Viróza v raném těhotenství

majaaa82
25. únor 2017

Ahoja, holky... uz jsem to psala minule, jsem kratce tehotna, pravdepodobne 4.-5. tyden a chytla jsem od manzela nejakou potvoru. On ma zanet prudusek, bere na to atb. Ja byla dnes na pohotovosti, dostala jsem penicilin. Teplotu mam ted kolem 37,7 a dr. rikal, at srazim zabaly a ne paralenem. Jenze ja nevim, neni lepsi si vzit ten Paralen? Mate nekdo zkusenosti s nemoci zkraje tehotenstvi, aniz byste mely pak nasledne problem? Docela se bojim...

keksikova1
25. únor 2017

do 37,9 zábaly, jak bude 38.0st vezmi si Paralen ;)
V klidu, mímo to ani netuší, to mu vadí víc tvůj stres a strach, než tohle ;)

keksikova1
25. únor 2017

jo jinak ty zábaly jenom pokud je ti teplota hodně nepříjemná, já bych jí třeba do těch 38 nesrážela vůbec..

majaaa82
autor
25. únor 2017

@keksikova1 Jj, diky. Mam na hlave akorat studeny obklad, jinak to zatim necham...

bethys
26. únor 2017

Měla jsem zánět průdušek v cca 3. - 4.tt. to jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná, ale z nějakého důvodu jsem měla pocit, že ATB by nebyla dobrá volba. k lékaři jsem ani nešla, stejně by mi neměl co dát. tak jsem každý den snědla cca 2 kompotové misky domácího kysaného zelí, vypila i tu šťávu, a během 3 dnů jsem byla fit. miminko se zdá být v pořádku. ale kdybych tohle neudělala, tak nevím nevím. tak maličký zárodek bývá velmi citlivý na jakékoli léky a toxicitu. dokonce i na smog (když je dlouhá inverze, bývá více přirozených potratů v raném stádiu těhotenství).

muhehehe
26. únor 2017

Paralen bych nijak nedémonizovala, pokud je ti blbě z teploty, tak to mimčo taky neocení... a vysloveně kontraindikovaný v těhotenství není. Krom toho ti asi budou stačit třeba tři (nemyslím naráz🙂), než odezní to nejhorší... Ideální je nebrat vůbec nic, ale paralen fakt není žádná hrůza, to do sebe sypou jiné matky mnohem větší sajrajty (třeba kvůli nějakým svým chronickým zdravotním problémům)... většina doktorů paralen podle mne odkýve úplně v pohodě.. taky jsem si v počátku těhotenství několik kousků zobla, měla jsem fakt hnusnou virózu a na nějaké zábaly jsem neměla morál, jak mi bylo blbě.

majaaa82
autor
26. únor 2017

@muhehehe ahoja, diky za prispevek... ono se mi udelalo dneska uz hodne ouvej, mela jsem 39 st. Srazim vlaznymi koupelemi a paralenem. To mi poradili ted na pohotovosti, kdyz jsem tam volala. Snad mi bude uz zitra lip...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru