Ahoj maminky a nastávající,
Chci se zeptat. Jsem ve 21tt. Přibližně uz dva týdny cítím intenzivní pohyby. Nicméně poslední dva dny necítím ani "bublinky" v břiše, nebo jak to nazvat. Těhotná jsem prvně a tak nevím, jestli mam plašit, nebo je to bezne. Nijak zvláštně se necítím, jen jsem z toho nervózní. Dekuji za všechny názory.
Ja necitit dva dny pohyby uz jsem na pohotovosti
@nikoulinka ahoj, pokud tě to znervózňuje, tak si zajdi na kontrolní UTZ k lékaři. Nemyslím si, že by se něco dělo. V tomto týdnu plno těhulí ještě necítí vůbec žádné pohyby. Nebo si aspoň zavolej své dr., jestli to máš řešit. Věřím, že je vše ok 😉
Taky jsem těhotná poprvé, moc zkušeností nemám, ale taky bych řekla jen: šup k doktorovi. Radši dvacetkrát jet zbytečně než jednou pozdě.
Taky bych jela...mam dva prcky... jela jsem i kvuli vytoku, jestli to neni plodovks a byl tam zanet...doktorka byla strasne hodna a jeste me sprdla, ze mam jet radsi zbytecne, nez pozde... docela tam kvuli me fofrovaly, neboj se, jak jde o miminko, jsou hodny 🙂 preju, at je to v poradku 🙂
Necitim prave nic ani v leze... Každopádně dekuji za všechny názory
@nikoulinka tak holky ti radí, ať jedeš hned, tak radši hned zajeď na pohotovost a dej vědět, jaks dopadla. Bude to určo ok 😉
Take bych asi jela.Nejsem plasan ale ted ho citim nekolikrat denne a kdyby dva dny nic tak nevaham.Tak drzim pesti a urcite to bude dobre.Dej vedet.
Já když jsem malého necítila půl dne i takto brzy, tak jsem byla nervozní. Určitě bych k dr šla. Jak píší jiné maminky, radši desetkrát zbytečně, něž jednou pozdě.
já necítit maleho jen pár hodin tak letím k doktorovi nebo na pohotovost.radši 20krát zbytečně než jednou pozdě.U mě ale zabírá ikdyž si lehnu na levý bok stačí 10minut a malý se začíná vrtět.
@nikoulinka jak to dopadlo?
Ahojky, břicho většinou roste skokovitě. Když zrovna vyroste, chvíli má miminko víc prostoru a Ty nemusíš cítit pohyby. Mně se to stávalo zcela běžně a vždy jsem den předtím cítila pnutí břicha, jak rostlo. Mluvím samozřejmě o tom cca 20tt, ne o období těsně před porodem, aby mě někdo nechytal za slovo. Pro klid duše samozřejmě můžeš zajít k doktorovi, ale myslím si, že to bude tento případ a zítra už zase pohyby ucítíš.
Kočky, děkuji moc za rady... Má zkušenost? O sestrach na pohotovosti nemluvim. Ty byly skvělé a staraly se o me jako o vlastní. A doktorka? Tu tak nakopat, když už to tak musím napsat. Porad resila vše jen po telefonu s tím, ze pokud nekrvacim, tak se ji zda zbytecne, aby se na me přišla podívat. Až sestřička, která za mne u ni půl hodiny orodovala, ji vytáhla z jejího kambalu, aby zapnula ultrazvuk... Naštěstí opravdu to nic není, vše je v pořádku, i na utz byly pohyby vidět, jen je malý jinak otočený a proto to ted necítím... Každopádně - zajimava zkušenost
@nikoulinka Hlavně že je vše v pořádku a máš klid. Jo, doktoři jsou někdy tupci...
hlavně že je mimčo v pořádku 😉 😉
@nikoulinka většinou to tak bývá ... u malé jsem měla pohyby od 17tt a v 21tt nic zmena polohy až ve 24tt to začalo být intenzivní a od té doby až do konce sileny rány😀 už jsem se těšila až půjde ven ale ....uzivej si tehulkovani 😉
Taky mám strach, když se třeba půl dne nebo celý den neozve, jsem teď 22+3, navíc mi tvrdne břicho a zkracuje čípek☹, udělala jsi dobře, žes pro jistotu šla. Někdy se dá natrefit na dobrý doktory, někdy na protivný bohužel☹
Ahoj, asi už píšu pozdě, ale takto brzo bych vůbec neplašila, v prvním těhu jsem pohyby necítila třeba 3 dny a vše bylo v pohodě. Moje Dr říkala, že miminko má ještě hodně moc plodové vody a jen stačí,aby se jinak otočilo a kopalo tam, kde to zrovna není cítit... Také když jsem byla hodně zaneprázdněná a v jednom kole, tak jsem si to prostě vůbec neuvědomovala, pořád ještě to nebyly ty kopance, co mimčo předvádělo v dalších měsících. Takže do nějakého 25.týdne bych to moc neřešila. Teď jsem těhotná podruhé, 20tt a je to úplně stejné, pohyby jsem tedy cítila dřív,ale v tomto období ještě rozhodně ne pravidelně.
Záleží na mnoha faktorech...Já všechny děti cítila hodně-měla sem je ,,vepředu "...
Ted do třetice boulení začalo už ve 12 tt a od 18tt do 20 tt sem cítila pohyby často,ale vevnitř...A od toho 20tt sou pohyby a kopance už viditelné a pravidelné...
Ted sem začala 24 tt a spíše mě udivuje,že je prcek stále hodně dole,stále ho cítím pod jizvou po sekci a mám pocit,že mě sedí na močáku a jak dobře nakopne,tak to střelí až do ,,pipky " 😉 ...
Jen když ležím,tak se posune nahoru k pupku a sleduju kopance,pokud se neotočí a nekope dovnitř...
Kamarádka je ve stejném týdnu a říká ,že prcka vůbec necítí tak jako já,asi že je i trošičku silnější a má tukovou vrstvu na břiše a má mimi schovaní více vevnitř...
Jen mě teda u obou dětí dost tvrdlo břicho a ted taky dost a celkem brzo to začalo...Včera sem měla břicho jako beton celý den 😒
Zítra mám ko,tak to budu hlásit...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikoulinka pokud je to oproti předchozím dnům velká změna, předtím pohyby byly a intenzivní a teď vůbec nic, tak bych jela k lékaři, klidně teď na pohotovost. Nechci tě plašit, ale tohle bych udělala já. Necítíš nic ani když si lehneš na záda s rovnýma nohama a dáš ruce na břicho?