Ahoj holky,
dnes jsem se vrátila od doktora který mi zjistil vysoký krevní tlak. Bílkovina v moči není jen mám nateklé nohy a ruky:( ale to už aspoň měsíc. Jsem po UO a kultivace byla prodloužená. To se ale do doby kdy jsem těhu nepočítá.. Jinak bych byla už 37tt. Domluvila jsem se s doktorem, že se tam zítra jestě ráno znovu ukážu a když neklesne, tak to budeme řešit dál.. Podle UZ je maličká c pořádku a dokonce o 14 dní napřed. Cítím se dobře a v nemocnici se mi ležet nechce. Mám doma totiž ještě malého syna 2 roky a dost těžko by to nesl. Je to složitější:( myslíte že by mi dali v nemocnici jen léky a já se doma pořád přeměřovala a jezdila třeba i každý den na kontrolu? Nevím si rady .. Prosím poraďte
ahoj, no uvidíš co ti doktor řekne, já sice oteklá nebyla a s vysokým TK se léčím dlouhodobě, ale do nemocnice mě stejně zavřeli a to ten tlak nebyl ani tak vysoký jak se v příručkách píše🙂 Měla jsem podezření na preeklampsii, což je právě spojeno s vysokým tlakem a vlastně i s bílkovinou v moči, kterou jsem měla zvýšenou jen málo. Pořád mě sledovali a nic vlastně nepotvrdili ani nevyvrátili. Každopádně jde opravdu o malou, protože to pak může mít celkem rychlé zhoršení. Zase pokud to máš do nemocnice blízko, třeba tě doma nechají.tak yzáleží, co je to VYSOKÝ tlak........ Každopádně držím palce 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky, já byla ve 37tt + něco, když mi vylezl TK a otekla jsem, doma mě nechat nechtěli a nenechali...ležela jsem ve špitále, brala jsem magnézko a železo, měřili mi 4x denně TK a sledovali miminko...musela jsem jen ležet, ležet a ležet několikrát jsem se ptala a dušovala se, že doma bych fakt ležela...ani náhodou, je to spíš o tom miminku, aby bylo v pořádku, tak jsem to kvůli malýmu protrpěla...taky jsem měla takový vize jako ty, ale na triko si to podle mě ti doktoři nevezmou...drž se!!!