Žlutý výtok v těhotenství. Co vám pomohlo?

6. říj 2021

Krásný den, mám hodně intimní dotaz (proto anonym) a prosím o radu...
1.9. jsem byla na kontrole a už tehdy se mi nelíbil výtok, který byl (a pořád je) hustý a sytě žlutý, takže jsem poprosila o kontrolu. Tehdy byl pozitivní amin test, dostala jsem Macmiror čípky. Na další kontrole (zase těhotenská poradna) 1.10. jsem zmínila, že výtok pořád není v pořádku. Tentokrát už byl amin test negativní, takže to je prý asi nějaká bakteriální infekce, na kterou jsem zase dostala Macmiror čípky. Ty zavádím každý večer, ale pořád mám sytě žlutý výtok a už jsem z toho docela zoufalá. Přestává mě bavit zavádět čípky, protože musím mít tlustou vložku na noc, protože když se čípek rozpustí, tak je všechno žluté, hned na to musím do sprchy a udělat si výplach, protože jinak zbytek čípku vytéká po celý den a není mi to příjemné. Do toho mi přijde, že Macmiror nepomáhá. Pálení atd. nemám. Teď jsem ve 28. týdnu a na další kontrolu mám jít až 3.11.
Prosím, pokud máte někdo podobnou zkušenost, co vám pomohlo? Stojí za to vyzkoušet třeba rosalgin?
Hrozně moc děkuju za případné rady.

teate
6. říj 2021

Mně přijde, že určitá forma výtoku je v těhu prostě normální. Já prostě nosím intimnky a měním je často. Taky je celkem hodně hustej, nažloutlej. A úplně jako květinová zahrada taky nevoní. 😃 Tělo vylučuje všechny nesmysly, aby se nedostaly k dítěti. Měla jsem to i s prvním dítětem. MUDr. nikdy na nic nepřisla, u prvního dělala všemožné testy.

coolca
6. říj 2021

Souhlasím s @teate
Měla jsem to podobné jako ty. Furt nějaký výtok, čípky, štěry... Nakonec mi možná pomohly probioticke tablety,ale výtok úplně nezmizel...

killerqueen28
6. říj 2021

Ahoj, ja by som ten cipok nevyplachovala, on sa uvolnuje postupne a tak posobi, vyplavuje so sebou aj to zle, tym ze ho vyplachnes tak znicis jeho ucinok -moj nazor

nikjean
6. říj 2021

Určitě nevyplachovat! 🙂 Tím, jak už bylo psáno výše, zničíš jeho účinek.

majili
10. říj 2021

Ja jsem v 35. tydnu a zluty vytok a celkem dost mam uplne cele tehotenstvi. Taky to neni uplne vune po fialkach, ale zadne jine potize nemam, takze to vubec neresim. Dokud to nesvedi nebo nedela nejake jine problemy, tak je vytok v tehotenstvi uplnen fyzilologicka vec.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru