Ahoj holky. Mám dotaz. Už několik dní trpím rymou, kterou řeším nejvíc sprejem olynth, který se píše, že se nesmí, ale prý je nebezpečný v 1.trimestru a ja začala právě 3. Navíc ho strikam jen jednou denně, a to na noc. Nic jiného jako pinosol a mořská voda prostě nezabírá. Rýma se tu však řešila, to mě ani tak netrápí. Co mě trápí je ale zahleneni v krku. Nejde mi nic vykašlat, ale já to prostě cítím a musím pořád chrmlat, abych ho uvolnila. Už 14 dní tak nemůžu spát, protoze mám pocit,že se udusim ☹ Tři Dr.mi řekli,že holt žádné léky nesmím, max.ať vyzkouším Stodal. Měla jste některá podobný problém? Jak jste to řešily? Já už mám pocit,že se zblaznim ☹ Díky.
Ten Sinupret je fakt dobry, taky mi pomohl. V letaku pisou, ze v tehotenstvi a kojeni se muze podavat pouze na zaklade vyslovneho doporuceni lekare. Radsi se porad s doktorem, jestli to muzes. Ja bych teda skoro rekla, ze jo, je to roztok bylin, ale v alkoholu. Takze asi kvuli tomu alkoholu. Ja jsem to brala pri kojeni, ale kojenci je uz pres rok a taky to mela predepsane, takze to je jina situace...
Jeste pak proti kasli je sirup Stopkasel, taky to jsou bylinky, sestra ho brala v tehotenstvi, takze ten se muze. Ale to je teda spis na kasel, nez na rymu.
Sinupret mi zmiňovala ORL do telefonu, tak zkusím. Hleny podle mě z rýmy budou, ale když uvolnim nos, jmen cítím pořád ☹
Sinupret je na toto výborný i když zabírá až za delší čas, protože je přírodní. Ale obsahuje alkohol, tak možná proto....
Tak v lékárně mi Sinupret dali, ale v tabletkách, tak tam snad žádný alhokol není. Paní říkala, že se v těhotenství může, tak uvidíme. Sice mě mrzí, že beru nějaké léky kvůli mrňouskovi, ale nějak řešit to musím 😢
Me pomohl sirup vincentka. Fakt za 3dny dobry...
@kvjetuska ahoj, ja se ted po dvou tydnech z nachlazeni take dostala, mela jsem pouze septilen na krk a vincentku a tou jsem i kloktala a kapala do nosu. Na zahleneni je dobre pit hodne tekutin, hleny to naredi a jdou lepe ven. Take jsem mela uplne zaneseny krk a sedlo to i na hlasivky, hodne vody to dost zlepsilo
vincentka, septisan a ryma stop. 🙂 jinak se může i lokální atb bioparox, ale to je ted asi zbytecne.
Děkuji, ten sinupret myslím zabral,je to mnohem lepší, i když rýmu mám pořád, resp.ucpany nos ☹
Mě na krk teď zabralo kloktání a popíjení Vincentky a mokrý zábaly na krk několikrát denně. Krk jsem vyléčila a pro změnu se mi spustila rýma... 😠
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A není to zadní rýma?? Dcera to mívá, začne jí rýma a pak chrchlá až kloktá, pokašlává, nejvíce samozřejmě po ránu či když si lehne. Není to ale od kašle, ale od těch steklých hlenů z rýmy. Moc nám pomáhají kapky Sinupret, ředí hleny. Jen nevím, zda se mohou v těhotenství, můžeš zkusit zjistit.