Zdravím prosím Vas jsem ve stresu od první chvíle co mi to dr řekla v 16tt zvětšené mozkové kokory u miminka přední 7,5mm zadní 8,7mm. 17.12 na druhem velkém screeningu opět přední rohy 3mm a zadní 10mm :( jsem zoufalá a bojím se o tu naší holčičku trápilo některou? A spravilo se to? :( jinak ma vše v naprostém pořádku jen toto kontrolu dala dr na 6.1 s tím ze to zkontrolujeme sice nám řekla že se nemame stresovat ze se to ztrácí nebo taky ne ale at zatím nesilime proti to kontrolujeme. Dekuji
@martt moooc děkuji hned jsem klidnější
@martt a jaké hodnoty jste měli?? :(
@terezkamirecek také jsme měli, nepamatuji si přesně na kterém to bylo zjištěno. Museli sme asi za měsíc na kontrolní utz a už to bylo ok.. Hlavně se nestresovat🙂
@terezkamirecek Přesné hodnoty uz nevím, vím jen ze to bylo kolem 10mm.
@lucinka_16 no už nás čeká kontrolní utz ted 6.1 nějak jsem na to nemyslela ale čím víc se to blíží tím je to horší :/ snažím se nestresovat jak to jde Moc vám děkuji 🙂
@terezkamirecek Ahoj, jak ti kontrola dopadla? Snad dobře! ❤️ Řešíme teď stejný problém 🙁
@evcaaaa ahojda, přední rohy úplně vymizeli a zadní pod 6mm takze jsme c pořádku 🙂
Dobry vecer. Mam podobny problem.
Pri 2 screeningu ve 20+5 mi rekli, ze miminko ma napadnejsi postranni mozkove komory(predni 8,7,zadni 8,3) a uzke cavum septi pellucidi. Rekli nam, ze se nic nedeje. Ale presto nas poslali na genetickou konzultaci a kontrolní UTZ za mesic. No, ono se rekne nic se nedeje. Ale popravde ja jsem šílená strachy. Prvni screening mi vysel taky hranicni, ale odber choriovych klku prokazal, ze je vsechno v poradku. Mate někdo podobné zkušenosti? Vsichni rikaji, nestresuj se. Ale jaksi mi to nejde 😩😩😩
@aaajaaanina Ahojky, můžu se zeptat ,jak jste dopadli? U nás teď na druhém screeningu zjištěny hran.velikost mozkove komory více v pravo 8.5mm a jsem strachy bez sebe...po týdnu jdeme zítra znovu na ultrazvuk...doktor říkal, ať jsem v klidu ,že je to hranicni a jen se to musí kontrolovat ,ale to se všem řekne, opravdu se bojím 🙈😟
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@terezkamirecek Take jsme u prvního těhotenství měli zvětšené mozkové komory. Nám to teda zjistily až na druhém velkém ultrazvuku. Doktor mne tenkrát objednal asi za tři týdny ještě k jedné doktorce na ultrazvuk, která se na toto specializovala. Ta mi tenkrát rikala, že se to stává a že do 30 týdne by se to mělo ztratit. A na třetím ultrazvuku už měl vše ok.