Ahoj, ráda bych se zeptala zdali máte někdo zkušenosti (říkejme tomu raději zkušenosti 😬) s vadou dělohy. „Uterus bicorporeus septus.” Omlouvám se za případnou chybu v názvu. Píšu to tak, jak mi to doktorka napsala do těhotenské průkazky. 🙂
Doktorka mi není bohužel schopná vysvětlit co tato vada vlastně obnáší a tak se obracím na vás. Máte někdo zkušenost, popřípadě jak probíhalo vaše těhotenství?
Předem moc děkuji. ❤️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikol7979 Ja mám " Uterus bicornis" , tak nevím jestli to je stejné. Ale znamená to dvourohá nebo dvojitá děloha. V děloze může být přepážka je to vrozená vada. Tuhle vrozenou vadu jsem zjistila až při druhém těhotenství (prvni tehotenstvi , uplne v poradku), které bohužel nedopadlo. Tenkrát mi dr.rikala , že hodně záleží v jakém "rohu" se plod uhnizdy. Ale určitě nijak nestresuj. Mám ještě druhé dítko a těhotenství probíhalo úplně ukázkově a oba dva porody jsem rodila prirozene.