Velikost hlavičky dítěte v těhotenství. Odpovídá vždy přesně týdnu těhotenství, ve kterém jsem?

kristyna233
30. zář 2019

Ahojte, byla jsem na prohlídce po 3 týdnech a doktor měřil hlavičku malého a zjistili, že hlavička odpovídá 29+0 a já jsem v té době byla 27+2. Předtím hlavička odpovídala vždycky stáří. Vždycky mě všechny testy vycházeli dobře a malý vždycky odpovídal danému dnu. Stalo se to už někomu?

levinstonka
30. zář 2019

Hezký den, já když jsem byla 29+1, hlavičkou syn odpovídal 32+5, byla jsem na genetice kvůli vyloučení dilatace komor a případného hromadění mozkomíšní moku, jsem z dvojčat a sestry chlapeček měl též o 3-4 týdny hlavičku napřed a oba kluci jsou v pořádku

marses
30. zář 2019

Měla jsem u obou dětí. Dcera měla hlavičku dokonce o 4 týdny větší. Dle UZ ale bylo vše v pořádku, žádný hydrocephalus. Obě děti jsou zdravé, jen měli prostě velkou hlavu při porodu (obvod hlavy 37 a 38 cm). Syn má velkou hlavu do teď (3 roky), ale už se vejde do tabulek 😀

kacenka.pospi
30. zář 2019

@kristyna233 muj syn to tak take mel, cele těhu mel hlavu o tyden napred nez zbytek tela.

popelucha
30. zář 2019

Syn se narodil s obvodem 35 cm, moje malé tělo to nezvládl a šel akutní sekci. Již cca od poloviny těhotenství mne Dr. upozorňovala a uklidnoval, že kluci tu hlavu mívají větší. A je vše ok, jen měl problémy s pasenim kotníku, jak měl hlavu těžkou oproti tělu, tak měl malinko skluz. Teď to je akční 2.5 lety kluk.

kristyna233
autor
30. zář 2019

Děkuji holky 🙂 právě doktor se ptal, jestli je to kluk a kluk to je, tak nic ani dál neřešil.. No já ještě k tomu všemu mám hodně úzkou pánev, tak císař mám asi jasný 🙁

lindikova
1. říj 2019

Ty jejich odhady... týden a kousek je jako nic. Nás malý měl napřed o týden, dva na utz vždy hlavu a bříško🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru