Zánět dásní v těhotenství, jak jste ho řešily?

hannika08
21. únor 2016

Jak jste řešili bolestivý zánět dásní . Před dvěma měsíci jsem byla u zubaře, odstrańoval mi dva kazy , jeden dost hluboký a řekl , že mám zánět dásní,ale že to bohužel v těhotenství tak bývá. Jenže zdá se mi , že se to zhoršuje. Bolest je právě na té straně kde byli odstraňovány oba kazy. Už ani netřeba abych si do něčeho kousla, aby se vyvolala prudká, bodavá bolest. A to je tak skoro každý den a to několikrát. Používám pastu Paradontax a ustní vodu téhož názvu.

luccy86
21. únor 2016

Najít pořádného zubaře, který si s problémem poradí. Já takhle měnila dvakrát. A pasta nebo ústní voda je úplně jedno jaká je. Přeju hodně štěstí

tripisek
21. únor 2016

Vyplachovat hermankem nekolikrat denne, pokud nepouzivas mezizubni kartacky tak je na case poridit a tu ustni vodu. V tehu jsem to mela stejne a jen tenhle ritual zabral

willaardonn
21. únor 2016

Ja mela zanet dasne kolem osmicky a nekolik dni jsem jezdila k zubarce,ktera mi mezi dasen a zub strikala 3% peroxid vodiku pro vyplachnuti. To same jsem se snazila delat take sama rano i vecer, ale zubarka to udelala vzdy kvalitneji. Bolelo to, ale za par dni zanet zmizel. Krome toho jsem vyplachovala ustni vodou parodontax extra 2%. Na to, ze jsem byla psychicky pripravena na trhani osmicky, tak to nakonec dopadlo moc dobre 🙂

janawei
26. únor 2016

Jak píše tripisek, mezizubní kartáčky jsou základ. Pokud Ti je Tvůj zubař nedoporučil, tak není asi příznivec správné dentální hygieny. Najdi si buď nějakého jiného zubaře, nebo aspoň někoho, kdo Ti zásady správné dentální hygieny ukáže a doporučí vhodné kartáčky. Je opravdu jedno, jakou pastu nebo ústní vodu používáš. Důležitý je měkký zubní kartáček a technika čištění. Já jsem se zuby v těhotenství žádné problémy neměla, protože jsem ještě víc dbala na správné čištění, protože mě paní zubařka upozornila, že jsme v těhotenství více náchylné k zánětům a je tedy třeba opravdu řádně čistit, abych se jim vyhnula.

luckeyluckey
26. únor 2016

Souhlasím s janawei, nejdůležitější je správná hygiena. Nezáleží na pastě, nejdůležitější je správná technika čištění, správné mezizubní kartáčky (to vyměří dentální hygienistka), každý potřebuje jiné, např já mám dvě velikosti. Na hygienu chodim několikrát ročně a peněz nelituju, kvalitní zubař a dentální hygiena = zdravé zuby bez problémů.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru