Ahoj holky, možná mě budete mít za plašana, ale já se začínám docela obávat ☹ Jsem ve 29tt a rodit mám na přelomu roku. Hrozně se ale bojím, co do té doby bude, prý bude do dvou měsíců všude 😕 Co vy ostatní těhulky si o tom myslíte? Obáváte se taky, co bude dál?
@margotecka hrozba to je to nezastiram, ale tak bych to nehrotila. Uzivej tehu a mysli pozitivne.
zítra te klidne může srazit auto, nebo padnout na tebe letadlo. nezlehčuju to, ale zbytečně se nestresuj, nebo to aspoň zkus. a raduj se z každýho dne a těšením na dalšího prcka. bude to velká změna, dvě děti a jedno je rozdíl, věř. je to úžasný a zároveň záhul. 😀 tak držím palce na porod a dál.. 😉
Já bych se toho taky neobávala..dneska jsem o tom zrovna mluvila s mámou,protože jsem z toho byla zezačátku vystrašená.A ona mě uklidňovala,říkala,že na ČT 24 tuhle říkali,že je asi jen 2% šance,že by se na území ČR ebola mohla dostat,že máme jedno z nejpřísnějších opatření v Evropě.
Nějak nechápu co to má společného s tvým těhotenstvím. Kdybys nebyla těhotná, nebála by ses? Ta nemoc je smrtelná pro všechny. A ano, vím, že je tu riziko, že to potká i náš stát a třeba i nás, ale když si nechci sednout v pokoji na zem a brečet a bát se toho, co pravděpodobně ani nepřijde, tak na to prostě nemyslím. Udělej to taky tak.
Kde jsi slyšela, že do dvou měsíců to bude všude? To je, bych řekla, hoooodně odvážný tvrzení 🙂 Hrozba to je, ale to byla ptačí a prasečí chřipka taky a kdovíco všechno, člověk si nemůže všechno tak moc připouštět, vždyť by se z toho zbláznil 🙂
@uztotakbude Samozřejmě, že bych se bála, ale teď se bojím víc!
Holky, díky za názory, ale není to nic příjemného vidět a poslouchat to v Tv 😒 Jen jsem chtěla vědět, co si o tom myslíte.
@margotecka buď v klidu, stejně to neovlivníš.Hlavně zavádí nová opatření hned na letišti.Kamarádka má každým dnem rodit na Bulovce, prý raději bude rodit doma 🙂 Ale copak bude rodit na infekčním ? A hlavně nevíš po kom saháš na dveře.Klid a pohodu, nemá to cenu 😉
@kija Říkali to v TV už několikrát, že do konce roku to zasáhne všechny státy, rychle se to šíří. Říkám jen, co jsem slyšela. Co je na tom pravdy ví jen Bůh.
@lucylama To bych teda ty opatření chtěla vidět 😀 Nejpřísnější opatření jsou v USA, ne?
holky klid .... jen plaší lidi... jen si zkuste zjistit kolik celoročně umře lidí na obezitu, konzumaci alkoholu, chřipku a další "obyčejné" věci... oproti tomu je ebola nic... jen prostě straší lidi, páč strach je to jediný, co na lidi zabírá a jsou pak svolní se nechat očkovat, ovlivňovat a bůhví co ještě...
@margotecka Určitě to ČR dřív nebo později zasáhne, ale není pravděpodobný, že by to byly více než ojedinělé případy. Ta nemoc se masově šíří v nějakých podmínkách za nějakých hygienických standartů, probírala jsem to s kamarádkou, která je hygienička a ta mě ujišťovala, že to co je v Africe de facto není v civilizovaných zemích možné.
@margotecka to říkali na Nově nebo Primě, dobré téma o čem v mluvit, k tomu dramatická hudba, ještě že nemáme televizi! A nebojte se, strachem nic nevyřešíte, je to negativní emoce, kterou si spíše uškodíte, než pomůžete. A přemýšlejte, za jakých podmínek se nemoc v Africe rozšířila - hygienické podmínky, rituální pohřby, úroveň zdravotnictví....
nějak zvlášt nad tím nepřemýšlím, jako nad ptačí chřipkou a spol. To nás s manželem víc děsí islam a jeho roztahování se... nemoci se vymítí, ale fanatismus ne ☹
@margotecka Není důvod se bát víc. Měla byste se bát stejně 😉
Popravdě, taky se bojím, ale je to spíše o tom, že se bojím kvůli malé, ale není potřeba to hrotit. Pokud se v ČR objeví, myslím, že budou ojedinělé případy a myslím, že je náš stát na to dobře připravený. Již bylo parkrát prověřeno. Hlavní hygienik říkal, že k šíření eboly je potřeba teplo a vlhko, bude začínat zima. V Africe se to šíří hlavně kvůli tomu, že mají rituální pohřby, každej musí olíbat mrtvého, objímá ho, dotýká se ho, proto tamní vlády řekli, že všichni mrtví s ebolou mají být spáleni. Což zase prej bují korupce, kdy lidé uplácejí sběrače těchto mrtvých, aby jim dali nějaké potvrzení, že ten dotyčný neumřel na ebolu. Takže pokud v Africe konečně nedostanou lidi rozum, asi se tam s tím nic moc dělat nedá.
