Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s vysokým tlakem od začátku těhotenství? V březnu mi zjistili vysoký tlak a nyní beru Isoptin 240 mg SR, Indap a večer 1 tbl. Dopegytu. Pokud tohle někdo prožil, měli jsme nějaké problémy otěhotnět nebo nějaké jiné? Děkuji
Mě právě zjistili vysoký tlak a mudr. mi řekl, že bych měla vysadit antikoncepci, jestli to nezpůsobuje právě ona. A tak jsme si s přítelem řekli, že se začneme pokoušet o mimčo, tak proto se ptám. A kolik si tak měla tlak s těmi 6 tabletami?
jen decentně vyšší, téměř v normě. hlavně moc v těhotenství nepřibrat a pozor na zadržování vody. at se brzo zadaří! a ničeho se neboj, já mám ještě vyoperovanou štítnou a všechno bylo ok.oni si tě pohlídají
Ok a děkuji. Ještě mám jeden dotaz. Když si zjistila těhotenství, šla jsi ihned na nemocenskou?
Já mám taky vyšší tlak, v těhotenství jsem brala 1 tabletu dopegytu denně, vše bylo jinak ok.. ty jo ale těch 6 tbl jak píše lavita to se mi zdá nějak moc.. Vyšší tlak mám pořád i po porodu tak to budu muset asi začít léčit.. Myslím si ale, že kvůli vyššímu tlaku se nechodí hned na nemocenskou...
No ono jde o to, že když mi zjistili na gynekologii vysoký tlak, tak jsem měla 180/130 mmHg a teď mívám tak od 117 - 150 na 75 - 100 a ještě dělám ve zdravotnictví, tak proto se ptám.
Tak teď je ten tlak docela ok ne?
Ahoj, prosím jak vysoký byl váš tlak v těhotenství? Když jste už musely brát léky?
No kolem těch 120/70 - 140/100, v práci mám většinou větší.
No já mám vysoký zas asi jen u doktorů 🙂 měla jsem i na 24 hodin ten přístroj na měření tlaku a celý den 120 /80 a v noci nižší.. Ze začátku těhotenství mi taky naměřili asi 170/ 100 pak jsem brala celé těhotenství ten dopegyt 1 denně a srovnalo se to na krásných 120 / 80.. 🙂
@kolecko33 Do 140/90 je to ok. Při 150/100 je to na hraně, dá se zkusit v prvé řadě klidový režim, odbourat stres, upravit činnosti, jídlo ap. Nemělo by se medikovat při jednom měření u dr., mělo by jich být víc, monitoring po 24 hod může napovědět. Dobrý je měřit si doma, vyšší tlak může být jen výkyv.
já jsem na nemocenské s tlakem teda nebyla, chodila jsem normálně do práce
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já se léčím dlouhodobě. v těhotenství jsem brala 6 (!) dopegytů a vasocardin tedka beru nebivolol a telmisartan. ale rodila jsem přrozeně a neměla jsem žádný problém. akorát jsem byla asi tejden doma, když byla strašná vedra, tak mě mudr nechal doma, protože mi vyskočil tlak.