Zdravím holky, chtěla bych se zeptat zda je to normální. Ale nevím zda to sem patří. Dnes jsem 16+3tt. 6.1. jsem byla na prvním screeningu který mi vyšel negativní, akorát pozitivní preklamsie. Teď jsem si četla zadanku (kterou jsem měla vyfocenou v telefonů) na ten první screening kde jsem měla základní diagnózu rizikové těhotenství, můj doktor mi neřekl nic o tom že bych měla mít rizikové těhotenství. A na screeningu mi také neřekli nic. A když mi poslali lékařkou zprávu pro mého doktora tak mi akorát předepsal léky na preklamsii a říkal že je všechno v pořádku. Máte stim někdo zkušenosti? Může to být tím že mi do té žádanky napsal rizikové těhotenství aby mi udělali třeba nějaké důkladnější vyšetření? Jsem z toho dost nervózní je to mě první těhotenství. Do poradny jdu až 19.1
@mamikry tady jde asi o to, že se o preeklampsii ještě nevědělo a už měla v žádance rizikové těhotenství.
Myslím, že na 35 je každé těhotenství automaticky rizikové.
Holky mě bude 23.
A na ultrazvuku je jen jeden prcek ( vypadá to na chlapečka)
@maaaadlaaaaa na fotce byl jen jeden prcek, a těhotná jsem poprvé. S tlakem jsem měla vždy problém když mi ho měli měřit. Jak mile mi nasadili tlakoměr tak mi srdce malém vyskočilo z těla
@sanyy22 ještě mě napadlo, že to třeba musí tak psát, aby si měla vyšetření zdarma? Pro pojišťovny myslím. Já si ho normálně platila a šla bez žádanky, tak nevím. A jestli máš syndrom bílého pláště, tak bych si asi koupila tlakoměr domů a nosila výsledky.
nezáleží co je na zadance za diagnozu, mohlo se mu tam splést jedno cislo a hned je to jinak. Nedavala bych tomu žádný vyznam
@maaaadlaaaaa byla jsem před 2 týdny na holtra na tlak. A paní doktorka mi řekla že tlak mám normální. Každopádně děkuji za reakce
Holky děkuji
@sanyy22 tak spis než preeklampsie to bude syndrom bílého pláště. Mam ho taky a v těhotenství jsem si s tim užila peklo
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sanyy22 a důvod proč by ti napsal rizikové jako třeba dvojčata, trojčata, vysoký věk, problémy v předchozím těhotenství?