Virus Zika, máte strach?

denousek
25. únor 2016

Ahoj... je to tady.. zajímalo by mě zda těhotné máte strach?co si o tom myslíte?do kterého tt to vadí?prvnich 12tydnu?nebo 20´...30... nebo až do porodu?za chvíli začnou lítat komáři a mě se to moc nelíbí... příjemný to není i když u nás zatím nic ,co když až se oteplí ? :(

gepe
25. únor 2016

@denousek v CR jiz zachyceny 2 pripady - Muz po navratu z Martiniku (58l), Zena - navrat z Dominikanske republiky (49l). Oba se leci ambulantne.

denousek
autor
25. únor 2016

@gepe ano vím četla jsem to... proto píšu.to jsou turisté co se vratily z rizikových oblastí... já mam ale spíš na mysli komáry u nas až začnou lítat,,,,

xoriska
25. únor 2016

@denousek Prý je to zcela jiný typ komáru . A to mohu potvrdit, v čr mě komár nepoštípal už asi 10 let a co jsem byla v listopadu v Dominikánské republice, tak tam to bylo strašné ! Komáři všude a když štípli, tak flek velikosti i 5ti koruny ! Zatím to moc neřeším, příjde mi to stejné jako s ebolou , bylo toho všude plno a najednou to vyšumělo...

kolibricek36
25. únor 2016

@denousek já myslím že zbytečné plaší - ten virus je znám od r. 1947 - že by tam měli malé hlavy se mi nezdá - spíš mutace viru, anebo což se mi zdá pravděpodobnější nejaké alela genů ....

gepe
25. únor 2016

@denousek v CR je jiny druh komaru jak uz psala @xoriska 😉 podle me se zbytecne stresujes.

elinkav
25. únor 2016

Podle mě je to jen jedna velká bublina kvůli zakrytí obrovského průseru s očkováním těhotných v Brazílii. S tím se svezou i vývojáři očkovacích vakcín, kteří si díky tomu nahrabou neskutečné peníze.
My jsme se s manželem minulý víkend vrátili z Dominikánské republiky a tam se o ničem neví, takže asi tak. Jo a mimochodem byla jsem tam těhotná.
V ČR potřebují jen lidi vystrašit, aby prodali co nejvíce vyvinutych vakcín ( které se jim určitě podaří vyvinout zázračně rychlým způsobem) ☺
žádných komárů bych se tady nebála ☺

kolibricek36
25. únor 2016

@elinkav anebo - to očkování, to máš zcela jistě pravdu .... taky si myslím, že to je bublina ...

japona
25. únor 2016

Nevím, co je na tom pravdy, ale někde jsem četla, že zika je běžný desítky let i v jiných zemích, ale postizene deti (už několik tisic) se rodi pouze v Brazílii od cca podzimu 2015. A v souvislosti s tím bylo zmíneno povinne očkování těhotných od počátku 2015..
Takže pokud nepojedete do brazilie a nenecháte se tam naočkovat, budte v klidu🙂
@denousek

lenjii
25. únor 2016

Zbytečné stresování těhotných. Je to jen senzace,.. hlavně aby z toho byly prachy pro farmacii... Neřešte blbyny a bežte se venovat něčemu užitečnějšímu 😀

uhz
25. únor 2016

@lenjii Moje řeč! V Africe a tropech jsou prý malaričtí komáři, tak snad sem taky nepřiletí! :D

maggie_
25. únor 2016

Holky vy jste statečný 😲 🙂 já jsem hroznej srab. Jako na jednu stranu tady zobeme kyselinu listovou, aby se tomu vyvinul mozek dobře a pak toto...Snad máte pravdu 🙂

wampzee
25. únor 2016

Aby se clovek nakazil zikou je potreba, aby ho kousnul komar, ktety v cr nezije. Dale provozovat sexualni styk s osobou, ktera je nakazena virem zika, popripade si vymenit krev s osobou nakazenou virem zika... zbytecna hysterie.

luckylee
25. únor 2016

Ja cekam za jak dlouho prijdou vedci se zazracnou vakcinou.Samozrejme ji bude malo tak bude na pridel a kazdy si ji bude muset zaplatit.Uz zacinam setrit protoze bez toho se neobejdu. 😄😄😄

denousek
autor
25. únor 2016

@wampzee vím že tady ten komár nežije ale neříkám že věřím tomu že se sem ten komár nemůže dostat...

denousek
autor
25. únor 2016

@luckylee máš to dobré že to máš za pár a bat se nemusíš...prostě to zní děsivě.... jako já z toho nejsem nijak na větvi jen mě zajimaly názory druhých...

