Moje švagrová je ve 32tt a při kontrole jí zjistili, že miminko je celé oteklé - tváře..a kolem celého těla..asi v podkoží.. Již 14 dní je v nemocnici - píchají jí inzulín, protože rovněž zjistili neléčenou těhotenskou cukrovku a stále neví, jestli otok miminka je způsoben touto cukrovkou nebo se jedná o něco jiného. Máte někdo podobnou zkušenost? Lékařky nazívají otok hydropsem..k tomu jsem našla na internetu samé hrůzostrašné vyhlídky..
Já jsem musela těhotenství ukončit ve 21tt obrovský hydrops plodu....bylo mi z toho ouvej ještě dost dlouho....ale opravdu to má hrozné důsledky...nedá se léčit.....kdyby si někdo o tomto chtěl popvídat, tak klidně může...na internetu se o tom moc nepíše.....
Dobry den před měsícem jsem v 26 tt musela přerušit tehotenstvi lékař našel obrovsky hydrops plodu dcera se po 3 dnech vyvolávání porodu narodila a po 2 h zemřela.Cekam na vysledky z patologie všechny testy byly negativni. Mohu poprosit mate někdo zkusenost hydropsem non imunim ? Po jake dobe jste otehotneli znovu. Děkuji za Váši pomoc
Dobrý den, mohla bych se Vama probrat hydrops plodu. Jsem v 15 tt.a lékaři zjistili generalizovany hydrops plodu. Můžete mi se mi prosím ozvat na mail k.rysavkova@seznam.cz. Děkuji moc.
Sice téma staré, ale třeba to někomu pomůže - mě se narodila dcera s hydropsem, ve 32. týdnu (nepovedlo se zjistit příčinu) prognóza byla mizerná, méně jak 5% naděje na to, že přežije, život bez poškození prý nereálný. Doktoři to ale nevzdali, ani my. Narodila se s váhou 3kg z toho byla třetina otok. No byly to perné dva měsíce v inkubátoru - vše jako na houpačce, chvíli moc špatné, chvíli dobré, šílený první rok života. Ale nebudu vás napínat - stal se zázrak (i podle doktorů, byť to byla především jejich prvotřídní práce) dopadlo to dobře, dnes je bez komplikací a vše uplně normální, po prázdninách jde do školy, naděje je vždy. Třeba malá ale je. Vřele doporučuju na facebooku hledat skupinu Hydrops support, tam se člověk dozví mnohem víc, bohužel i to, že medicína v zahraničí má možnosti, které u nás zatím nelze nebo naprosto výjimečně páchat (třeba že operace miminek ještě v děloze tomu můžou zásadně pomoct, experimentální léky)...
https://www.facebook.com/groups/1212850995546389/ Ahoj maminky na fb byla založena konverzace na Hydrops plodu.
Dobrý večer, chci se zeptat... bylo Vám řečeno z čeho nebo co způsobilo hydrops plodu?
Jsem nyní v situaci, kdy jsem se s tím setkala.. a hlava mi to vůbec nebere.. na internetu toho o tom zase tolik není...
@nastys Dobrý večer, hydrops plodu může mít více příčin a někdy se ani přesně nezjistí čím mohl vzniknout. Může vzniknout prodělanou infekcí, těhotenskou cukrovkou... pokud se hydrops zjistí za včasu dá se s tím ještě bojovat, ale není jasné zda se Vám narodí miminko bez následků. Když mi zjistili hydrops tak i já jsem měla problém o tom zjistit co nejvíce. Jsem ráda, že jste napsala, pokud budete potřebovat pomoct nebo si jen popovídat. Připojte se k fb skupině HYDROPS PLODU. <3
Také nekompatibilita Rh faktoru, ale počítám, že to už se dnes nestává..
@janaorlica ano, já vím, že může mít spoustu příčin a důvodů. Jen mě zajímala osobní zkušenost, na co konkrétně Vám přišli.. teda jestli vůbec na něco? Zda-li je šance, že se může opakovat. O fb skupině vím.. jen mi fb nepřijde moc soukromé 🙂
@nastys Je to uzavřená skupina, kde uživatele musím schválit, takže nikdo jiný krom maminek které si hydropsem prošli se tam nedostane. Bohužel mi nedokázali říct co Hydrops způsobilo, skončila jsem v nemocnici v hrozném stavu a to my 3 týdny předtím na gynekologii řekli, že je vše v pořádku. Byla jsem v 28 tt a šla jsem v kritickém stavu na císařský řez a rodila dceru, která během porodu zemřela. U dcery pak zjistili nádor na srdíčku. Pan doktor mi řekl, že je nemožné aby se tohle opakovalo u jedné rodičky a že jsme si s partnerem bohužel zrovna my vytáhli černého Petra.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, máš pravdu, že hydrops opravdu nemá dobré vyhlídky, bohužel. Miminko může být chudokrevné, což způsobuje narušení stěny cév a následnou poruchu distribuce vody v těle miminka. Příčina může být i neléčená těhu cukrovka,ale také může být problém ze strany miminka. Švagrová také mohla prodělat nějakou infekci, nebo může mít také onemocnění krve, např.těžkou chudokrevnost. Také záleží v jaké místě doktor nahromadění tekutiny objevil (srdce, bříško,hlavička..). Léčba vlastně neexistuje, spíše je to jen snižování následků komplikací. 😢 Pročti si různé diskuse maminek o tomto onemocnění. Moc jsem tě nepotěšila, to je mi líto, ale je dobré vědět co a jak. Držím moc pěstičky.