Zánět zubu, antibiotika. Braly jste Dalacin v těhotenství na zuby?

vendulis
3. zář 2024

Ahoj holky, trpím. Přišla jsem k zubařce se zánětem zubu. Rentgen ani antibiotika jsme nedali. Vyčistila jeden kanálek, provizorní plomba s tím, že za měsíc normální. Za dva týdny zánět zubu znovu - čistění kanálku provizorní plomba s tím že konečná plomba potom. Potřetí se mi to stalo. Hnis jak prase. Prakticky za 48 hodin. Čištění kanálku, dala něco silnějšího, za týden termín a rozhodne se, jestli to je zánět a nasadí antibiotika. Teď jsem v 28 týdnu. Jsem nešťastná. Braly jste Dalacin v těhotenství na zuby?

lotosek
3. zář 2024

@vendulis Měla jsem zánět pod už jednou endoskopicky ošetřovaným zubemv 8. měsíci, zubař odmítl zub otevřít nebo zrentgenovat, strávila jsem dva týdny v bolestech na ATB a panadolech. Pak se mi udělal absces, v lokálce mi to rozřezal a byl klid, pokračovali jsme v ošetření až pak po porodu.

vendulis
autor
3. zář 2024

@lotosek jeeee to bych vytrhla. Pro mě bylo největší úlevou vytrhnout osmičky, poškozovaly mi vlastně ostatní zuby, a hodinu po vytrhnutí neskutečná úleva, zvýšená citlivost zubů zmizela, kazivost a ostatní zmizlo na 4 roky.

vendulis
autor
3. zář 2024

@lotosek Je to na hovno, máme řešit naše miminka a místo toho nestkutečné bolesti a záněty.

hojda
3. zář 2024

Mně to dělala jeden zub a pak se na rentgenu zjistilo, že je tam kanálek, který nečistila a ten to pořád dokola infikoval.

lotosek
3. zář 2024

@vendulis Vytrhnout vůbec, je to přední zub, ozval se mi opět teď v zimě a zubař konstatoval, že to ložisko právě není u kořene, což by se dalo řešit resekcí (takže zub by zůstal zachován), ale je to někde nad tím zubem v kosti, zatím to vždy rozehnala ATB. Ale mám doma pro jistotu nachystaný Nimesil, protože bolest jak kráva a ani ibalginy nezabíraly.

vendulis
autor
3. zář 2024

@lotosek Je pardon, četla jsem osmičku😁

lotosek
3. zář 2024

@vendulis No osmička by samozřejmě letěla pryč hned. 👍🏼 Tam by se snad žádný příčetný zubař nepouštěl do ošetřování kanálků. Myslela jsem osmý měsíc těhotenství.

vendulis
autor
10. zář 2024

bohužel jsem odešla od zubařky a šla na soukromou kliniku. Penízky mě bolí, mohly byt pro miminko, ale jsem v dobrých rukou. Mimino se nebude koukat na bezzubou mamu. 17 000Kč a jde to i bez antibiotik😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru