Ráda bych dala dohromady nějaké zkušenosti maminek s touto nemocí během těhotenství. Především těch, které mají zelený zákal diagnostikovaný a užívají na něj léky. Jaké léky Vám předepisoval Váš oční lékař v těhotenství (kapky, prášky) a jaké jste mohly užívat během kojení, aby nehrozilo poškození miminka?
Děkuji všem za rady,
Hedíček
Moje mamka jde na operaci sedeho zakalu tento mesic. Pokud jeste nejsi tehotna, tak bych zvazila tuhle moznost. Prober to s doktorem. Neznam nikoho, kdo by to resil v tehu.
nov777 jenže on je rozdíl zelený a šedý....
Mě diagnostikovali zelený zákal už ve 12 letech. Během těhotenství jsem používala stejné kapky jako předním a i po porodu. Radila jsem se se svojí oční lékařkou, která se tomu více věnovala a žádný problém jsem s tím neměla. Nyní užívám pořád kapky Unilat. A zatím se mi to ani nezhoršilo již od té doby, co mi ho diagnostikovali tak mám pořád stejný nález. Jen nevím zda ho má syn po mě nebo ne. K očnímu lékaři teprve půjde mezi druhým a třetím rokem říkala dětská doktorka.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky,segra ma vysoky nitroocni tlak a ma jit na laser,kapani ji zakazali.Je to neco jinyho,ale poradi ti a vse bude v poradku 🙂 Urcite se porad s ocarem,co s tim,nejak to jde urcite udelat.Me treba taky rozkapavaly pred tydnem,ale jen 2x a ne 4x jak je bezne.