V úterý jsem byla na druhé genetice a bylo zjištěno,že má plod zvětšené ledvinné pánvičky.Jedna má 5,4 a druhá 5,8mm.Doktor mi odebral plodovou vodu,aby vyloučil Downův syndrom.Na první genetice bylo vše v pořádku.Jsem 20tt a je to kluk.Máte s některá stejný problém nebo dítě,které mělo stejný nález?Děkuji za odpovědi
Byla jsem na UZ 20 týden, doktorka zjistila u mého chlapečka taky zvětšené ledvinné pánvičky, říkala ale, že u kluků je to normální. Musí čůrat proti odporu, proto jsou zvětšené. Doporučila mi ve 30 týdnu zaměřit se na ledviny. Nevím, co se s tím dělá pak. Myslím si, že se jen sleduje močení, jestli dítě nezadržuje moč v ledvinách, což by se pak dál řešilo.
Také nám zjistili stejný problém - byla jsem pak ještě asi 2x na spec.UZ, kde se to kontrolovalo, před porodem už to bylo asi 15 a 18mm (jinak ale vše ok), dle mudr. po porodu měl následovat UZ ledvin v dětské nemocnici, ale nakonec mi řekli, že to "zmizelo" a nikam nás neposlali - moc mě neuklidnilo, že kdyby byl problém, tak se to prý brzy projeví, musí to zaklepat.... synovi bude 6 a je ok 😉 Držím palce!
Jo, mam zkusenosti...ale to neni indikace k plodovce...je to jen minor marker na downa. Nemela jsi jesze neco? Proc to delali? Nas sledovali cele tehotenstvi a ted i po porodu chodime na detskou nefrologii. Ale vypada to dobre. Stav se zlepsuje, tak staci jen uz kontroly. Zadna specialni vysetreni...nic...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Do 10 mm to nic nebývá- aspoň dle doktorů, po porodu to většinou mizí. Osobní zkušenost taktéž.