Zahlenění krku v těhotenství, jak jste to řešily?

kvjetuska
2. pro 2015

Ahoj holky. Mám dotaz. Už několik dní trpím rymou, kterou řeším nejvíc sprejem olynth, který se píše, že se nesmí, ale prý je nebezpečný v 1.trimestru a ja začala právě 3. Navíc ho strikam jen jednou denně, a to na noc. Nic jiného jako pinosol a mořská voda prostě nezabírá. Rýma se tu však řešila, to mě ani tak netrápí. Co mě trápí je ale zahleneni v krku. Nejde mi nic vykašlat, ale já to prostě cítím a musím pořád chrmlat, abych ho uvolnila. Už 14 dní tak nemůžu spát, protoze mám pocit,že se udusim ☹ Tři Dr.mi řekli,že holt žádné léky nesmím, max.ať vyzkouším Stodal. Měla jste některá podobný problém? Jak jste to řešily? Já už mám pocit,že se zblaznim ☹ Díky.

helen_h
2. pro 2015

A není to zadní rýma?? Dcera to mívá, začne jí rýma a pak chrchlá až kloktá, pokašlává, nejvíce samozřejmě po ránu či když si lehne. Není to ale od kašle, ale od těch steklých hlenů z rýmy. Moc nám pomáhají kapky Sinupret, ředí hleny. Jen nevím, zda se mohou v těhotenství, můžeš zkusit zjistit.

adede
2. pro 2015

Ten Sinupret je fakt dobry, taky mi pomohl. V letaku pisou, ze v tehotenstvi a kojeni se muze podavat pouze na zaklade vyslovneho doporuceni lekare. Radsi se porad s doktorem, jestli to muzes. Ja bych teda skoro rekla, ze jo, je to roztok bylin, ale v alkoholu. Takze asi kvuli tomu alkoholu. Ja jsem to brala pri kojeni, ale kojenci je uz pres rok a taky to mela predepsane, takze to je jina situace...

adede
2. pro 2015

Jeste pak proti kasli je sirup Stopkasel, taky to jsou bylinky, sestra ho brala v tehotenstvi, takze ten se muze. Ale to je teda spis na kasel, nez na rymu.

kvjetuska
autor
2. pro 2015

Sinupret mi zmiňovala ORL do telefonu, tak zkusím. Hleny podle mě z rýmy budou, ale když uvolnim nos, jmen cítím pořád ☹

gilotek
2. pro 2015

Sinupret je na toto výborný i když zabírá až za delší čas, protože je přírodní. Ale obsahuje alkohol, tak možná proto....

kvjetuska
autor
2. pro 2015

Tak v lékárně mi Sinupret dali, ale v tabletkách, tak tam snad žádný alhokol není. Paní říkala, že se v těhotenství může, tak uvidíme. Sice mě mrzí, že beru nějaké léky kvůli mrňouskovi, ale nějak řešit to musím 😢

caboonek
3. pro 2015

Me pomohl sirup vincentka. Fakt za 3dny dobry...

kvjetuska
autor
3. pro 2015

@caboonek zatím zkouším ten sinupret....vypadá to lépe, zahlenění se podle mě zmenšilo, ale zase je takové, že nejde vychrmlávat ☹

marticcelli
3. pro 2015

@kvjetuska ahoj, ja se ted po dvou tydnech z nachlazeni take dostala, mela jsem pouze septilen na krk a vincentku a tou jsem i kloktala a kapala do nosu. Na zahleneni je dobre pit hodne tekutin, hleny to naredi a jdou lepe ven. Take jsem mela uplne zaneseny krk a sedlo to i na hlasivky, hodne vody to dost zlepsilo

mummy88
5. pro 2015

vincentka, septisan a ryma stop. 🙂 jinak se může i lokální atb bioparox, ale to je ted asi zbytecne.

kvjetuska
autor
6. pro 2015

Děkuji, ten sinupret myslím zabral,je to mnohem lepší, i když rýmu mám pořád, resp.ucpany nos ☹

mummy88
6. pro 2015

@kvjetuska já když byla těhotná tak jsem používala olynth pro miminka.. Lepší než se trápit a ta troška podle mě nemůže ublížit.

swacinka
6. pro 2015

Mě na krk teď zabralo kloktání a popíjení Vincentky a mokrý zábaly na krk několikrát denně. Krk jsem vyléčila a pro změnu se mi spustila rýma... 😠

kvjetuska
autor
6. pro 2015

@mummy88 jo,ten mám. Používám,když je nejhůř, přes den používám morskou vodu, olynth spíš na noc 🙂

kvjetuska
autor
6. pro 2015

@swacinka me v krku vůbec nebolí, jen jsem byla zahlenena z rýmy. A kloktat mi nejde ☹ buď bez efektu anebo polknu ☹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru