Zánět plodových obalů ve druhém trimestru. Má někdo zkušenost?

Včera v 09:15

Má prosím někdo zkušenost se zánětem v děloze v druhém trimestru? Jak se to projevovalo a jaký byl postup léčby? Jaký vliv to mělo na miminko? Poznaly jste to vy nebo lékaři? Budou mě teď hodně sledovat, ale vlastně vůbec nic nevíme. Akorát se doktor zmínil, že by to nebylo vůbec dobré a že se zatím vyčkává. 😞

goldenova
Včera v 16:55

Tohle říká google: zánět plodových obalů zeslabuje jejich odolnost a často vede k předčasné ruptuře blan, předčasnému odtoku plodové vody a předčasnému porodu. patří mezi nejdůležitější příčiny spontánního potratu v II. trimestru a předčasného porodu před 30. týdnem gravidity.
Plus já měla předčasný odtok plodové vody ve 32tt, skončila jsem na JIP a do týdne mi odtekl zbytek a narodilo se mi dítě, naštěstí úplně zdravé. Jak na to tvůj lékař přišel nebo ty? Máš nějaké symptomy?

autor
Včera v 18:00

@goldenova to jsem samozřejmě četla. Jedna hodnota plodu vyšla špatně a mě navíc hodně bolí břicho. Jak v klidu, tak při zátěži. O bolesti doktor ví, přesto doporučuje nejdříve zjistit dodatečnými testy případné vývojové vady a až pokud vyjdou genetické nemoci negativně, tak by teprve řešil, jestli hodnoty miminka nevycházejí špatně kvůli zánětu v děloze. Než dostaneme výsledky, bude to trvat minimálně 2 až 3 týdny, což mi přijde dost dlouhá doba, kdyby tam ten zánět opravdu byl.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru