Ahoj.
Jsem v 6. týdnu a doktor mi kromě gestačního váčku s miminkem našel na ultrazvuku i 6 cm velkou cystu (nejspíš hemoragickou). Máte s tím někdo zkušenosti? Doktor mě upozornil, že musím dávat pozor, aby mi nepraskla... Stalo se to někomu?
ahojky, mne byla cca v 9tt odstranena dvoukomorova cysta cca 12 cm, protoze me fakt hodne tlacila a trosku se zvetsovala, tak mi u apolinari udelali transvaginalni punkci, tzn ze mi ji odsali spodem, je to asi mesic, pristi pondeli jdu na UTZ, tak snad se mi neudelala znova
pokud mas cystu "jen" 6 cm, tak to dr vetsinou neresi, pokud neroste, tak te budou jen pozorovat, pry kolem 12-14 tt cysty samovolne zmizi
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj
já jsem měla taktéž na začátku těhotenství cystu velkou 13cm. Měla jsem velké bolesti v podbřišku. Nesměla jsem zvedat nic těžkého a celkově se šetřit. Doktoři říkali, že když mne bude cysta bolet, že se musí v 15tt odooperovat. K tomu ale naštěstí nedošlo, protože se mi začala sama ztrácet a tudíž i bolest vymizela. V 17tt jsem už cystu neměla žádnou. Držím palce ať se ti taky vstřebá. 🙂