Být tebou užívám si těhotenství a od sedmi do osmi, když běží zprávy se věnuji rodině a TV vypnu. Takhle to dělám já
Dámy, já již před cca 10ti lety četla knihu Zákeřná ebola (asi 20 let stará dokumentární kniha), mj. tam odborníci uváděli, že epidemie eboly je druhá největší epidemie na světě hned po AIDS. Ale je důležité vzít v potaz to, co zmiňuje @gabbika. Je to podle mě vytažený strašák novináři v době, kdy padne na úrodnou půdu. Je však dobře, že se o tom mluví. Nicméně ebola v postižených oblastech řádí již dlouho, ojedinělé případy nakažených z "civilizovaného" světa také nejsou žádnou novinkou, lékařská centra věnující se ochraně před podobnými chorobami také fungují a zdokonalují se stále. Valná většina z nás nemá šanci se s tímto virem setkat. Zcela upřímně v našich končinách považuji za reálnější obavu např. strach z napadení klíštětem. Ale chápu, průběh nemoci je hodně děsivý a prognóza nakažených taktéž.
@uztotakbude Po mě je, tohle miminko je vymodlené! Stejně tak se bojím i o dcerku. Myslím, že je to úplně normální, nebo ne?
@margotecka Jo takhle, že se tu nějaký člověk s ebolou objeví? No pokud ano, tak na toho člověka přijdou a budou si ho hlídat, toho bych se fakt nebála 🙂 A nějak bych je nepodceňovala s těmi přísnými opatřeními, ten náš stát zdaleka není tak strašnej a příšernej, jak si většina lidí myslí 😒 Podle mě je to jen velká mediální bublina. Víc bych se bála jak píše @chris_n toho islámu ☹ Protože my jako lidi se nemusíme bát nemocí, nebezpečných zvířat, asteroidů, co se s námi srazí apod., ale spíš sami sebe, respektive dalších lidí.
@margotecka Já nevím, vzhledem k tomu, že dítko které nosíte v sobě by bylo ohroženo jen v případě, že to chytnete Vy, tak bych se bála především o sebe. Asi se nechápeme, tak už to nechám být....
@uztotakbude Nejsem blbá a vím, že se prvně musím nakazit já a pak dítě, ale víc se bojím o dítě, než sebe!
@margotecka Je to normální se bát, zvlášť když máš děti, ale všeho s mírou. V těhotenství by ses rozhodně neměla takhle stresovat. Pokud ti ten strach přerůstá přes hlavu, vyhýbej se zprávám a novinám, věnuj se dceři a koukej se na nějaké komedie. To je tak jediné, co se dá poradit.
@brouzdalka Samozřejmě, že to beru s rezervou, jen jsem chtěla vědět názory druhých. Nevyšiluju, ale přirozeně, že se bojím. Toť vše 😉
@margotecka když jsem byla já těhu valila zase prasečí chřipka,at se všichni očkujeme, v TV krásně dramatizovali, ukazovali kolik lidí už umřelo,atd..já se taky bála, ale pak jsem si uvědomila,že na klasickou chřipku umře daleko víc lidí než na tu jejich slavnou prasečí a jsou to hlavně staří a velmi nemocní lidé, ebola je strašák, do evropy se dostane ale budou umírat jedinci a ne tisíce jak v africe, šanci že se nakazíte ebolou bude stejná jako že dostanete meningoka,peumokoka a další bestie, co jsou...takže vám radím,přestante se koukat na zprávy, číst noviny a užívejte si malé, oni stejně TV zprávy to je jen černá kronika a každý po jejich sledování musí mít depku ...
@margotecka No já tím chtěla říct, že to nejde rozlišovat...
@nicole_1 Prasečí chřipku jsem jako těhotná taky zažila 😖 Díky za názor.
@uztotakbude Jasně, chápu.
@margotecka já bych to neviděla tak černě 🙂 dle mého soudu média vše nafukují do ooobr rozměrů, navíc si myslím, že u nás prostě funguje i značná cenzura. V tv je to pořád dokola, už to ani nesleduju..co se dění na Ukrajině a východu týče, dvakrát nevěřím všemu, co se v tv ukazuje. Stejně tak o ekonomické situaci si myslím mnohé jiné, než se prezentuje... náhodou sem se dostala na uplně odlišné webové stránky, kde se dovíte spoustu zajímavých informací... a pokud jde o Ebolu, kdo ví, co se vlastně v Africe děje.. Ale nestresuj se, prostě si užij těhotenství a s médii opatrně 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Vůbec na to nemyslím. Média nafouknou všechno do gigantických rozměrů, akorát tím dost často děsí lidi 😉