25. dub 2019

@apollonka Klaním se všem, co tohle vydrží a už mají doma děti! Já mám prosperující těhotenství poprvé a čekala jsem na to 5let. Je mi 32let a asi tomu dává zabrat i ten věk. Ovoce jsem jedla, když jsem zvracela ty šťávy. Byl to jediný zdroj tekutiny, co jsem do sebe dostala. Pomeranč, jablko a meloun a ty saláty s octem. Bohužel teď už to nemůžu ani vidět. Čaj vůbec ☹ vodu vůbec, zvracím i u čištění zubů. Mám vážně pocit, že musím umřít. Tak moc držím palečky, ať máš vše v pořádku a je Ti jen líp a líp.

petaov
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru