Vypadají takto neštovice?

25. čer 2024

Holky,
od neděle mám virózu(rýma, bolest hlavy, únava) nicméně se mi přes noc objeví na těle 2-3 pupínky(dnes jsem se zase tak probudila). Samozřejmě doufám, že to jsou štípance od hmyzu, ale mám velký strach… manžel poštípaný není…
Je mi to trapné, ale nemohou to být neštovice? Jsem totiž ve 13tt a vím, že by to byl průšvih😣 tak nevím jestli letět k doktorce nebo se uklidnit, že je to štípanec od hmyzu.
Asi bych neplašila ale moje máma neví, jestli jsem jako dítě neštovice měla. Prý jsem snad jednou měla na těle pár flíčků ale ani dr tenkrát nevěděla jestli to jsou ony…
Děkuji😣

petramana
25. čer 2024

vypada to na stipance

merope
25. čer 2024

Počkej hodinu-dvě, pokud budou přibývat, tak to jsou neštovice. Ale ten "fialový" je spíše starší štípanec. Obecně tipuji na štípance, ale neštovice v prvních 2-3 hodinách po výsevu mohou vypadat podobně. Pokud cokoli z toho máš už od včerejška, tak to neštovice nejsou (ten konkrétní štípanec). Pokud jsi jich měla víc už včera, tak to budou štípance všechno. A spíše dej třeba sítě do oken / používej repelent.

autor
25. čer 2024

Děkuji🙏🏻
Právě, že přibývaní postupně… myslím, že v sobotu se mi objevili první(pak v neděli) … a až dneska ráno mě napadlo, když jsem objevila další dva, jestli to nemůžou být právě neštovice… ale je to jenom přes noc… taky bych spíš tipovala štípance ale jsem z toho nervozni

te_reza
25. čer 2024

Já si myslím, že jsi pěkně poštípaná. Neštovice přibývají mnohem rychleji.

autor
25. čer 2024

Děkuji za uklidnění holky🙏🏻 ještě, že tu jste♥️

martulka88
25. čer 2024

To je spíš štípanec. Já bych možná aj zkontrolovala postele/gauč, aby nebylo něco tam, když píšeš, jak se ti to objevuje.

miryp
25. čer 2024

Štípance. Řekla bych, že v noci si tě podává nějaký komár v ložnici. Navyš si buď přísun vitamínů skupiny B, nebo si uvař rozmarýnový repelent a tím si večer postříkej postel a pyžamo ;)

autor
25. čer 2024

Děkuji, už jsem deratizovala ložnici….(vyprala, vyluxovala matrace, citronelovou svíčku)Na noc se postříkám repelentem a jestli ráno budu mít zase další štípance, tak mi asi hrábne 🥴

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru