Zdravim chci se zeptat jestli jste některá na tom stejně jsem 34tt malá mi už váží 2620g a to si přeji miminko max do 3kg jestli to bude pokračovat jdu do FNO protože se léčim s těhotenskou cukrovkou dodržují vše co mám a stejně to není ok bojím se aby malá nemnela víc a víc váhy jinak jsem riziková i tak preeeklampsie vysoké hodnoty jsem hlídaná jak se na to díváte nechci rodit 4 kg dítě ani 3500g to taky ne
Taky jsem měla GDM, na dietě. Odhad váhy mimča 4 dny před termínem byl 3,5 kg, o tři dny později 3,2 kg a syn se narodil v termínu s váhou 3,1 kg. Tím chci říct, že pořád je to jenom odhad, takže hlavně klid...
Čistě ze zvědavosti - proč sis určila zrovna ta tři kila? To by něčemu vadilo, kdyby mělo miminko 3,5 kg?
Ty si přeješ... Já mám taky těhotenskou cukrovku a přeju si jen jediné, aby byl syn v pořádku a zdravý, ať už má 3 nebo 4 kg... Jsem ve 38tt, malý má odhad 3kg a za necelé dva týdny rodím... Zatím prý vypadá všechno dobře, tak snad i opravdu je...
Připojuji se k dotazu, co jako budeš dělat, když bude mít přes 3kg, to by mě fakt zajímalo... Novorozenci úplně běžně mívají kolem 3,5kg, i moje první dcera měla 3400g a to jsem ani neměla cukrovku, je to normální váha
Mimochodem taky záleží, kolik měří na délku, jedno dítě má 48cm, druhé 52cm a můžou vážit stejně 😁
... přeji si miminko max do 3kg? 😅 vážně?
@maruna83 nechápu tvůj dotaz. Měla jsem cukrovku a 2 děti měly 3 kg a poslední 3,5kg. To se nedá tolik ovlivnit.
Cukrovkou mě strašili. Respektive vahou dítěte. Dietu jsem držela, syn měl tři a půl kila. Přišlo mi to v poho, snad všechny miminka kolem měly tu váhu taky tak nějak. Můj manžel měl kolem čtyř při narození a to tchyně cukrovku neměla, nebo jestli měla, neřešili to. Každopádně jsem někde četla, že když rodíš dítě tři nebo čtyři kila, ze to stejně už rozdíl není, ze to nepoznas a vyjde to nastejno, protože kontrakce to neovlivní a elasticitu kůže taky ne. To soudit nemůžu, měla jsem akutní císař, ale držela jsem se toho.:D kdyby miminko fakt vážilo hodně, tak se myslim děla císař. Kdyz má třeba přes čtyři kila a proste to nejde třeba. Každopádně to stejně neovlivníte, miminko si vezme co potřebuje tak jako tak.)
@maruna83 já cukrovku nikdy neměla a děti se narodily s hmotnostmi 4,15;4,25 a 4,6😉 Takže cukrovka taky nemá ve všem prsty😉 každopádně chci říct, že i velké dítě se dá pořídit pěkně. Pro mě paradoxně byl ten třetí tím "uzdravujícím". A k tomu, že paní napsala, že chce dítě do 3kg....rozumím tomu, jak to myslela....ze srandy😉 taky jsem si vždy "objednala" malý a spavy miminko 🤭😉🤭 Držím palce, ať je vše ok
@maruna83 a víš co jsem si přála já, když jsem měla tehotenskou cukrovku? Aby se dítě narodilo živé a zdravé a pokud možno během termínu. Ta cukrovka není žádná sranda. Váhu dle odhadu měla vždycky nižší. Měla jsem inzulín na noc. A nakonec se stalo to, čím mě diabetolozka strasila celé těhotenství. Na konci těhotenství přestala placenta malou vyzivovat a to byl velký průšvih. Naštěstí se tělo nějak zmobilizovalo a došlo k prekotnemu porodu a malá se rychle vydrapala na svět. K překvapeni všech žila, nemusela se krisit, ani odsavat nic. Veliký zázrak.
A váha kolem 3500g je přece normálních váha novorozence.
Došlo ti, že váhu miminka nemáš jak ovlivnit? To není jak u řezníka " Chci 2,8kg krkovice bez kosti a přesně! "🤣
Měla jsem cukrovku na dietě, malá se narodila 2,850 g. Řekla bych, že porod mě bolel a probíhal úplně stejně jako kdyby měla 3,8kg. Nástřih mi udělali i u menší porodní váhy, prostě byl potřeba. Na druhou stranu, hodně holek porodilo děti kolem 4 kg bez porodního poranění - jestli ti jde o tohle.
@maruna83 Tak já u prvního syna těhotenskou cukrovku neměla a malý měl 3536g u mladšího ano tam mne strasily že bude mít přes 4,5 kg a narodil se a měl 3650g a ty porody byly v pohodě. Váhu miminka nijak neovlivníš. Kamarádka cukrovku neměla a syna mela s porodní váhou 4750 , ale ta musela na konec císařem protoze byl otočený zadkem. A spoustu mých známých nemělo v těhotenství cukrovku a ty děti měli přes tři kg.
@maruna83 OK, chápu... Já rodila syna 3100g a i tak to bylo hrozný, potrhaná příšerně 🤷♀️ To neříkám, abych tě děsila, rodila jsi, takže víš. Říkám to proto, že na té váze miminka opravdu až tak nezáleží. Ale tobě držím palce, ať je miminko zdravé a porod tentokrát co nejpohodovější 🍀
@maruna83 Taky jsem malá a drobná, váhu odhadovali v poradně na 3200g a nakonec byla menší. Oni váhu neodhadnou přesně. Druhý porod mohl být snesitelnější i protože už jsi porodila dceru. Tenhle může být v "pohodě" i s větším miminkem protože už bude třetí.
Do dáš 🍀 osobně bych si nenechala vyvolat porod jen kvůli odhadované váze 3,5kg, kdyby nebyl nějaký závažnější důvod. Čím víc se do toho rýpe, tím to bývá většinou horší zážitek.
Jako tady hraje roli vic faktoru a troufam si rict, ze postava je jeden z tech mensich. Zalezi na psychice, na pripravenosti (masaz hraze, cviceni s aniballem) a tak dale. Kdyz si clovek pul roku pred porodem rekne, ze tezsi dite nez 3kg nezvladne, tak to taky nezvladne! Ja nemam drobnou postavu, maly mel 3,7kg a rodila jsem tri dny! Cekam dalsi a rozhodne tu nesedim a nenarikam, ze to nedam a ze to bude urcite zas tak strasny jako prvni porod. Nejvetsi roli totiz hraje psychika.
@maruna83 chápu ...ale v tom případě bych doporučovala rovnou CS, protože vyvolávání v době, kdy miminko ještě nechce, není dobrý. Čím, o čem mluvím. Syn byl vyvolávaný kvůli velikosti. Už i tak byl veliký a nebyl nachystaný jít ven. Navíc já tam šla s tím, že to bude hrozny...a opravdu bylo. Je to hodně v hlavě😢
A neřekl Vám Mudr., V čem může být problém, že rychle roste? Protože u nás se nad tím nikdo nepozastavoval....prostě se jim dařilo dobře. A to jsem sice neměla dietu, ale nijak jsem se necpala...ani jsem nějak extra moc nepribrala. 🤷🏻
Každopádně moc držím pěsti a zkuste to pojmout jako jsem to pojala já....řekla jsem si,že budu věřit svému tělu a miminku, že vědí, co dělají. Nechtěla jsem žádné zásahy (po předešlé zkušenosti). Neříkám, že to bylo lehké.....bylo mi jasné, že bude veliká, byla jsem ráda, že v poradně se po dvakrát (ke konci) dost sekli a dělali malý odhady...na moje pousmání vždy jen řekli, že takhle nevypadá břicho velkého dítěte...věděla jsem svoje.
@maruna83 Můžu se zeptat jak si to prakticky představuješ? Až miminko bude mít ODHADOVANOU váhu jakou chceš, tak se budeš dožadovat vyvolávaného porodu? Úplně si neumím představit, která porodnice ti bez zdravotního důvodu vyhoví, protože náročný první porod většího miminka oni určitě neuznají.
Souhlasím, že psychika a podpora partnera je hrozně důležitá. Prostě si v hlavě nastavíš " Bude to bolet, nebude to příjemné, ale já to sakra dokážu, protože až budu mít miminko u sebe všechna ta bolest bude pryč a vystřídá jí láska k němu."
Váha není rozhodující, pokud se nebavíme o nějakých extremech, což dítě 3600g apod fakt není. A ani ta velká nemusí nutně znamenat těžký porod. Mnohem důležitější je obvod hlavy, který ne vzdy jde ruku v ruce s váhou. Na tvém místě bych přestala řešit váhu miminka a zaměřila se na práci s vlastní psychikou a nastudování toho, co je při porodu a pro jeho hladký průběh opravdu důležité.
@maruna83 já si myslím že to není o váze jasné první porod kdy porodní cesty nejsou připraveny a nevědí co mají dělat musíš si to takhle říct,a sama vidíš že druhý porod byl pohoda bylo to skrz i toho že si už jednou rodila jako tisíc názoru být může víš jak ale je to všechno o hlavě jak já říkám a to už mám sedm porodu za sebou takže vím o čem mluvím
Taky jsem měla těhotenskou cukrovku a píchala si inzulín. Pořád jsem poslouchala jak mám velký břicho, že malá bude velká. Když mě při porodu přijímali, říkali po VV že malá bude mít kolem 3100g. Měla 2870g. Takže bych se vůbec ničeho nebála.
Kamarádka má na konci měsíce termín, cukrovku nemá a straší ji 5kilovým dítětem, že malý je o týden větší. Pořád jsou to všechno jen odhady. V Praze v nemocnici mi řekli, že je to jen odhad a +- 500g .
@maruna83 mě se teda rodila hůř dcera s porodní váhou 2745g než syn s 3270g 🤔 a váhu dítěte ani s tehotenskou cukrovkou jaksi nemáš šanci ovlivnit...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Sorry, ale co teda uděláš, když bude mít přes 3 kg? Já měla tehotenskou cukrovku a diky preeklampsii jsem rodila o tři týdny dříve a malý měl přes 3,5 kila. A to jsem vše dodrzovala…