Hezky den, prosim mate nektera zkusenost s uzivanim Zoloftu (setralinu) ve 3.trimestru? Byla jsem ted rok bez AD, ale bohuzel se nedalo jinak a dnes mi byl nasazen Zoloft jako nejbezpecnejsi moznost. Prvni 3 dny 50mg, pote 100mg. V pribalovem letaku pisi o zdravotnich komplikacich u narozenych deti (ac v minimalnim mnozstvi pripadu, ze riziko neni velke), tak bych potrebovala mozna nejake uklidneni, ze ho tu zeny normalne uzivaly a prcek byl po narozeni v poradku.
Diskuze jsem tu prosla, ale nic aktualnejsiho jsem nedohledala. Dekuji za nazory a zkusenosti.
@clairexr a budou u Vas znovu vysazovat? Me psychiatricka prave nasadila ted kvuli relapsu uzkosti a depresi s tim, ze se vysazovat nebude (porod cca za 6 tydnu). Asi z duvodu, ze v tehotenstvi budu uzivat kratce. Ujistovala me, ze je uzivani bezpecne, tak ji chci verit, ale samozrejme cervik hloda.
Užívání je bezpečné, bezpečnější než stav matky bez léčby.
Já beru asentru a v tehu ponechána...lepší malá dávka,než úplně vysadit. Byla jsem pod dohledem psychiatričky.
Ja vysazovat budu, nejsem z toho nadsena, ale moje doktorka to tak chce. Ale pocitam s tim, ze se k tomu casem zase vratim. Bezpecny to urcite je, toho bych se nebala 🙂
Ja brala cele tehotenstvi a i kojeni, ale jen malou udrzovaci davku 25mg. Nevysazovala jsem, beru tak uz pres 10 let 🙈 Dcera zadne komplikace a nasledky nemela a nema, uz ji je 8 roku 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Brala jsem ho u prvniho od 12. tydne. Pred porodem se musi vysazovat kvuli abstaku, a pry se s nim nema kojit, ale ja jsem ho potom po asi 2 mesicich nasadila znova a kojila jsem s nim skoro rok a pul. Ted jsem na zacatku 3. trimestru, beru od zacatku 50mg a od pulky 2. trimestru 100mg.