Chtěla bych se zeptat jestli máte některá zkušenosti se zánětem v 6týdnu ☹
Měla jsem lehčí virózu asi 2dny mi nebylo dobře a ležela jsem, pak jsem jela na kontrolu a doktor mi řekl, že to vypadá dobře akorát tam je zánět. Dostala jsem Amoksiklav a zaváděcí. Pořád mě pobolívá v podbřišku. Nejhorší je, že jsem zaslechla jak sestřička říkala mojí mamce že ten zánět tam vůbec není dobrý..... Pořád jen bulím a mám šílený strach.... ☹
já měla zánět průdušek v 3 tt(což jsem nevěděla, že jsem těhu) a pak v 6-8tt a bylo z toho ZT , možná že to mimi přežije bez úhony .....
Jo to jsem nenapsala. No prakticky vedle mimi.... ☹
Já bych jí zbytečně nestrašila, já jsem měla zánět, žádný léky jsem nebrala a jsem v 8 týdnu a v pohodě, už je mi fajn 🙂 ono je nejhorší brát nějaké léky takhle na začátku.
Co je ZT?
@monisek183 Takže máš zánět v děloze nebo ten hematom?
Zánět v deloze.
@monisek183 ZT je podle mě zamlklé těhotenství - potrat. Aha no tak s tím jsem se ještě nesetkala, tak uvidíš, buď to mimčo zvládne nebo ne...Mě to doktor říká od začátku, máme v rodině jednu nemoc, kterou mám taky a je dědičná bohužel, tak to slyším při každé návštěvě. Hlavně se nestresuj, tím si moc nepomůžeš, spíš naopak.
@monisek183 ZT je zamlklé těhu - nebo taky zamlklý potrat - prostě přestane bít srdíčko a dítě se už nevyvíjí - pak se jde na revizi nebo se čeká na spontální potrat - ale to bych fakt nepřála nikomu - i když je to celkem běžné ...
@monisek183 Ja mela zanet, ale dutin. Zadne leky jsem nemohla, tyden jsem s tim byla doma. Nakonec jsem ve 12.tt mela zamlkly potrat a dr to pripisuje prave tomu zanetu, protoze vse jinak bylo v poradku :/
Drzim palce, at to dobre dopadne.
@dashii asi jako u mě - dr. ZP připisuje taky těm zánětům .... Doufám že má pravdu, protože taky jinak bylo vše v pořádku
@kolibricek36 U me je to jeste trochu cerstve, tak nad tim chvilema jeste premyslim, neco se muselo stat tak 2 dny pred kontrolou, protoze vsechny miry prcka odpovidaly 12.tt, je to ale neskutecne, jak si to priroda dokaze zaridit. Tak at se znova brzo zadari a s krasnym koncem 🙂
@dashii taky je to poměrně čerstvé, rozhodně ti přeji, abys měla příště dobrý konec <3
včera jsem volala na výsledky z výtěru, a sestra mi řekla, že je to v pořádku že tam mám jen nějaký kvasinky, což se vylečí tím co jsem dostala. A jestli krvácím. Říkám, že ne a ani jsem nikdy nekrvácela ani nešpinila a ona, že když tam mám ten hematom..... no to jsem zustala uplně stat, protože jsem z toho teda jelen, zánět nebo hematom..... pak mi teda dala doktora a když jsem mu říkala, že me píchá pořád v podbřišku, tak že to jsou rozbouřený močový cesty a křeče. mám si koupit magnesium a bude vše v pořádku. a 7.3. se uvidíme 😕
Já už se jich radši neptám, nechci nic vědět, co mi řeknou to mi řeknou.....
Víte co je to ten hematom a proč je?
@monisek183 hematom je krevní sraženina, prostě modřina ...může odkrvácet (aniž by se to nějak dotklo těhotenství) a nebo se může vstřebat ... stává se to poměrně často, ty to nijak ovlivnit nemůžeš, jen se trochu šetři, zbytečně se nepřepínej ... sestřička je kráva, zbytečně plaší ... kvasinky jsou normál, přeléčí se a zmizí ... lékař tě prohlédnul, léčbu ti napsal, výsledky odpovídají tomu co předpokládal, takže není proč plašit ... ... jen s tím zánětem "vedle mimi" se mi to nezdá, zánět "vedle mimi" není žádná diagnóza, ale možná jsi to jen špatně pochopila a vedle mimi je ten hematom ... takže klídek, užívej si těhotenství 😎
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj a kde přesně ten zánět máš ? Já jsem měla zánět v krku, byla jsem u doktorky a napsala mi homeopatika, že se takhle ze začátku nesmí žádné léky....byla jsem přesně v 6 týdnu.