Ahoj, už šestý den jsem zahleněná, pořád kašlu, dusím se a žádné zlepšení. Jediné, co mi v lékárně dali je Mulleruv sirup, ale ten opravdu nebude na vykašlávání. V pondělí už zajdu k doktorovi, ale potřebovala bych, aby se to zlepšilo co nejdřív, co by na to mohlo pomoct?
@leniska Omezit cukr,mléko,výrobky z bílé mouky.Obklad na prsa na 1hod:V pařáčku na knedle ohřeji tvaroh,3-4 stroužky česneku vymačkat,zamíchat,zabalit do pleny,přiložit na sádlem vymazaný hrudník,přikrýt utěrkou.žádný igelit.4dny.V prodejnách zdravé výživy kořen z lotusu-uvařit čaj.Nebo čaj z šalvěje.Zázračné a hlavně rychle působící prostředky mohou spíš uškodit.
také jsem slšela, že je dobrý čaj z majoránky.. normálně nasypat do sítka a nechat chváli vyluhovat, dát med.. ale dobré zkušenosti mám i s blinkovými kapkami sinupret.. jen si myslím, že u vás to bude asi spíš na doktora..
čaj z majoránky nesmí, když je těhotná, mohla by potratit!
Cibulový obklad na hrudník, výborný na uvolnění hlenu z průdušek a odkašlávání - jednu velkou cibuli nakrájet, spařit se 2 lžícemi vody, zabalit do pleny nebo na gázu, nejakýkoli plátýnko, co nejvíce teplé přiložit na hrudník, přikrýt utěrkou nebo ručníkem, nebo převázat - na 2 hodiny, nejlepší je zopakovat to 2x denně (já dávám na noc).
Nebo olejový obklad - ten moc pomáhá dětem.
já jsem na kašel v těhotenství brala sirup stopkašel, doporučila mi ho v lékárně a zabral mi, používám ho i nyní pro děti
Ahoj @leniska27 @schina @petule12 @helcenka @ivca2409 @kay @llluckaaa @tuliberka @jandl @lv
mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti s kašlem v těhotenství do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme? Stačí svou radu, tip, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/kasel/ a pomoci tak všem ostatním těhulkám, které si právě prochází stejným obdobím a hledají na kašel to, co mohou a zabere 🙂
Děkuji Vám, že pomáháte a přeji fajn den.
Janča
PS: Přispět může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! 😉
Tak jsem se včera doslechla rovnou od dvou kamarádek o metodě míčkování. Je to vlastně využití akupresurních technik. Kamarádku to naučila rehabilitační sestr, když byla s dcerou v nemocnici se zápalem plic. Od té doby (4 měsíce) to používá a zatím mají klid.
Já nedám dopustit na horký nápoj Herbalmed Hotdrink od Dr. Weisse, je fakt, že v těhotenství si nemůžeš tolik vybírat a tenhle mi jako jeden z mála pomohl. Je čistě přírodní a na zahlenění je super, bylinky ti hlen zkapalní a za chvilku se ti uleví. Mě pomohl i na bolení v krku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
rozkrájet cibuli, zasypat lžíci cukru, až pustí šťávu tu užívat po lžičkách..