Ahoj, je mi jasné, že to je tak trochu věštění z křišťálové koule, ale chtěla bych se přesto zeptat na vaše zkušenosti, pokud máte, nebo pokud tušíte.
Dnes jsem 5+3, už 6 dnů slábne těhotenský test viz příloha, takže už je zřejmé, že se nepovedlo. K doktorce jsem objednaná až na příští středu a mě by zajímalo, jestli je reálná šance, že to do té doby odejde samo. Nešpiním, nemám zatím ani žádné bolesti, nicméně HCG podle testů stále úspěšně klesá! Ráda bych se vyhla revizi, protože se mi pak nechce 3 měsíce čekat a vůbec je to zákrok.
Stalo se vám některé, nebo neslyšely jste o někom, kdo v podobné situaci potratil spontánně bez zásahu? Případně jak dlouho to trvá od chvíle, kdy to plod zabalil?
vůbec nechápu dotaz,dle méh ani nešlo o těhu ale biochemické,pokud o těhu tal se to ani nezahnízdilo jak mělo,jste "těhotná" pár dní,bude to jako opožděná MS,počkejte po krvácení,pokud nedojde,jděte k dr,tohle není zamklé těhu a takto brzy se to obvykle vyřeší samo
@saminomimino jo a proc teda nektere ve stejnem tydnu zenou na revizi, coz prosim pekne zenou. 🙂
biochemicke tehotenstvi jsem mela 2x a 1) se to projevovalo pouze jako nekolik dnu slabe pozitivni test a pote opozdena menstruace a 2) nebyly pritomny zadne priznaky.
kdezto ted vse probihalo stejne jako kdyz jsem cekala syna vcetne pozitivnich silicich testu.
a dale by me zajimalo, pokud mate pravdu, proc mi bylo receno, ze se pristi tyden na utz uvidi, jestli to odeslo samo vsechno. 🙂
kazdopadne uz krvacim, takze snad v pohode a snad se to vyresi samo, coz je pravdepodobny.
Souhlasím s @saminomimino brala bych to jako opožděnou MS, ne jako potrat. K Dr. bych asi šla, pro kontrolu (jestli něco uvidí), spíš asi vezme krev. Myslím, že tím, že krvácíš, se to vyřeší samo.
@fatal_error o zamlkle tehotenstvi se nejedna (a bud za to rada). Prochazis ranym potratem, to se proste obcas stava. Kdybys netestovala, mela bys v kalendari jen krapet opozdenou menstruaci. Neves hlavu, telo vi, proc a co dela.
Tohle není zamlklé. Biochemicke spíš nebo potrat. Ale tím že krvacis už to řešit nemusíš
@fatal_error neznám nikoho koho by hnali v 6tt na revizi,to je úplný nesmysl,to se nedá ještě vůbe s jistotou říct zda se plod nevyvíjí nebo vyvíjí jak má v 6 tt nejde ještě ani skoro nic vidět na utz natož na nějaké závery že je to zamlklý potrat 😀,máte zřejmě špatné informace a pokud žena v 6tt začně krvácet a potrácí nechají lékaři potratit,pokud to neproběhne jak má tak je případně revizi ale v 6tt je to skutečně něco o velikosti desetiny milimetru a odejde to s menstruací úplně bez problému,zřejmě se to ani nezahnízdilo jak mělo v děloze
@fatal_error na utz to uvidí protože pokud to odešlo samo nebude patrná děložní sliznice,krevní sraženiny a pod,cokoliv co při potratu vznikne a je mnohonásobně větší než byl samotný plod v 6 tt je to považováno za velmi ranný potrat je to brané od poslední MS ale směrodatná je ovulace a zahnízdění,takže plod byl starý třeba i jen týden,znova opakuji že je absolutní nesmysl aby nějaký doktor hnal na revizi někoho v 6tt,to tak jedině nějaký bez licence 😀
Možná vám to příjde kruté,soucítím s sváma,bolí to vždy,ale potom co jsem si skutečně prošla zamlklým těhotenstvím,kdy už má plod ruce nohy a následnou revizí,mi tohle příjde jak banalita,tak jako vám, končí 80% počatých těhotenství,ale jen díky předčasnému testování o tom vlastně žena ví a je to to nejmilosrdnější,to mi věřte
@saminomimino ale jediny, co stacilo napsat, bylo, ze muzu bejt v klidu, ze to odejde samo a nemusim se bat revize a ne se uplne nesmyslne handrkovat o spravne pouzitejch terminech, to mi hlava trochu nebere teda, abych rekla pravdu.
kazdopadne jsem byla vydesena, nevedela jsem, co bude, desila jsem se revize, i kdyz nastesti chybne a ted jsem rada, ze se to vyresilo a ze muzu mit klid. tot asi tak vse. 🙂
@fatal_error víš čím to asi je? Co jsem tu tak vypozorovala, tak baby jsou tu poměrně dost citlivé. Vem si, že některé mají za sebou fakt hardcore, a pak jim některé problémy ostatních přijdou "malicherné". Tím, že jsi spletla názvosloví, jsi nevědomky otevřela 13. komnatu leckteré Koníkovky a ony se pak diví, co řešíš, když potrácíš "jen" v 6. týdnu. Samozřejmě, že to není jen. Věřím, že tě to obrovsky mrzí... a je úplně jedno, kdy k tomu došlo.
@sudylichozrout Já si myslím, že žádné 13.komnaty jiných uživatelek zakladatelku trápit nemusí. Každý má svoje "problémy" a jen protože nemám ty samé je nemusím nazývat banálními, zvlášť, když se tu zakladatelka neprezetuje jako zhroucená, ale na něco se normálně se ptá.. To co se děje ostatním přece není její vina ani věc...
Já teda měla odhalené zamlkle těhotenstvi v 7tt, nevyvíjelo se od 5tt.. žádný plod vidět nebyl,jen váček,revizi jsem nakonec podstoupila,ptz samo to odejít nechtělo...testy jsem si už pak nedělala, takže nevím jestli jsem je měla slabší...ale každopádně doktoři i v lékařské zprávě mám napsané zamlkle těhotenstvi, takže ano i v6-7tt to může být a můžou tě hnát na revizi..ano nakonec jsem ráda,že to odešlo tak brzo a kdybych nemusela chodit několikrát týdně na utz tak o tom možná do ted nevím...ale zdá se mi to zbytečné dohadovat se zakladatelkou, jak to má nazývat,to je přece v této situaci úplně jedno,potrat jako potrat..je to těžké vždy.. držím palce,bude zase líp!
@frndafrrr Vždyť ano... 🙂
@sudylichozrout Jenže víš proč se to tu v takovém množství děje... protože se tu neustále testuje před (ne)dostavením se menstruace. Pravda, tohle není případ zakladatelky, ale přijde mi, že tohle je nešvar koníka snad v 80%. A tyhle dámy se pak diví a zbytečně smutní a vypráví, kolik za sebou mají už "potratů" - přitom jsou schopné testovat i týden před. Přitom kdyby nehledaly polimitní pozitivní čárky, netestovaly x dní před menstuací a nehledaly duchy, tak to jen přejdou a je to prostě "jen" opoždění. Tak takovým se fakt divím, škodí jen samy sobě a pochopení nemám ☹ A kolikrát mi přijde, že je to až zdejší sport, jak se tu kolikrát holky utvrzují v tom, kdo je na tom s počtem potratů hůř a navzájem se v tom utvrzují.
@journals Baže, ba... 🙂 pravdu máš... 🙂
@saminomimino aha, tak to jsem asi blbe pochopila. totiz cetla jsem x zkusenosti, ze na revizi sly treba v 7tt, kdy plod odpovidal i 6tt nebo i 5tt, coz uznavam, ze zni divne, v tu dobu neni nic videt, to je fakt. jinak ja bych podle ms byla v 8tt, podle ovulace 6tt, ve chvili, kdy to odeslo. kazdopadne ms dorazila, trvala 10 dnu, byly to jatka a po ni na utz nebylo v deloze nic. takze tahle brzka ztrata nebo jak se tomu nadava, dopadla dobre a do vanoc to tam je, tentokrat v poradku, vam rikam. 🙂
@mandarinka90 diky za tuhle zpravu, tyto pripady, co popisujes, jsem prave myslela. kdyz jsem to tema zakladala, tak jsem prave nevedela, kdy a jestli to samo odejde, jen ze mi slabne test. a nastesti to odeslo.
