Ahoj... je to tady.. zajímalo by mě zda těhotné máte strach?co si o tom myslíte?do kterého tt to vadí?prvnich 12tydnu?nebo 20´...30... nebo až do porodu?za chvíli začnou lítat komáři a mě se to moc nelíbí... příjemný to není i když u nás zatím nic ,co když až se oteplí ? :(
@denousek Prý je to zcela jiný typ komáru . A to mohu potvrdit, v čr mě komár nepoštípal už asi 10 let a co jsem byla v listopadu v Dominikánské republice, tak tam to bylo strašné ! Komáři všude a když štípli, tak flek velikosti i 5ti koruny ! Zatím to moc neřeším, příjde mi to stejné jako s ebolou , bylo toho všude plno a najednou to vyšumělo...
@denousek já myslím že zbytečné plaší - ten virus je znám od r. 1947 - že by tam měli malé hlavy se mi nezdá - spíš mutace viru, anebo což se mi zdá pravděpodobnější nejaké alela genů ....
Podle mě je to jen jedna velká bublina kvůli zakrytí obrovského průseru s očkováním těhotných v Brazílii. S tím se svezou i vývojáři očkovacích vakcín, kteří si díky tomu nahrabou neskutečné peníze.
My jsme se s manželem minulý víkend vrátili z Dominikánské republiky a tam se o ničem neví, takže asi tak. Jo a mimochodem byla jsem tam těhotná.
V ČR potřebují jen lidi vystrašit, aby prodali co nejvíce vyvinutych vakcín ( které se jim určitě podaří vyvinout zázračně rychlým způsobem) ☺
žádných komárů bych se tady nebála ☺
@elinkav anebo - to očkování, to máš zcela jistě pravdu .... taky si myslím, že to je bublina ...
Nevím, co je na tom pravdy, ale někde jsem četla, že zika je běžný desítky let i v jiných zemích, ale postizene deti (už několik tisic) se rodi pouze v Brazílii od cca podzimu 2015. A v souvislosti s tím bylo zmíneno povinne očkování těhotných od počátku 2015..
Takže pokud nepojedete do brazilie a nenecháte se tam naočkovat, budte v klidu🙂
@denousek
Zbytečné stresování těhotných. Je to jen senzace,.. hlavně aby z toho byly prachy pro farmacii... Neřešte blbyny a bežte se venovat něčemu užitečnějšímu 😀
Holky vy jste statečný 😲 🙂 já jsem hroznej srab. Jako na jednu stranu tady zobeme kyselinu listovou, aby se tomu vyvinul mozek dobře a pak toto...Snad máte pravdu 🙂
Aby se clovek nakazil zikou je potreba, aby ho kousnul komar, ktety v cr nezije. Dale provozovat sexualni styk s osobou, ktera je nakazena virem zika, popripade si vymenit krev s osobou nakazenou virem zika... zbytecna hysterie.
Ja cekam za jak dlouho prijdou vedci se zazracnou vakcinou.Samozrejme ji bude malo tak bude na pridel a kazdy si ji bude muset zaplatit.Uz zacinam setrit protoze bez toho se neobejdu. 😄😄😄
Jak tu některé holky píšou, dost bych věřila i tomuhle: http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni....
Což mi přijde snad ještě děsnější ☹
@denousek ja to taky nemyslela nijak zle.Jen me tyhle informace neberou.Ani ebola,praseci chripka a ani zika.Vsechno je za ucelem ockovani a vse se prehani.A kdybych si myslela ze je nejaka realna hrozna tak se bojim i ted.Dokud syna nebudu mit v naruci tak nemuzu jiste vedet ze je uplne zdravy.🙂
@denousek aka je sanca, ze sa ten nakazeny komar, co sa sem mozno dostane, dostane zrovna k tebe a zrovna teba postipe a nakazi? 🙂
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zika_virus#
Mrkněte na mapu výskytu komára prebasejiciho virus - u nás by mu bylo zima. Šance, že vám ho přivezou sousedi přibaleneho do kufru v brazilie, a on vás stipne není moc pravdepodobna. To vás spis srazi auto na přechodu..
@denousek
Ted me napadlo jestli spis strach z rozsireni v lete neni z toho,ze kdyz uz tu jsou dva nakazeni a kousne je komar tak jestli ten komar nenakazi ostatni.Zni to jak sci-fi ale asi to napadne vic lidi.😀 A jinak me spis zarazi ze se tim furt strasi ale nikde se nepisou konkretni informace jako do kdy je to nebezpecne pro tehotnou zenu,kdy uz to neohrozi miminko apod.
Pravda 🙂 ale jak říkáte, všechno to je mediální kampaň, aby lidi platili za očkování. Na cestu do Karibiku nemám a hotovo 🙂
to co straší těhotné ženy není zika virius, nýbrž microcefalie - kdy se zbrzdí nebo zastaví vývoj mozku nenarozeného miminka. Nicméně nebylo prokázáno, že virus zika je spouštěčem microcefalie. A tudíž nelze ani jednoznačně říct, že to že vás kousne komár a vy se nakazíte zikou bude mít vliv na miminko.
Ještě jedna věc - microcefalii může být například postiženo I dítě, které dostalo dětskou obrnu. Čili již narozené zdravé dítě.
Noviny teď píšou o viru zika, protože příliv migrant přes zimu je v útlumu a něčem se přece pstá musí.... 🙂
žádná spojitost mezi virem Zika a mikrocefalií nebyl dosud prokázán!! Je to jen mediální masáž! Přečtěte si statistiky, kolik dětí s mikrocefalií ten virus skutečně mělo (tuším, že osm!!), to je úplně směšné. Ničeho takového se fakt bát nemusíte.
V roce 2015 se v Brazílii začalo s plošným očkováním těhotných žen. Na konci roku 2015 začal prudký nárůst novorozenecké mikrocefalie!!!! Proč asi!!!
http://www.rozalio.cz/index.php/tiskove-zpravy/...
Nemám strach. Nevěřím informacím prezentovaných v běžných médiích, jsou zmanipulované.
@elinkav
no, prý v Brazilii začali plošně očkovat těhotné nějakou trojkombinaci, záškrt tetan a černý kašel nebo co. proti tetanu se mají očkovat těhotné ženy POUZE jako profylaxe u hrozící nákazy (jak tetan tak vakcína totiž můžou mít teratogenní účinky). Takže jo, je to smutný, možná se opravdu snaží zakrejt průšvih s vakcinací. Jak už to tu padlo - zika virus je už v těch zemích nějakej pátek je a vztah mezi nákazou a mikrocefalií nebyl nikdy prokázanej. ještě divnější mi pak přijde, že "epidemii" viru zika označila WHO jako celosvětovou hrozbu. Prosím? Jako - celosvětová hrozba nákazy od komára, jehož výskyt je omezený pouze na určité oblasti??
Co se týče nákazy v Čechách - toho bych se fakt nebála. Ten specifický druh komáru tu nežije a ani nemůže, a přenos z člověka na člověka není potvrzený. Asi bych necestovala do Brazilie tedy (člověk nikdy neví), ale to je tak asi všechno.
@myjusiatko já to pis myslim tak ze se ti komaři sem muzou třeba nejaci dostat nebo nakřížit s našema atd...nevim no... je to jen dumání....každopádně jsem v klidu jako jen zjistuji co i mysli ostatni
@veroniquez Doufám, že ti, kdož to mají na svědomí, shoří v pekle...
ne
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@denousek v CR jiz zachyceny 2 pripady - Muz po navratu z Martiniku (58l), Zena - navrat z Dominikanske republiky (49l). Oba se leci ambulantne.