ahoj maminky,měla jste některá zánět dásní v těhotenství?krev mi neteče,mám jen silné bolesti a včera na pohotovosti mi dr řekl,že mám zánět dásní.
byli miminka naprosto v pořádku?prosím o uklidnění,strašně moc se bojím o malého,je to neskutečná bolest ☹ četla jsem si o tom zánětu,že pokud se neléčí,tak hrozí předčasný porod,kdy jste prosím rodily?zítra začínám 27tt,tak se toho docela bojím,moc děkuji za Vaše zkušenosti
@slayc to jsem si koupila i tu ústní vodu co mi holky doporučily,ale nepomáhá to 😀 už jsem s té bolesti unavená,zítra si zubaře hledat budu zkusím jak Olomouc tak i Opavu a uvidíme,zda někde sežnu,v Ově zubaři nejsou k sehnání
Tak ono to nezabere hned, musis to treba dva, tri dny pouzivat. Drzim palce at sezenes zubare i at je to brzy za tebou. 🙂
@slayc děkuji jsi zlatíčko ♥ snad to za ty 3 dny zabere 😀 mamka mi pro to musela letět do lékárny,protože jsem tu umírala a brečela 😀 no už se i těším na to jak to přestane bolet a konečně se vyspím ♥
Měla jsem permanentně afty, občas trochu zánět, ale nikdy moc rozsáhlý. Pomáhala mi ústní voda od Herbadet (z lékárny). Naopak běžné ústní vody a colgejtacka pasta to většinou jen zhoršovaly.
Dětí se to nedotklo fakt nijak, vždycky jsem to brala jen jako další nepříjemnost v těhotenství...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zánět dásní je v těhotenství hodně častý úkaz, kup si ústní vodu, mezizubní kartáčky. Zajdi si ke svému zubaři, pokud tě to opravdu tak bolí. Není to nic neobvyklého. (holky ti to psaly 🙂). S první dcerou jsem taky měla problémy, prostě jsem víc čistila a používala pasty na záněty a ústní vody. Nečti si tolik věci na internetu a věř víc lékařům.