verena
25. únor 2016

Jak tu některé holky píšou, dost bych věřila i tomuhle: http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni....
Což mi přijde snad ještě děsnější ☹

luckylee
25. únor 2016

@denousek ja to taky nemyslela nijak zle.Jen me tyhle informace neberou.Ani ebola,praseci chripka a ani zika.Vsechno je za ucelem ockovani a vse se prehani.A kdybych si myslela ze je nejaka realna hrozna tak se bojim i ted.Dokud syna nebudu mit v naruci tak nemuzu jiste vedet ze je uplne zdravy.🙂

myjusiatko
25. únor 2016

@denousek aka je sanca, ze sa ten nakazeny komar, co sa sem mozno dostane, dostane zrovna k tebe a zrovna teba postipe a nakazi? 🙂

wampzee
25. únor 2016

@denousek a jak? Za mesic na lodi? Tak dlouho nezije. V zavazadlovem prostoru letadla? Zmrzne. Neplas. U nas nema podminky - dostatecna vlhkost vzduchu, tropy.

japona
25. únor 2016

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zika_virus#
Mrkněte na mapu výskytu komára prebasejiciho virus - u nás by mu bylo zima. Šance, že vám ho přivezou sousedi přibaleneho do kufru v brazilie, a on vás stipne není moc pravdepodobna. To vás spis srazi auto na přechodu..
@denousek

luckylee
25. únor 2016

Ted me napadlo jestli spis strach z rozsireni v lete neni z toho,ze kdyz uz tu jsou dva nakazeni a kousne je komar tak jestli ten komar nenakazi ostatni.Zni to jak sci-fi ale asi to napadne vic lidi.😀 A jinak me spis zarazi ze se tim furt strasi ale nikde se nepisou konkretni informace jako do kdy je to nebezpecne pro tehotnou zenu,kdy uz to neohrozi miminko apod.

maggie_
25. únor 2016

Pravda 🙂 ale jak říkáte, všechno to je mediální kampaň, aby lidi platili za očkování. Na cestu do Karibiku nemám a hotovo 🙂

chanelle1
25. únor 2016

to co straší těhotné ženy není zika virius, nýbrž microcefalie - kdy se zbrzdí nebo zastaví vývoj mozku nenarozeného miminka. Nicméně nebylo prokázáno, že virus zika je spouštěčem microcefalie. A tudíž nelze ani jednoznačně říct, že to že vás kousne komár a vy se nakazíte zikou bude mít vliv na miminko.
Ještě jedna věc - microcefalii může být například postiženo I dítě, které dostalo dětskou obrnu. Čili již narozené zdravé dítě.
Noviny teď píšou o viru zika, protože příliv migrant přes zimu je v útlumu a něčem se přece pstá musí.... 🙂

veroniquez
25. únor 2016

žádná spojitost mezi virem Zika a mikrocefalií nebyl dosud prokázán!! Je to jen mediální masáž! Přečtěte si statistiky, kolik dětí s mikrocefalií ten virus skutečně mělo (tuším, že osm!!), to je úplně směšné. Ničeho takového se fakt bát nemusíte.
V roce 2015 se v Brazílii začalo s plošným očkováním těhotných žen. Na konci roku 2015 začal prudký nárůst novorozenecké mikrocefalie!!!! Proč asi!!!
http://www.rozalio.cz/index.php/tiskove-zpravy/...

martiniquest
25. únor 2016

Nemám strach. Nevěřím informacím prezentovaných v běžných médiích, jsou zmanipulované.

odula
25. únor 2016

@elinkav
no, prý v Brazilii začali plošně očkovat těhotné nějakou trojkombinaci, záškrt tetan a černý kašel nebo co. proti tetanu se mají očkovat těhotné ženy POUZE jako profylaxe u hrozící nákazy (jak tetan tak vakcína totiž můžou mít teratogenní účinky). Takže jo, je to smutný, možná se opravdu snaží zakrejt průšvih s vakcinací. Jak už to tu padlo - zika virus je už v těch zemích nějakej pátek je a vztah mezi nákazou a mikrocefalií nebyl nikdy prokázanej. ještě divnější mi pak přijde, že "epidemii" viru zika označila WHO jako celosvětovou hrozbu. Prosím? Jako - celosvětová hrozba nákazy od komára, jehož výskyt je omezený pouze na určité oblasti??
Co se týče nákazy v Čechách - toho bych se fakt nebála. Ten specifický druh komáru tu nežije a ani nemůže, a přenos z člověka na člověka není potvrzený. Asi bych necestovala do Brazilie tedy (člověk nikdy neví), ale to je tak asi všechno.

denousek
autor
25. únor 2016

@verena taky jsem o tom četla..

denousek
autor
25. únor 2016

@myjusiatko já to pis myslim tak ze se ti komaři sem muzou třeba nejaci dostat nebo nakřížit s našema atd...nevim no... je to jen dumání....každopádně jsem v klidu jako jen zjistuji co i mysli ostatni

kajalka
25. únor 2016

@veroniquez Doufám, že ti, kdož to mají na svědomí, shoří v pekle...

chris_n
25. únor 2016

ne

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru