Maminky, stalo se vám, které jste alergičky, že se vám při druhém těhotenství šíleně zhoršila alergie? Bohužel jsem musela vysadit léky, které jsem do té doby brala na nějaké udržení alergie v normě, ale bez těchto léků pouze přežívám na občasném zodacu nebo dithiadenu. Alergii mám natolik zhoršenou, že se mi začaly dělat červené fleky v obličeji, které svědí a pálí, od ramenou po loket se mi dělají na kůži bílé skvrny. Máte některá prosím zkušenost, a tip jak alespoň ty fleky v obličeji zmírnit, minimalizovat?
Neustále musím promazávat, nejlépe sedí Nivea, ale i tak ty fleky nemizi a pálí. Potřebuju chodit i mezi lidi, a takto je to velmi nepříjemné. Moc děkuji za tipy, rady, postřehy.. 🍀
@moonulka já právě mám alergii od mala, ale poslední roky jsem o ní vůbec nevěděla. Když jsem šla mezi cizí psy nebo kočky tak stačilo občas zobnout zodac, a nevěděla jsem že něco mám. Ale teď u druhého, nesmím ani na sluníčko, což je složité, protože s dcerkou musíme chodit ven. Tak snad to budete mít po porodu vše v pořádku 🙂
Taky mám zkušenost. V obou těhotenstvích se mi hrozně zhoršila alergie na psy. Naštěstí se jim většinou dalo vyhýbat, moc nezabiraly ani běžné léky. A stejně jsem se snažila je nebrat. A k tomu se mi hrozně zhoršil ekzém. Bohužel, nic moc šetrného nezabralo a já se silnějších věci bála, muselo to přejít samo. Jo a slunce taky, různe jsem divne otikala při druhém tehu, takže jsme chodili ven až vecer.
@biciklissie mám to podobně, akorát že mě tedy trápí hlavně ty červené pálivé skvrny v obličeji. Na psy a prach údajně také zhoršená alergie. Je mazec, jak je každé těhu jiné. Sluníčku se také snažím vyhýbat a chodit ven k večeru nebo když je pod mrakem
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
S tímto konkrétním problémem úplně neporadím... Ale po prvním těhotenství mi veškeré alergie zmizely. Otěhotněla jsem podruhé a v prvních týdnech se mi z nějakého jídla udělala šílená kopřivka po celém těle, další den mi nateklo hrdlo když jsem snědla pár cherry rajčat. 🙄 Bála jsem se cokoliv sníst, pylovou sezónu jsem musela strávit zavřená doma.... Uvidím co to udělá po porodu 🤷♀️