@journals s timhle souhlasim, testovat pred terminem je ptakovina, o tom neni pochyb, ale ty testy, co jsem dala ja, jsou vsechny po vynechani, ten posledni byl dokonce 11 dnu po vynechani menstruace. ovulaci vim presne, kdy jsem mela, mam vselijak dlouhy cykly, tak mi nezbyva nez testovat.
a jako srovnavat slabe pozitivni slabnouci test 11 dnu po vynechani s holkama, co brecej kvuli testovani pred terminem, jak mi tu bylo nahore temer podsouvano, je trochu debilita. 🙂
@fatal_error příroda to vyřešila krásné sama,nejlepší varianta,lepší jak stresující revize,do Vánoc očekávám dvě čárky 😄
@fatal_error Však jsem to taky nepsala tobě... Chce to číst pozorněji 😉
@journals vzdyt tam pisu, ze mi to bylo podsouvano nahore, ve smyslu na zacatku vlakna, nebylo to na tebe.
i kdyz chapu, ze pro nekoho, kdo zazil opravdovy potrat pozdeji, to mohlo znit jako malichernost, ovsem ja to tak nevidim, ja uz si blbka planovala, jak budu v cervnu rodit a prd. ale mam to za sebou a verim, ze se brzy zadari a bude druhy mimco.
@saminomimino mě hnali v 6tt na revizi,dva týdny bez pokroku na už a nehybajiciho se HCG 😁
@fatal_error hele, neřeším z jakého důvodu kdo co napsal. Vím, jaké to je a jak dlouho jsem se z toho oklepavala a přemýšlela, jestli kvůli věku má vůbec smysl ještě něco zkoušet. Neskonale mne tato zkušenost posílila a změnila. K dobrému, kupodivu. Takže teď jsem 12+1 a držím si pěsti 😁 Má rada - vykašli se na to, co kdo říká. Každý máme svou pravdu, každá si chceme všechno prožít až do mrtě jako by se to nikdy nikomu nestalo a každá si pak budeme myslet, že to víme líp , protože už jsme si to prožily. A naše pravda je ta nej. Je to jedno. V konečném důsledku jsme každý naprostým originálem s právem prožívání života a událostí tak, jak si to sami přejeme 😁 Hodně štěstí v dalším pokračování
V 6tt to je potrat, však kolem mě doktoři pěkně kmitali, když jsem přišla na pohotovost s pocinajicim krvácením. Mně se potrat rozběhl a jestli těm obrovským bolestem někdo říká opožděná menstruace, tak bych to fakt nechtěla mít každý měsíc, tři dny jsem se pro bolesti sotva mohla zvednout z postele. To mě ještě honili na kontroly, jestli to odešlo vsechno, na odběry, jestli klesá HCG. A v těhotenské prukazce mám, že se jedná o druhé tehotenstvi, i když se mi teď narodí první dítě. Bolí to jak prase a nejhorší je ta psychika, kdy si člověk rika, jestli není vadnej a jestli to vůbec někdy vyjde. Sice jsem se pak docetla, že takhle brzo konci hodně tehotenstvi, ale červicek proste hloda.
@zavodnice jj, do tuším devátého týdne se tomu říká zamlklé těhotenství a kolem šestého a sedmého týdne je to prý běžné. Navíc ty soucitné pohledy v okolí a v práci.... každý utěšuje, že to bude dobrý a tě to zažil buď jednou nebo x krát....bolest jak prase ano, že mně to ještě začalo padat, připadala jsem si jako u řezníka a i přes to jsem musela na revizi, drželo se zuby nehty.
@saminomimino dobry den. Byla jsem tyden po spozdeni menstruace. Predminuly ctvrtek hcg 117. Minule pondeli hcg 209, Mudr mela podezreni na mimodelozni (jedno mam jiz za sebou) hnala me do nemocnice, neco videla i na pravem vejcovodu. Do nemocnice jsem nastoupila v utery. Ve stredu kontrolni odber hcg 110. A verte, hnali me na revizi. Odmitla jsem, bo jsme od pondeli i slabe krvacela a zesilovalo to. Na pokoji byla se mnou jedna pani, stejny pribeh a take musela na revizi. Jina diskuze nepripustna. Podepsala jsem reverz a vykopli me domu. Dnes hcg 53. A posloucham i od sve doktorky, ze jsem mela na revizi jit. Ja nechtela. Ale byl to nejtezsi vikend. Umi vystrasit. Ja si ted odpocinu nesic se synem v laznich a dozfam, ze to vyklesa bez komplikaci
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kdyby nekdo resil totez, tak sotva jsem to napsala, mela jsem mensi krece v podbrisku a pred chvilkou jsem malinko svetle ruzove zaspinila, tak snad to pred navstevou gyndy odejde samo, coz bych si prala. Drzte palce. 🙂