Vrozená vývojová vada miminka v 15tt

lucy915
22. lis 2016

Ahoj, holky jsem 14+3tt a malému doktoři zjistily vadu srdíčka, ze screeningu mě poslali přímo do kardiocentra, u mě z rodiny nikdo nic neměl a s přítelovy strany nevím, ale co říká tak taky ne. Může se to stát? Celkem mě to překvapilo a i vyděsilo. Jak mám postupovat dál? Ted v pátek jedu ještě do kardiocentra do prahy. je možnost že se srdíčko dá do pořádku? Prosím jen se do mě hned nepouštějte se slovy "jít na potrat!!". Chci rady. Děkuji

lusesita25
22. lis 2016

V kardiocentru vysetri primo tu vadu a tam ti i reknou, jestli miminko bude schopne po porodu zit nebo by to pripadne nezvladlo. U maleho byl tez nalez na srdicku a uz mame po operaci teda. Drz se a nemysli na to kardiocentrum v Motole muzu jen doporucit. Jsou tam vsichni skveli a je mozne ze u vas se ta srdecni vada sama spravi do porodu.

alii
22. lis 2016

To záleží na tom, co je to za vadu, ale fakt je, že spousta těchto vad je v dnešní době léčitelná operací, často hned po narození.

marki00
22. lis 2016

Uvidis, jestli se ta vada bude dat operovat. Pokud ano, tak to bude dobre. Vzdycky je nadeje na dobry konec;) drzim palce

lucy915
autor
22. lis 2016

co nám říkal poslední lékař tak je tam prý nedomykavost chlopně a ještě že má hypoplastiské levé nebo pravé srdce. no já doufám že to do porodu bude dobré, jinak tohle vše je operovatelné. co jsem tak projížděla web.
@lusesita25 děkuji, aspoň vidím že jsem se rozhodla dobře pro tu prahu, jen mě pak čeká ještě genetika a jistě spousta dalších kontrol doktora?

gepe
22. lis 2016

@lucy915 ahoj, Motolske detske kardiocentrum je spicka.
Rada bych Ti napsala, ze uzdravi mlade, avsak nepises o jakou vadu se alespon predbezne jedna. Nase mlade melo laicky napisu, resp. nemelo levou srdecni komoru a melo i nevyvinutou aortu. Uzdravit ci lecit to neslo, pouze paliativni pece vcetne 3 paliativnich velmi tezkych operaci s upravou na jednokomorovy system pres plice, s prvni operaci hned v prvnich dnech zivota. Male melo nejtezsi moznou srdecni vadu, jelikoz mj leva komora ma fci telni pumpy.. a pritom by to na nem nebylo pohledem vubec poznat. Dostali jsme veskere mozne informace.
Takze za me, pokud to pujde tak udelaji vse co bude v jejich silach. Ve vysledku, veskera rozhodnuti budou stejne pouze na vas.
Drzim moc pesti ✊ a hodne stesti at je to vada, kterou lze resit operaci ke zdravi ci lecbou 🍀

gepe
22. lis 2016

@lucy915 hypoplasii leveho srdce melo to nase. Mezi pravym a levym je hodne rozdil a taky jak moc hypoplasie je.. My prosli jen genetikou plodu a byla to nahodila vada.
Drzim pesti.

lucy915
autor
22. lis 2016

@gepe ráda bych řekla že přímo levé. První dr do zprávy napsal, že levé a druhý, že neví zda levé nebo pravé. Poslali mě i na 3D ultrazvuk vše je ok ještě ted pojedu do té Prahy, že mi tam prý řeknou mnohem více.

gepe
22. lis 2016

@lucy915 právê "lepsi" je hypoplasticke prave nikoliv leve...

lusesita25
22. lis 2016

@lucy915 urcite ceka, ale mi jsme teda na genetiku chodili az po narozeni prcka. Uz mame operaci uspesne za sebou a doufame ze nebude potreba dalsi. A otazka i je, jak moc velka je ta nedomykavost chlopne. U maleho byla tez zjištěna, ale nastesti neni potreba korekce.

lajla
22. lis 2016

@lucy915 mužů se zeptat jak to zjistili takhle brzo? Z jakého vyšetření?velký utz je až ve 20tt...taky si myslím že se můžou mýlit, v tímto týdnů je vše ještě velmi malé a těžko rozeznatelné...držím pěsti!!!

zarecna
22. lis 2016

@lajla srdce sa da vysetritna prvom screningu v 13tt, prehliada sa tam srdce aprietok v jednej tepne, lebo problem tam znaci downov syndrom...a najdu tak aj ine chyby, alebo nieco sa nezda a poslu to k specialistom... SPickovy ultrazvukar to najde uz v tom 13tt.

jx
23. lis 2016

@lucy915 odbočím trochu : Mne zjistili nedomykavost chlopně až v 6ti letech náhodně při vyšetření po úrazu. Od té doby 1x za rok jen preventivní prohlídka, jinak vše bez omezení, sporty atd. Záleží samozřejmě v jakém je rozsahu, ale ne vždy to je - velká- vada při které je nutná operace. Tak držím palce.
Mně kardiologie miminka teprve čeká za měsíc, tak jsem zvědavá zda to nemohlo podědit

lajla
23. lis 2016

@jx já mám prolaps mitrální chlopně a taky úplně bez omezení a děti zatím tuk tuk, jen jedna šelest zjištěna až ve 4? Ale tu jsem měla taky...časem zmizela,aspon doufám...😂

@zarecna děkuji

lucy915
autor
23. lis 2016

@lajla byla jsem na prvotrim. screeningu a tam se jim na poprvé něco nezdálo se srdíčkem, tak jsem musela za týden znovu, a to už mě pak poslali do dětského kardiocentra kde to další dva lékaři potvrdili, ale ještě chci aby se na to podívali v Praze tak mě tam rovnou objednali.

@jx Já jsem jako malá měla růstově šelesti, to znamená že jsem přes léto rychle vyrostla a přes zimu se to srovnalo. tak nevím zda to s tím souvisí nebo ne.

anetacoufalova
23. srp 2024

@gepe a vy jste to řešila tou operaci toto nebo přerušením?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru