Dobrý den, dostala jsem v 36 týdnu těhotenství Dopegyt kvůli vysokému tlaku. Dávkování mám 1-0-0. Paní doktorka mi ho dala z důvodu, že mi Holter ukázal vysoký tlak po ránu, jenže ona si též nedá vysvětlit, že trpím už od mala na syndrom bílého pláště. (Zrovna jsem byla po ránu na kontrole na gynekologii, kde vědí, že tohle mám a tak mi měří tlak 2x )
Mám tedy jednu otázku, když si změřím po ránu tlak tak mám 124/68 (teda je to za dnesek) po jednom prášku jsem se dostala na hodnotu 109/63. Nemám po tom nízký tlak a neublíží to nějak malému??
Momentálně jsem kontrolovaná v nemocnici, kvůli tomu, že byl první porod císařem a tak chtějí ať si zapisují hodnoty do 13.6. A mám přijet dříve jedině tehdy, když budu mít tlak 145/95, jinak přijít až na kontrolu.
U první těhotenství jsem problémy s tlakem neměla a to se mi vždy měřil dvakrát i u této paní doktorky a bylo to v pohodě. ( Ona paní doktorka je celkově zvláštní...)
Zvlastni postup 😁
Já jsem měla cele těhotenství 140/90 a nikdo mi neřekl ze by to bylo špatně. Tlak i srdeční frekvence je v těhotenství vyšší. Když mi ho měřili po porodu než mě odvezli ze sálu na pokoj, už jsem ho měla jako před tehotenstvim.. také mám syndrom bílého pláště a kvůli toho jsem měla 2x holter, který to vyvrátil.. kdyby byl tlak vyšší, tak je to problém, ale nižší by neměl ublížit. Jestli mas možnost si denne tlak sama měřit a mas ho v normě, tak bych zbytečně prášky nebrala
@vladenkamaminka právě mam a co jsem si měřila odpoledne tak jsem měla 123/73 🙂
@keyblaza tak si to měř 3x denne a uvidíš sama ☺️ určitě to bude v pohodě, dr pak řekni ze nebylo třeba brát a snižovat normální tlak, abys pak sebou někde sekla kvůli nízkému…
Já to měla stejne. Jednorázové u obvodní gynekolozky naměřeno 150/100 - nasadila mi okamžitě dopegyt 2-0-0.
Začala jsem brát jeden prášek, protože dle domácího měření jsem bez prášku měla kolem 135-85 max, tedy normální tlak.
Poté co jsem začala užívat prášky (1-0-0), tak mi tlak klesnul na 107-70 a dost se mi motala hlava, ze jsem skoro nemohla fungovat se starším. Po týdnu jsem začala chodit na kontroly do porodnice (check in). Tam mi řekl ať se pozoruji, a kdyby byl tlak pořad tak nízký a motala se mi hlava, ať jej výsadim i bez porady s nimi.
Vysadila jsem - v porodnici to pak všichni chápali. I na kontrolách v porodnici jsem pak měla tlak 115/75.
Já bych si zkusila možná zavolat tam, kam chodíš na kontroly nyní 🙂) a probrala to po telefonu.
Tak podavam informace ohledně mého stavu. Dopegyt mám stále brát, ale bylo mi řečeno, že to mám rozhodně syndrom bílých plášťů. Jinak rodit budu muset opět císařem, protože malý je otočený koncem panevním. 🙂 termín mám 25.6.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A holtra jsi dostala z jakeho duvodu?