Ahoja, holky... uz jsem to psala minule, jsem kratce tehotna, pravdepodobne 4.-5. tyden a chytla jsem od manzela nejakou potvoru. On ma zanet prudusek, bere na to atb. Ja byla dnes na pohotovosti, dostala jsem penicilin. Teplotu mam ted kolem 37,7 a dr. rikal, at srazim zabaly a ne paralenem. Jenze ja nevim, neni lepsi si vzit ten Paralen? Mate nekdo zkusenosti s nemoci zkraje tehotenstvi, aniz byste mely pak nasledne problem? Docela se bojim...
jo jinak ty zábaly jenom pokud je ti teplota hodně nepříjemná, já bych jí třeba do těch 38 nesrážela vůbec..
@keksikova1 Jj, diky. Mam na hlave akorat studeny obklad, jinak to zatim necham...
Měla jsem zánět průdušek v cca 3. - 4.tt. to jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná, ale z nějakého důvodu jsem měla pocit, že ATB by nebyla dobrá volba. k lékaři jsem ani nešla, stejně by mi neměl co dát. tak jsem každý den snědla cca 2 kompotové misky domácího kysaného zelí, vypila i tu šťávu, a během 3 dnů jsem byla fit. miminko se zdá být v pořádku. ale kdybych tohle neudělala, tak nevím nevím. tak maličký zárodek bývá velmi citlivý na jakékoli léky a toxicitu. dokonce i na smog (když je dlouhá inverze, bývá více přirozených potratů v raném stádiu těhotenství).
Paralen bych nijak nedémonizovala, pokud je ti blbě z teploty, tak to mimčo taky neocení... a vysloveně kontraindikovaný v těhotenství není. Krom toho ti asi budou stačit třeba tři (nemyslím naráz🙂), než odezní to nejhorší... Ideální je nebrat vůbec nic, ale paralen fakt není žádná hrůza, to do sebe sypou jiné matky mnohem větší sajrajty (třeba kvůli nějakým svým chronickým zdravotním problémům)... většina doktorů paralen podle mne odkýve úplně v pohodě.. taky jsem si v počátku těhotenství několik kousků zobla, měla jsem fakt hnusnou virózu a na nějaké zábaly jsem neměla morál, jak mi bylo blbě.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
do 37,9 zábaly, jak bude 38.0st vezmi si Paralen ;)
V klidu, mímo to ani netuší, to mu vadí víc tvůj stres a strach, než tohle ;)