Ahojte,
Trápí mě zvracení a nevolnosti, jsem v 5 měsíci a doteď mi vůbec špatně nebylo. Tak mě zajímá jestli jste to také zažily nebo jsem marťan?
Simona
Ne, taky myslím, že Marťankou asi nebudeš 😀 Každá jsme jiná a každá máme jiný problémy v těhotenství - a ani z lékařského hlediska to nebude zřejmě žádná komplikace, prostě to tak hloupě vyšlo... Já třeba zvracela hned od 6.týdne (tak jsem to vlastně zjistila 🙂 ), a to docela dost (např. cestou do práce jsem musela v metru 2x vystoupit a jít na veřejný záchodky zvracet - no prostě brutus). Bohužel mě to neopustilo až do konce 7.měsíce - až pak jsem si mohla opravdu těhotenství "užívat", jak se říká. Zhubla jsem za to období 13 kg, ale měla sem zásoby, takže to bylo v poho 😀
A zvracela jsi každý den? Já totiž zvracím nepravidelně, prostě jak se zachce🙂
ahoj, já tedy zvracela od začátku (jen ráno) ale až do 32. týdne. od cca 4. měsíce jsem začala zvracet jak chtěl malej 🙂 třeba jsem vešla do vydýchané místnosti nebo mi nesedl něčí parfém nebo mi některé jídlo smrdělo...stále jsem u sebe měla igelit. pytlíky 😝 taky doporučuji
No o sáčku do kabelky už sem taky přemýšlela, ale zatím mě to vždycky naštěstí zastihlo doma.V pondělí jdu na kontrolu, tak se radši zeptám🙂
Řekla bych, že je to hodně individuální. Já zvracela od 6t a přešlo to až okolo 17t byli ty šílený vedra což si myslím, že mi to prodloužilo. Hodně holkám se pak nevolnost vrací na konci, ale o zvracení od 5m jsem zatím neslyšela. Každá jsme jiná 🙂 kamarádka třeba neměla jediný problém během celého těhu. Mě trápí pro změnu nízký tlak a "nedostatek" kyslíku ☹. Každý den kafe (ve stylu, že to kolem kafe spíš jen tak prošlo) a doufám, že malého tím moc neovlivním, ale bez kafe bych nebyla schopná cokoliv udělat ☹. Dr mi řekla, ať piju víc jak 2l vody denně a že se s tím bohužel nic dělat nedá...tak kdyby měl někdo nějaký tip .. 🙂
@cyprise jo a mě na nevolnosti při cestování mhd pomáhali zázvorový lízátka z lékárny (jenže já měla stavy, že jsem nemohla ani vyvenčit psa a byla naprosto nepoužitelná - celodenní nevolnost), takže jsem i nějaký týden byla kvůli nevolnostem doma. A doporučuju se vyhýbat vodě z kohoutku (celý život jí piju), nevím proč ale v těhu mi prostě nevoní 🙂).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Marťan nejsi , ale to máš fakt pech. 😉