Ahoj,jsem teprve v 10.tydnu a silene se mi rozjel ekzem,začalo to opravdu hned nazacatku,když jsem ani netusila,ze jsem těhotná,měla jsem kožní obtíže už predtim,ale ne v takové míře,léčila jsem se sníženou imunitou,která se v těhotenství ještě víc snižuje a oprsvdu je to silene. Kožní mi dala masticky bezpečne v těhotenství,ale ty mi nepomahaji. Zkoušela jsem všemožné krémy,ale další den je vysev novych pupinku na jiné části těla. Je to jako koprivka,vyskacou mi z niceho nic pupinky a ty svedi tak,ze to nemůžu vydržet. Mám postižena stehna,zada,krk,podpaží a loketní a podkolenni Jamky,par pupinku i ve vlasech. Nejim žádné sladkosti,pečivo minimalne,ani mléčné produkty,je mi ted po všem zle a moc toho nesnim,nezměnila jsem z kosmetiky ani z přípravku na prani nic,co by mohlo tohle trápení spustit,tak myslím,ze to asi vážně souvisí s jiným stavem. Mate někdo zkušenost a radu,co s tím? Včera jsem začala mazat jablecnym octem redenym vodou,tak v noci to bylo lepší,ale po ránu opět silene svědění...jsem už zoufalá
@matyldik Taky se mi v těhotenství rozjel hodně ekzém, hlavně na rukách, nohách. Udělaly se mi malé cervene pupínky, kůže zrudla a vytvořily se mi mapy, co strašně svedily. Jako mala jsem mela atopický ekzém, který časem zmizel, ale těmi hormony se nejspíš rozjel. Zkusila jsem všemožné krémy, masticky, čaje, úprava jídelníčku, nic nepomáhalo. Na noc jsem musela nosit rukavice, abych se nedrapala 🙈 nakonec mi kožní napsala masticku Locoid (zlutobila tuba), je s minimem kortikoidu, vhodná i v těhotenství v menší míře. Zachránilo mě to, ekzém zmizel, stačilo jednou denně večer lehce potrit a bylo to fuč. Pak jen udržovat, aby kůže nebyla sucha. Ale beru to jako záchranu během fakt, pro mě, velké krize. Je tedy bohužel na předpis bez doplatku, ale zeptej se na kožním🙂
Děkuji za reakce,locoid mám,včera jsem mazla,ale mám to na velkých plochách,takže jen na ta nejhorší místa,gyndarka mi rekla,ze jaterní testy se dělají až ke konci tehotenstvi,ze tohle je opravdu zhoršení stavu vlivem hormonální bouře+stresu. Je to silene,snažím se nedrbat,ale je to boj.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@matyldik Já to měla od 30.TT. pomohl mi SOS spray od Biodermy 3x denně a také mazat Bioderma Atoderm Intensivně Baume 2x za den.