Ahoj holky,
jdu si pro radu, zda mezi Vámi není někdo s podobným problém. Už cca od ledna mě trápí zánět močového měchýře. Byly mi po delší době nasazeny antibiotika - nitrofurantoin. Bohužel nezabraly a mám stále E.coli v moči, dokonce víc pomnoženou než předtím :/ Nyní jsem 17+6 tt. a už jsem fakt zoufalá, co dál..V pondělí jdu na urologii. Neměla jste některá taky tyto problémy? Bojím se o prcka, aby to zvládl ☹
Trpěla jsem na to před těhotenstvím a i v těhotenství už jsem brala 2 krát atb. MUDr. by měl vědět, které smí a nesmí předepsat. Určitě bych si vyžádala kultivaci moči. Antibiotika dávaná jen naslepo není pro těhotnou správné. Pokud jdeš na urologii, tak tam kultivaci určitě udělají. Jinak hodně pít - minimálně 2 litry (ale pozor, NE urologický čaj), hlídat se abys neprochladla a koupit si brusinky. Příště (snad už nebude) než se to ještě rozjede, tak mi pomáhá Uroval manosa akut. A mimo těhotenství je úžasná lichořeřišnice.
@veroniquecz Kultivaci mi dělala obvoďačka. Našli tam E. coli + dělala na jaká antibiotika je rezistenstní. Ty, co mi dala jsou přímo na moč. cesty, ale u mě nezabraly :(
@berusinecka Děkuji za tip. Mám doma už homeopatika Cantharis 9CH, tak je asi taky vyzkouším.
@sistersss Určitě bych do toho šla. Já tím vyřešila plno věcí-molusky, opary, nachlazení,... Už dva a půl roku homeopatika užívám, během toho jsem byla těhotná, a děti 4 a 2 neměly ještě antibiotika a paraleny nepoužíváme 2,5 roku. Stačí chlazení a homeopatika 🙂 Hlavně nečekejte zázraky hned. Někdy se to zlepší okamžitě, někdy to ale chvíli trvá. Pokud by to ale nezabíralo nějaký ten den, tak určitě jsou asi potřeba silné antibiotika, ale kvůli miminku, to snad budete mít dobré 🙂
Já jsem trpěla močákem hodně, měla jsem za půl roku 7x antibiotika, protože mě na url. z moči do zkumavky vždy něco našli i když už jsem téměř žádné problémy neměla. Tak doktor usoudil že mě vycévkují, protože do té moči kterou jsem načůrala do zkumavky se z vnějšího prostředí ty bakterie dostaly. Tak mě vycévkovali a moč byla naprosto v pořádku. Jen ale dodávám že jsem nebyla těhu.
@sistersss Nitrofurantonin znám, u mě taky nezabíral. Určitě bych ale příště zašla za gynekoložkou, myslím si, že by ti dala atb vhodnější pro těhotné. Uvidíš co ti řeknou na urologii. Ale určitě si ověř že předepisovaná atb jsou pro těhotné. Mě zabral na E coli Zinnat, může se i v těhotenství.
@veroniquecz Gynekoložka o tom věděla. Nitrofurantoin by se neměl brát ve 3. trimestru. Snad mi na té urologii už pomohou ☹
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já podobný problém neměla ale nadá mi to Vám něco neporadit. 🙂
Juknite na tento odkaz, níže si můžete vybrat homeopatika, které sedí na vaše příznaky.
http://www.ulekare.cz/clanek/jak-si-poradit-se-...
Víc a víc tomu propadám (homeopatii) a vidím také supr účinky. Ať je líp