Zoloft ve 3. trimestru. Máte zkušenost?

3. srp 2023

Hezky den, prosim mate nektera zkusenost s uzivanim Zoloftu (setralinu) ve 3.trimestru? Byla jsem ted rok bez AD, ale bohuzel se nedalo jinak a dnes mi byl nasazen Zoloft jako nejbezpecnejsi moznost. Prvni 3 dny 50mg, pote 100mg. V pribalovem letaku pisi o zdravotnich komplikacich u narozenych deti (ac v minimalnim mnozstvi pripadu, ze riziko neni velke), tak bych potrebovala mozna nejake uklidneni, ze ho tu zeny normalne uzivaly a prcek byl po narozeni v poradku.
Diskuze jsem tu prosla, ale nic aktualnejsiho jsem nedohledala. Dekuji za nazory a zkusenosti.

clairexr
3. srp 2023

Brala jsem ho u prvniho od 12. tydne. Pred porodem se musi vysazovat kvuli abstaku, a pry se s nim nema kojit, ale ja jsem ho potom po asi 2 mesicich nasadila znova a kojila jsem s nim skoro rok a pul. Ted jsem na zacatku 3. trimestru, beru od zacatku 50mg a od pulky 2. trimestru 100mg.

autor
3. srp 2023

@clairexr a budou u Vas znovu vysazovat? Me psychiatricka prave nasadila ted kvuli relapsu uzkosti a depresi s tim, ze se vysazovat nebude (porod cca za 6 tydnu). Asi z duvodu, ze v tehotenstvi budu uzivat kratce. Ujistovala me, ze je uzivani bezpecne, tak ji chci verit, ale samozrejme cervik hloda.

lv
3. srp 2023

Užívání je bezpečné, bezpečnější než stav matky bez léčby.

lenkalubina
3. srp 2023

Já beru asentru a v tehu ponechána...lepší malá dávka,než úplně vysadit. Byla jsem pod dohledem psychiatričky.

clairexr
3. srp 2023

Ja vysazovat budu, nejsem z toho nadsena, ale moje doktorka to tak chce. Ale pocitam s tim, ze se k tomu casem zase vratim. Bezpecny to urcite je, toho bych se nebala 🙂

aarriel
4. srp 2023

Ja brala cele tehotenstvi a i kojeni, ale jen malou udrzovaci davku 25mg. Nevysazovala jsem, beru tak uz pres 10 let 🙈 Dcera zadne komplikace a nasledky nemela a nema, uz ji je 8 roku 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru