Výtok nebo plodovka?

27. črc 2024

Ahoj holky,

Jsrm ve 14. týdnu. Od nepaměti trpím na fyziologické výtoky. Až do teď jsem ho spíš mívala hutný a bílý/nažloutlý. Sem tam se objevilo i pálení a doktorka říkala, že můžu zavádět boraxové globule, pokud mě to bude hodně obtěžovat, jinak se to ale může spravit samo a mám to nechat být, což se potvrdilo. Nikdy se mi to úplně nerozjelo. Doktorka mi říkala, že je to v těhu dost běžné.
Teď jsem ale na dovolené, bez auta. Včera ráno po vyčůrání, když jsem trochu víc chodila ze mě najednou vyteklo větší množství tekutiny najednou. Když jsem se podívala na wc, byl to asi 4cm mokrý flek na kalhotkách a uprostřed řídký bílý výtok. Během dne jsem ještě párkrát lehce ukápla a vždy cítila, jak to teče, ale už ne v takovém množství. Pořád pocit mokra tam dole.
Dnes to ze mě taky teče, ne tolik ale hlavně když chodím/sedím. Je to bez zápachu a dělá mi to mokré až bělavé flíčky. Včera jsem měla půl dne i nepříjemný pocit tam dole, pak se to zlepšilo.
Předpokládám, že se asi jedná spíš o výtok? Bohužel se z dovolené vracím až za týden…
Uvítám vaše zkušenosti :srdce:
Děkuji

anniej
27. črc 2024

Spíš výtok. V těhotneství je to normální. Nos intimky, já bych bez nich nemohla vůbec fungovat, ten pocit žumpy mezi nohama je děs 🤣 Plodová voda voní nasládle. Pokud nemáš žádné jiné problémy, nemělo by to být nic nefyziologického, ale jestli můžeš, zavolej si svému ošetřujícímu gynekologovi ☺️

ivkasolavova
27. črc 2024

Já bych pro jistotu zajela na pohotovost tam kde jste .Měla bych strach aby to fakt ta plodovka nebyla .Zkuste sehnat taxíka nebo odvoz

mysh_me
29. črc 2024

Moje doktorka tomu rika “tehotenske vlhko” 😅 telo se snazi ochranit miminko, aby k nemu nepronikly bakterie, a tak cisti pochvu jak nejlepe umi… nosila jsem intimky cele tehotenstvi, jinak to bylo dost neprijemne. Myslim, ze to u tebe na 90% plodovka nebude, ale pokud si chces byt jista, da se v lekarne koupit Temesvaryho roztok na detekci plodove vody. Chce to ciste bilou vlozku, polijes a pokud by to byla plodovka, tak zmodra (to same udelaji i v nemocnici, kdyz tam prijdes s podezrenim na unik plodovky).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru