Zánět kloubů vzniklý v těhotenství - trápil vás?

benesovm
1. lis 2016

Ahoj, jsem v 2. trimestru těhu - čekám druhé mimčo a začaly se mi objevovat z ničeho nic bolestivé záněty určitých kloubů hlavně na rukou, kolenou a kolem ramen. Nejsou to typické těhotenské otoky, ale spíše mi zarudne kolem určitého kloubu a zarudnutí bolí a kloub je tím pádem špatně ohebný a dost bolestivý. K večeru se to obvykle nejvíce zhoršuje a poté během dne je to relativně dobré. Měla jste to také některá z Vás a co Vám na to pomohlo? Já maži koňskou mastí, zahřívám infralampou a mažu na noc voltarenem - ale extra se to nelepší. Pokud s tím máte některá zkušenost můžete se tady na koníkovi o tuto zkušenost podělit? Byla jsem s tím u praktika a ten mi vzal vzorek krve na CRP a byl nízký 14 - takže mám v těle jen mírnou virovou infekci a prý to zatím nemám řešit, jen kdyby se to nějak rapidně zhoršovalo tak by mě poslal na revmatologii.

betka29
1. lis 2016

@benesovm ahoj, možná by bylo na místě vyloučit i boreliozu, jinak na tlumení zánětu zkus tvarohový obklad nebo priznice.

lv
1. lis 2016

Mě se v těhotenství rozjela revmatoidní artropatie. Aktivní zánět mám zřídka, určitě vynech teplo, spíš naopak, ten priesnitz je super.. voltaren dej ráno+večer, a nějaká nesteroidní antirevmatika - když by to bylo moc (poradit se jaká, ovšem). Z bylin je výborný kostival.

benesovm
autor
1. lis 2016

@lv díky za info - zajímavé je, že mně naopak ulevuje teplo a i praktická mi to doporučovala - stejně ale přemýšlím o tom, že si dojdu na internu a také na revmatologii
- toho priesnitze zkusím a díky za tip - trochu se taky bojím aby to nebylo něco revmatického

lv
1. lis 2016

Teplo jo, suché (ne vana, sprcha, voda), pokud není zánět, já - ale nejsem lékař - bych řekla, že zarudlé značí zánět.

moravanka
1. lis 2016

V tehotenstvi me zacly bolet klouby, pak to bylo lepsi, pak horsi. Bohuzel mi zjistili systematicky lupus. Takze beru leky a kazde 3 mesice chodim na revmatologii.

ilonne
1. lis 2016

@benesovm Pokud by to bylo revmaticke měla v jsi mít zvýšené CRP nebo sedimentaci. Ja mám revmatoidni artritidu a když byla aktivní měla jsem CRP přes 90, navíc me bolely klouby hlavně po klidu, ráno a v noci. Prostě jakmile zatuhly. Čím jsem byla aktivnější, tím to bylo lepší. Spíš bych si nechala nabrat ty borelie, jak uz tu padlo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru