Ahojky je tu někdo kdo má zdravotní problémy (mám na mysli např. onemocnění ledvin,srdce,prostě něco vážnějšího,rakovina, tlak apod ) a i přesto otěhotněla. Těhotenství má tím pádem hodně rizikové? Ptám se pro svůj vnitřní klid trochu to ve mě vře. Díky za reakcí ♥️
Úzkosti, obezita, v šesti letech po operaci srdce - na rizikovým až ve chvíli kdy jsem poctivě nosila třeba osm až deset hodin roušku, bylo léto a zjistil se mi vysoký tlak (nemohla jsem to udejchat, motala se mi hlava atd atd) do ty doby v klidu, po porodu se mi tlak srovnal. Já teda měla i tehotensky diabetes a proste jsem v práci nemohla jist, což není úplně koser...🙂) Každopádně asi stojí za konzultaci - já třeba kardiologa nahanela i kvůli tomu, jestli muzu mít císaře a budu v poho, proste jsem měla kvůli srdci strach. Nakonec jsem sice měla tu tahací kapačku na vesacku s antibiotikama při porodu, ale jinak v poho.🙂
@pampeliska1313 s antibiotikama? Kvůli srdci? No mě bylo doporučeno od kardiologa jít na potrat kvůli srdci 💔🥹
@lueda to je mi moc líto. Vůbec si nedovedu takovou věc ani představit.. mám po operaci defektu kom. septa a nějak ty antibiotika chránili před něčím..
@lueda Šla bych na konzultaci k jinému kardiologovi, nejlíp k němu, kdo má zkušenosti s tvojím problémem...
Ono zalezi,co s tim srdickem mas. Ja si pamatuji na par dilu serialu Ordinace v ruzove zahrade. Tam mel primar Pusensky zenu,ktera mela neco se srdcem a nesmela otehotnet. Pak snad otehotnela a byla na tom velmi spatne. Musela byt snad na kysliku atd...a myslim,ze jj taky rikali o potratu. Jak to dopadlo si nepamatuji. Ale urcite bych si zasla jeste k jinemu kardiologovi,at opravdu vis,na cem ses. Nekdy to bohuzel muze byt risk s tvym zivotem.
Ahoj, pokusím se obnovit diskuzi - které z vás měly operované srdce, jak pak probíhalo těhotenství? Měly jste rizikový režim, více kontrol, nějaká speciální prenatální vyšetření navíc? Mám defekt septa komor, operovaný v 8 letech. Nyní zcela v pořádku bez rizika infekční endokarditidy, hodně sportuji (120 km na kole v kopcích nebo půlmaraton zvládnu), před rokem a půl jsem byla na zátěžovém testu a skončila jsem s výkonem na úrovni závodní reprezentace. Přesto mě v případě úspěšného otěhotnění prý nějaké kontroly navíc neminou. Jako bonus mi před 9 lety zjistili aneurysma na mozku, dle magnetické rezonance, kterou posuzovali nezávisle dva neurochirurgové bez rizika prasknutí, nijak se tedy dál nemuselo řešit. No a už 4 roky beru léky na krev - trpím anémií z nedostatku železa. Nyní se snažíme o dítě, zatím bez úspěchu, ale ráda bych měla zkušenost někoho, kdo měl podobný zdravotní stav - jak k vám pak lékaři přistupovali? Musely jste se nějak výrazně omezovat oproti ostatním těhotným?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Vysoký tlak,panicka ataka,nadváha...a 2x těhotná 😉vždy rizikovka