Dobrý den, máte někdo zkušenosti se zdvojenými ledvinami? V 16 týdnu mi zjistili diletaci pánviček do 5 mm, a na dalším ultrazvuku, zdvojené ledviny, při čemž jestli jsem to dobře pochopila dvě nefungují dobře a dvě fungují, zadržuje se tam močovina, jsem asi v 19 týdnu, nevím, co dělat..budu ráda za každou zkušenost. nevím, zda je to tedy závažné a jít na interupci hned nebo čekat, jak se to u malé bude vyvíjet, je to moje první miminko
Určitě by ti měli říct, jaké jsou možnosti a případná rizika, seznámit tě se vším důležitým - a pokud bude přicházet v úvahu interrupce, nechají tě to zvážit a rozhodnout se budeš muset sama. Bez tvého svolení ji ani nesmějí provést. Mně zjistili v 15tt vývojovou vadu, která byla operativně neřešitelná a neslučitelná se životem, a stejně jsem se musela rozhodnout sama. Nejprve mě ale poslali na specializované pracoviště pro prenatální diagnostiku - to bys měla podstoupit i ty, aby se k tomu vyjádřili odborníci a opravdu ti všechno důkladně vysvětlili.
jezdím do Brna na ultrazvuk a zatím mi bylo sděleno že není důvod jít na ukončení těhotenství, ale nikdo mi s určitostí nedokáže říci jak je to závažné, čekat a že se uvidí...už jsem asi v 19 týdnu těhotenství...nemá tedy někdo konrétně zkušenost s touto vývojovou vadou?
@dingox I kdybychom měly, tak to ve tvém případě může mít úplně jiný vývoj. Moji kamarádku honili v obou těhotenstvích pořád po genetikách kvůli možné VV na mozku, dokonce jí doporučili interrupci, ona protože je věřící, odmítla, a děti jsou naprosto v pořádku. Pokud lékaři říkají, že se to nejeví natolik vážné, aby doporučili interrupci, tak bych jim věřila a dala tomu dítěti šanci.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@dingox Záleží, co k tomu nálezu říkají lékaři. Jestli se s tím dá něco dělat nebo ne. Navíc, pokud se nepletu, tak nyní se pro interrupci nemůžeš rozhodnout sama, ale musí být indikovaná právě lékařem.