Vada na srdíčku. Setkal se s tím někdo?

anetacoufalova
21. srp 2024

Ahoj holky, asi si teď sahám na úplný dno svých sil.. dneska mám za sebou druhý screening a vyšla nám možná vada na srdíčku v papírek je napsáno hypoplasie druhé komory nebo nasedající aorta, transpozice velkých cév.. v pondělí jdu na kardiologii na dětský do FN Motol. Jinak nám všechno ostatní vyšlo ukázkově krásně. Setkala jste se s tím prosím některá a ve finále to bylo falešně pozitivní?? Vaše zkušenosti?? Jsem z toho úplně na dně..

squezy
21. srp 2024

@anetacoufalova nemam tu zkušenost,ale mesic jsem ležela na oddělení rizikového těhotenství, kde jsem potkala spoustu mamin, které v Motole rodily,aby následně pak děti operovaly pro nějaké srdickove vady děti a vsechny děti to zvladly. V Motole jsou prostě borci, takže jestli to bude něco,co se da po narození řešit,tak to zvladnou jedině v Motole. Držím palce!

anetacoufalova
autor
21. srp 2024

@squezy no právě, v pondělí se dozvíme co a jak pořádně..doufám, že to bude operovatelny..moc děkuji, snad to bude dobrý.. musí 🥺😔😔

squezy
21. srp 2024

@anetacoufalova v Motole maji i perfektní ultrazvuk. Třeba se ta domnenka ještě vyvrátí..

anetacoufalova
autor
21. srp 2024

@squezy musí...

mysh_me
22. srp 2024

Moji kamaradce vyslo v prvnim tehotenstvi take zvysene riziko srdecni vady, nevim teda presne jake, ale taky dostala zadanku prave do motola na kardiologii. Ja tam tehdy sla s ni jako podpora, mluvili jsme o moznosti operace po narozeni atd, a nakonec to ten jejich podrobny ultrazvuk vsechno vyvratil, ze tam zadny problem neni a srdce je v poradku… miminko bylo uplne zdrave. Tak snad to i u vas bude mit co nejstastnejsi konec 😉🍀

anetacoufalova
autor
23. srp 2024

@mysh_me moc vám děkuji za uklidnění.. takových zpráv se ke mě dostalo víc i od kamarádek a každá tahle zpráva mě uklidňuje.. snad to bude i náš případ.. ještě jednou, moc děkuji, opravdu.

anetacoufalova
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
odula
23. srp 2024

@anetacoufalova jop, my. Uz přesně nevím co to bylo za vadu, ale honili nas po kardio a různých utz a ještě nas sledovali chvili po narozeni .dcera se narodila úplně zdravá. 🙂

anetacoufalova
autor
23. srp 2024

@odula moc vám děkuju za odpověď.. lítat klidně budu, hlavně ať je to všechno v pořádku.. musela jste rodit v Motole, když tam bylo nějaké podezření?

odula
23. srp 2024

@anetacoufalova ja jsem v zahraničí, mame ve městě univerzitni nemocnici, tak me nechali ve zdejší.

anetacoufalova
autor
23. srp 2024

@odula aha 🙂 no mě dneska můj gynekolog řekl na kontrole, že ta levá komora se mu zdá menší.. ale že víc se dozvím od toho specialisty v pondělí.. tak snad..

odula
23. srp 2024

@anetacoufalova tak preju at to vsechno dobre dopadne. Me muj gyndar rikal, ze ty bezny ultrazvuky tohle dost casto videj nepresne, a ze je treba nedelat zavery do toho specializovanyho. Zas bud rada, ze to takhle pekne hlidaj 🙂 tak jeste jednou hodne stesti, jestli budes chtit dej vede a neboj. 😘 bude to dobry 🙂

anetacoufalova
autor
23. srp 2024

@odula musí to být dobrý, věřím tomu, nebo tajně doufám ♥️. Moc děkuji za podporu..!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru