Nevíte, jestli stačí v těhotenství porazit chřipku čaji a zábaly, ovocem atp. aniž by se musely brát léky? Jsem v 6+1a mám chřipku - velkou rýmu, dutiny, bolest v krku, bolest kloubů, teplotu naštěstí ne. Případně jaké léky či pastilky se v těhotenství mohou brát? Nemůže viróza uškodit embryu? Děkuji
chripka ted v lete? to asi tezko... covid?
@petramana covid to není, dělala jsem testy, buď chřipka, nebo nachlazení
Na uklidneni, promarodila jsem asi 6 mesicu z tehotenstvi (starsi ve skole a skolce a vyslo to na zimu) asi 15 ruznych nemoci, vcetne zanetu zubu na zacatku, covidu v pulce a laryngitydy u porodu🙈 To jsem mela fakt obavy, co to s tim mimi udela. Ted je mimi 5 m a je ok. Krome nekterych specialnich nemoci, jako je 5.nemoc, listerioza, toxoplasmoza, a ve vyjmencnych pripadech covid.. tak vetsina beznych nemoci, nastesti pres placentu neprochazi. Nebezpecna muze byt horecka, jak psaly holky,takze tu urcite srazet. S ostatnimi leky je to na houby, ale da se to i bez nich. Urcite si vsechny caje, bykinky i pastilky nejdriv zkontroluj jestli se v tehotenstvi muzou, pripadne v ktere fazi tehotenstvi se muzou.
Co pomahalo me: vincentka do nosu, slezovy caj na podrazdene sliznice, repikovy caj jako "desinfekce", syrup stopkasel jako placebo 😁. Pak se muze tusim islandsky lisejnik, jako caj nebo pastilky, ale mel by byt bez umelych sladidel. V omezene mire se muze pantenol. A hodne pomahaji i tehotenske vitaminy, ze se clovek rychleji uzdravuje.
Chřipka to fakt není, jednak nemá v létě sezónu a jednak je to poměrně vysokými horečkami a kašlem. Máš nějakou virózu, paracetamol můžeš celé těhotenství a v běžném dávkování 15mg/kg max. 4x denně, max. 1g jako jednotlivá dávka.
Jsou samorejme i jine "opravdove" leky, vcetne antibiotik, ktere se muzou. Ale tam prinosy a rizika zvazuje lekar. Takze kdyz ti bude nadstandardne mizerne, tak tomu svemu zavolej.
@petramana jak asi těžko? Člověk může být nemocný v kterémkoliv ročním období, klidně i v létě 😀 stačí se pěkně nachladit z klimatizace a je to raz dva 😀
V těhotenství se normálně může brát paralen. To je prý jediný lék, který si žena může vzít bez obav. S dalšími léky už je to horší, analgetika by se neměla brát. Určitě se můžou brát nějaké přírodní bylinkové pastilky do krku nebo třeba takové pastilky Vincentka, úplně v pohodě. Další otázky bych už směřovala na OG, obvoďáka nebo lékárníka 😉
@rosalindamelinda z klimatizace tezko chytnete chripku... bavime se o klasicke chripce, ne nachlazeni
@petramana Jak víme, o čem přesně se bavíme? Paní napsala, že má chřipku a vyjmenovala příznaky. Nenapsala, že byla u lékaře a lékař stanovil tuto přesnou diagnozu. Pravděpodobně, ale u lékaře nebyla, protože jinak by se neptala diskutujících na léky, ale měla by léky rovnou od lékaře.
Manžel se nachladil v práci z klimatizace, já jsem to od něj chytla a měla jsem v podstatě stejné příznaky jako má paní. Nikdy nevíte, jak zareaguje tělo jiného člověka...
Jo a bacha na vitaminy, co nejsou urcene pro tehotne, nadbytek nekterych vitaminu v tehotenstvi je taky spatne 🙈, zejmena A, ale treba i excesivni cpani se "neskodnym" Ceckem je blbe. https://www.gsklub.cz/gs-magazin/vitaminy-v-teh...
@rosalindamelinda chřipka je naprosto konkrétní nemoc způsobená viry influenzy a nemá příznaky, jaké autorka popisuje. Je nemocná, z toho, co píše, bude mít nějakou virózu, ale nemá chřipku.
Mám opravdu velkou rýmu a ucpané dutiny ( bolí mě i ucho), bolí mě v krku a už i trochu průdušky. Bolí mě klouby.
Nemám ale teplotu, max opravdu těch 37. Nepříjde mi ani, že bych měla zvětšené uzliny, ale to může být těhotenstvím a oslabenou imunitou?
Dám tomu ještě zítřek - třetí den- a pak jestli se to nezlepší, tak s tím někam zajdu...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Muze. Nelecena teplota treba. Kapky do nosu-ryma musi ven, paralen na teplotu urcite muzes. Kdyby se ti to nezdalo -) mudr. Na zabaly bych se vy…