Ahoj holky, prosím o radu. Už od 13 týdne těhotenství se trápím. Nejdříve mi na screeningu ve 13.týdnu doktor zjistil nějakou cystu v oblasti pravé ledviny a že to snad může být hydronefroza. Poslal mě na specializované pracoviště, kde provádějí podrobnější ultrazvuk. Tam mi bylo v14.a 16.týdnu řečeno, že na ultrazvuku není nic vidět, ale že tam ten útvar u ledviny pořád je. Ve 20.týdnu jsem šla na velký ultrazvuk, kde jsem si myslela, že se už dozvím nějaký konkrétní výsledek a bylo mi řečeno, že tam opět není nic pořádně vidět, že se neví jestli ten útvar souvisí s ledvinou, ale že pravá ledvina přes ten útvar vidět není a že není detekována renální arterie vpravo, tzn. že u pravé ledviny není přívodná cévka. Doktor to vysvětlil tak, že to může být podkovovitá ledvina. Teď vůbec nevím jestli je levá ledvina v pořádku nebo jestli v případě, že jsou ledviny podkovovité a na pravé hydronefroza jestli ta podkovovitá ledvina nemůže mít negativní vliv i na ledvinu v levé části. Musím čekat další tři týdny na další ultrazvuk a pak na případnou MR, už jsem z toho zničená a nevím jak to u mimi vypadá s ledvinama a jestli by nebylo lepší těhotenství ukončit, když sami doktoři nic neví a nejsou schopni se vyjádřit. Plodové vody mám dost, takže nějak tam ty ledviny fungují nebo aspoň jedna snad. Máte někdo podobnou zkušenost? děkuji
muj pritel ma jednu ledvinu a tu druhou zakrnelou takze funkcni jen jedna a je bez problemu nikdy nemel zadnej zanet nebo neco do 18 sledovan u lekaru muj syn ma ted presne nevim co s ledvinama ale nic vazneho take je jednou za rok sledovan na nefrologii 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já mám podkovovitou ledvinu a je mi 30 let a nemam zadne problemy.
Jinak muj syn má hypospadii a hydronefrozu. Hydronefroza se nám lepsi, uz jen zbyvaji 3mm a bude to mit ok, chodili jsme co pul roku na ultrazvuky a kontroly, jen maly nesmi prochladnout a musim se vyhybat infekci (na koupak jsme nechodili) az ted jsme byli jen v aquaparku, tam je teplo kdyz se vyleze z vody. jak se nam to zlepsilo tim jak roste ledvinka tak hydronefroza u ledvinek se zmensuje. Hypospadii ma taky vrozenou, takze nas ceka operace te se nejvice bojim. Drzim palecky at je vse v poradku.