Dnes jsem 35+4. Musim si kazdy vecer merit tlak. V klidu, za stejneho stavu. Za posledni tyden mam prumer 140/94. Doktorka me poslala do poradny pro tehotne pri porodnici, hlavne kvuli tlaku. Budu tam dochazet az do porodu. Zitra mam prohlidku. Mate zkusenost s tim, ze by mě kvuli takovemu tlaku chteli hospitalizovat nebo vyvolavat porod? Nemam otoky, ani bolesti hlavy. Beru Dopegyt, pul rano, pul vecer a vecer taky piju Magnosolv. Dost se bojim. Dekuji za odpoved.
ja stim mela problemy.nakonec mi porod vyvolavali v 39+4.rano jsem byla na ozvach a testech z krve,odpoledne volali ze se mam zbalit a dostavit se do porodnice,coz me sokovalo a vydesilo a na me tlaku to bylo znat.k doktorce jsem chodila s tlakem 140/90 uz asi ud 24tt a ona stim nic nedelala,ani jsem nevedela co mi hrozi,zacali stim delat neco az v porodnici kam jsem dochazela na ozvi.budes vice hlidana,kontrolovali my prutoky pupecnikem,apod.na ozvach jsem nekdy travila treba i hodinu.nakonec jak jsem rikala jsem byla hospitalizovana,je to nebezpecne(preeklampsie)take jsem si musela tlak merit 3x denne a zapisovat a stim chodit k doktorovi.mala je zdrava,a nic ji neni.ja jsem teda natekle nohy mela,i ruce nemohla jsem skoro ohnout prsty.doktor me upozornoval,ze pokud by me zacala polet silene hlava a delalo se mi zle,okamzite do spitalu,to se nastesti nekonalo.dulezity je klid,nemusi to byt nic strasneho.v pohodnici se lecilo asi pul oddeleni na vysoky tlak,dopegyt se tam rozdaval ve velkem 🙂
Měla jsem vyšší tlak a otoky a k hospitalizaci mě poslali, až když jsem měla i bílkovinu v moči. Máš dost nízké dávky toho dopegytu, to mi na hospitalizaci ještě nepřijde.
V prvnim tehotenstvi jsem prodelala tezkou formu preeklampsie a help syndrom. U druheho tehu jsem mela tlak 150/90.
Od 35tt jsem utekla od svoji dr do poradny do nemocnice. Tlak jsem u nich mela 178/100.. a 160/100 musela jsem ob den tam jezdit na krev a na premereni tlaku.
V prvnim tehu jsem.mela o dost vyssi tlak. Bilkovinu v moci a spatne krevni vysledky.
U druheho to byl jen tlak.a otoky.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem měla u obou těhotenství vysoký tlak,byla jsem v nemocnici a porody mi vyvolávali. U prvního jsem měla vysoký tlak v 36tt a u druhého už v 35tt. Taky jsem brala Dopegyt,napřed 3x denně a nakonec 8 tablet😒. Brali mi krev a na zakladě výsledků jsem musela do nemocnice. Ničeho se neboj, je lepší být pod dohledem. Držím palce.