Zdravím, na velkém ultrazvuku ve 20. Týdnu nám doktorka řekla, že naše miminko má všechny koncetiny kratší, než by měly být. Přeměřila všechny kosti na končetinách, a všechny jsou zkrácené, pouze jedna ručička je na spodní hranici normy (tj. 5 percentil) druhá rucicka těsně pod, ale nožky už jsou hluboko pod 5.percentilem ☹ jeden femur 28,5, druhý dokonce 25 ☹ byla jsem na odberu plodové vody aby se vyloučili syndromy, které jdou poznat. Mohlo by to prý i souviset i se sníženou Papp-a na prvním screeningu. Nemáte s tím nektera zkusenost? Pozitivní i negativní..ať vím, na co se.pripravit..
nevím jestli vám pomuže, ale třeba .... naše mimi má dle UTZ zkrácené obě stehenní kosti i pažní plus velikou hlavu - dle tabulek ... ovšem já mám též takovou zcela nesymetrickou postavu, takže doktorka to neřeší, že je mimi evidentně po mě ..... nemáte tedy i vy v rodině náhodou někoho taky tak nesymetrického, s dlouhým trupem a velkou hlavou a kratšími končetinami ?
@akcak17 Tak už jsem ji dohledala ( https://www.modrykonik.cz/blog/klarka25/ ), ale bohužel není aktivní, tak nevím, jestli a jak často sem vůbec chodí.
Tím nechci říct, že to musí být zrovna tohle, jen že mohla říct právě svou zkušenost, jak moc měli ty končetiny kratší, kdy to zjistili, jak se to vyvíjelo, atd. A třeba bys zjistila, že to máte jinak nebo to nemáte tolik nebo já nevím co...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V době měření jsem byla 20+4 ☹