Velká prsa - vyrážka. Nevíte, co s tím? Zajít na kožní?

bauerka7
16. říj 2020

Dobré rano,
mám velký problém. Jsou to  moje prsa. Ještě před otěhotněním jsem měla velikost 75I. Snad od prvního týdne mě prsa bolí. Na to už jsem si zvykla. Ale objevim se jiny problém. Aktuálně mužů nosit jen sportovní podprsenky. Kostice mě tlačí. Už jsem i od kolegyň dostala jejich kojící podprsenky. Ani ty mi bohužel nejsou. No a nyní se mi začala dělat vyrážka (spotničky) nevím co přesně to je. Prsa zespod, břicho pod prsama a někdy boky okolo podprsenky. Včera vyrážka na rameni. Strašně to svědí. Pomáhá mi Sudokrem, ale jen na chvílí. Bez podprsenky chodit do práce nemůžu.
Nevíte co s tím? Myslíte, že by stačila kvalitní bavlněná podprenka? Nebo mám zajít na kožní? Aktuálně jsem 14 týden. Děkuji

leniczka23
16. říj 2020

@bauerka7 asi si myslela potnicky...nejsou to potnicky, je to zapařené, možná už i mykóza. Dojdi si do lékárny pro Imazol krém pasta, vždy to namaz, nech to pořádně zaschnout. To pomůže stopro.

kulisek_28
16. říj 2020

Také bych to tak viděla 😉

lucluuc
16. říj 2020

@bauerka7 mám stejnou velikost a teda mě se do dělalo hlavně přes léto, teď jsem 39tt a jak je takovýhle počasí, tak už mám pokoj. Ale naopak jsem v létě nemohla nosit sportovní podprdy, protoze jak ta prsa ležela na břiše (čím bylo větší, tím to bylo horší), takže řešením byla opravdu jen kvalitní podprsenka s kosticemi, která ta prsa pořádně podrží. A mě teda, když už bylo opravdu ouvej, pomohl dětský zasyp.

kukulinek87
20. říj 2020

@bauerka7 Přesně, jak píše leniczka23, mazat Imazolem, nejlépe ale zinkovou mastí a hodně větrat, prsa zvednout... Víc asi nikdo nepomůže 🤔

misamisovita
21. říj 2020

Já nedám dopustit na domácí jitrocelovou mast,kterou dělám z kokosového oleje. Občas se mi z podprsenky udělá až zánět kůže a pomáhá i na to. Synovi dokonce vyléčila i ošklivou vyrážku PLEVU, kdy měl otevřené rány a boláky a nic od lékařů nepomáhalo. Takže za mě určitě top

bauerka7
autor
22. říj 2020

Děkuji všem za odpovědi ❤. Mě pomohl Sudokrem a sportovní podprsenka. Snad se to nevrátí. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru