V době pandemie se snažit o dítě?

27. bře 2020

Udivuje me kolik je zen co se pres tuhle desivou situaci snaží otěhotnět.. To opravdu vážně chcete počít dítě do takového blázince plného strachu? At se pise, co se píše, tak není vůbec známo jaký dopad to ma na plod, kdyz tedy pominu fakt, ze vysoké horecky v zacatku těhotenství můžou zapříčinit vývojové vady.. Kde je selsky rozum.. Chápu, ze mnohé z nas se snažíme dlouho, máme za sebou ztráty miminek, potraty.. Ale nepochopim, ze ani pandemie neni duvod par měsíců počkat...

berenika39
27. bře 2020

Jak víš, kolik je takových žen? Máš nějaká čísla? Kde čerpáš?

autor
27. bře 2020

@berenika39 stačí to pročítat tady.. Nepotrebuju statistiky 🤦‍♀️ i kdyby jich byla jen hrstka, tak i tu hrstku nechapu..

journals
27. bře 2020

A není to jejich věc? Naštěstí má každý možnost volby a rozhodnout se svobodně. Chápat nemusíš, nic ti do jejich rozhodnutí není 😉

darinka84
27. bře 2020

Mě stále udivuje, když se někdo stará o ostatní.. Jakým pravém ostatní soudíte by mě zajímalo 🤦‍♀️

autor
27. bře 2020

@journals
@darinka84 je to jen úvaha.. Nikoho nesoudim.. Nemusíte být hned hystericky 🙃

journals
27. bře 2020

hele, anonyme... nechceš přestat zakládat pořád diskuze na téma kvir a trochu si odpočinout? Hysterický je tu někdo jiný... uklidni se a neřeš věci, které zřejmě řešit nemusíš.

tulikiss
27. bře 2020

jak si vubec lidi muzou dovolit v tyhle dobe s.kat. chtelo by to na ne zavolat policii, vzdyt Babis jasne rikal, ze mame omezit styk.
Ja chapu ze clovek je doma a kouse se nudou, ale asi to chce vic nepremyslet nad ostatnima.

Jo jen tak mimochodem, ja otehotnela v dobe, kdy zadna pandemie nebyla a presto jsem v 6 tt mela 39 horecky. Tak to asi aby clovek radsi nemel dite nikdy.

alilali
27. bře 2020

Ty jsi jednoduchá , proč myslím, že to bude trvat pár měsíců? Může to trvat i roky.

Život jde dál, dál máme všichni svoje sny, povinnosti, přání,zaměstnání, atd...

Přece si nestopnem život, klidně i na dva roky, protože ve svete se děje co děje, prober se.

blondynka400
27. bře 2020

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/online-rozh...

Náhodou jsem si všimla článku k tomuto skvělému dotazu 😀

mourovatakocka
27. bře 2020

Ja tomu třeba taky nerozumím. Víme o této nemoci tak málo, nikdo nemůže říct, co se stane s miminkem, když těhotná žena onemocní, jaký to bude mít vliv na budoucí zdravotní stav dítěte, tím myslím, jestli nedojde k potratu nebo se nenarodí dítě s nějakými zdravotními komplikacemi.
Současně ale nevíme, jak dlouho pandemie potrvá, nepředpokládám, že se to vyřeší v řádu měsíců, a pak je otázka, jak dlouhý by měl odklad být.
Jsem ráda, že jsem takového dilematu zbavená - ačkoliv jsem vždycky chtěla více dětí, nezvládám ani jedno celkem hodné.

knuffel
27. bře 2020

A kdy jindy? Co dělat doma? Furt čučet na telku? Život jde dál....

aselluska
27. bře 2020

Me zase přijde hysterický zakládat diskuzi a ptát se tu " jako vážně teď?" Jako by tam bylo napsáno, že jsou všichni hloupý. Máma mi vždycky říká " jsi dospělá, dělej si co chceš".

inkheart
27. bře 2020

Takhle... Teď budu rodit a původní plán byl brzy se vrhnout na snažení o další, protože chceme stihnout víc dětí a holt není nám čerstvých dvacet. Vzhledem k situaci jsme se ale s těžkým srdcem rozhodli snažení odložit, ale ne na dobu neurčitou, ale spíš po dobu cca 1 roku. Ne víc, protože kdyby pandemie trvala déle než rok, tak by to znamenalo, že to tady bude napořád nebo alespoň velice dlouho, a opravdu nemá smysl nechat vyhynout lidstvo (nebo alespoň Česko /Evropu, pochybuji, že třeba v Africe přestanou lidi dělat děti :D) jen proto, že je holt nejistá doba.
Ale i když já osobně se teď snažit nebudu, nesoudím ty, které ano. Taky je rozdíl první vs. druhé dítě, to, jestli tam je nějaký problém s neplodností a pod.

gruyerre
27. bře 2020

Mě by teda zajimalo, jestli zakladatelku diskuze taky tak hrozně šokuje, když se nekdo snaží o dite na podzim nebo v zimě. Protože přece každoročně v zimě je chřipková epidemie a je tedy vysoké riziko, že žena chřipku dostane a ohrozí tím svůj plod.
Děti se rodily ještě do horších období, než je covidová pandemie, například moje babička se narodila v půlce 2.světové války a rozhodně bych si netroufla tvrdit, že její rodiče postrádali selský rozum.
Na světě se děje spousta hnusných věcí, nikdy nemůžeme vědět, kdy je nejvhodnější chvíle. Ať si každý plodí, kdy uzná za vhodné (mimochodem já osobně se o dítě nepokouším. Ale určitě se nepohoršuju nad tím, že sousedi jo)

orisek56
27. bře 2020

Deti se rodily i v nejhorsich casech, i za valky. Moje prababicka porodila, v polich zrovna kdyz hrabala seno. O kus dal prochazel vesnici vojensky pluk (1sv valka) porodila, pomohla ji sestra. Domu si nesla v ruce hrabe, v druhe dite. Sla po svych, myslis ze v ty dobe uvazovali, ze to neni vhodna doba? Nas nezahubi tahle doba, ale nase sobeckost a pohodlnost... Ty keci, ja nechci deti, abych nezahubil planetu... Pro koho ta planeta bude zit... Zeme je clovek. A prave proto, ze umira spousta lidi, potrebuje zeme nove lidi, je to drsny ale je to tak. Jinak vsuvka mimo.. Obdivuji, ze mas cas nad takovymi vecmi premyslet. Ja chodim kazdy den spat s vyplazenym jazykem, karantena, nekarantena. Aneb, nejvetsi hovadiny vymysli nuda.

emamir
Autor odpověď smazal
Zobraz
terezanovotna30
27. bře 2020

Co se má stát tak se stane. Neřeš ptákoviny a věci cizích lidí. Já jsem ve 14. týdnu, těžko říct jestli bychom jednali jinak, kdybychom věděli co bude... Teď už se děj vůle boží, ale všechny co se snaží chápu. Zároveň chápu i ty, co se radši nesnaží. Každého volba a tvoje pohoršování tady je totálně mimo mísu.

emamir
27. bře 2020

Tady se ale, milá anonymní dámo, nejedná o problém, který bude trvat pár měsíců, uvědom se. 🤦🏼‍♀️V Číně bojují s virem od listopadu 2019, nyní je konec března, a počet nakažených stále stoupá. A to je Čína "připravena" na podobné epidemie, mnohem lépe než Evropa. Pravidelně na jaře, na podzim a v zimě, jsou chřipkové období. Větší procento lidí je nemocných, mají horečky, kašel, zápaly plic. Pracuji ve škole, mezi dětmi, kde se nemoci rychle přenáší a šíří. Kdybych se měla řídit podle Tvého moudrého výroku, tak vhodnou dobu na snažení, nenajdu asi nikdy 🤨😊.

klea81
27. bře 2020

@orisek56 tehdy ale nebyly možnosti antikoncepce, teď jsou

klea81
27. bře 2020

Říkám si to samé, zakladatelko, navíc ještě zákaz otce u porodu... 🙄Máme v rodině několik těhotných a rozhodně šťastné nejsou a být 9 měsíců ve stresu, taky "super" kortizolova lázeň pro dítě 😇

marcicek84
27. bře 2020

Neozumim tomu taktez,aspon bych pockala po te nejsilnejsi a nejvetsi vlne,jak to bude trochu pod kontrolou,kazdopadne my si snazeni odkladame,nestoji to za to v teto situaci a ohrozovat zbytecne i ten plod...

emamir
27. bře 2020

@marcicek84 jenže to, co se děje nyní, je teprve začátek. Jak myslíš, že vir bude reagovat, až u nás nastanou měsíce chřipkové epidemie, kupříkladu na podzim a v zimě?🤷🏼‍♀️

terezanovotna30
27. bře 2020

@emamir hlavně tu nezapomeň ještě hysterčit s chřipkou do toho... Pane Bože, to je fakt děsný jak každej jen vyvolává paniku.

marcicek84
27. bře 2020

@emamir tak jako asi takhle,ja pockam do pristiho roku a pak to kaslu,protoze mam taky nejaky vek a nemusi to byt hned...proto cekam az odejde to nejhorsi a to urcite odejde a pak se s tim vsichni nejak popasujeme a naucime zit...zas delat katastroficky scensr nebo nrmit deti protoze proste porsd budr neco,je zas trochu moc.Rozumne je odlozit snazeni ted,tak na ten pul rok...

emamir
27. bře 2020

@terezanovotna30
Já nevyvolávám žádnou paniku 🤣🤣. Jak psaly holky výše, dá rozum, že tahle pandemie nepoleví za měsíc, může trvat déle, než si myslíme 🤷🏼‍♀️. A to, že ve chřipkovém období mají lidé sníženou obranyschopnost a jsou náchylnější na nemoci, to je snad jasná věc. Za hysterku se rozhodně nepovažuji, my se snažíme dál 😊. Ztotožnuji se s názory výše - ideální doba na snažení není nikdy, riziko se najde vždy.

veruuu_kubesovic
27. bře 2020

a to jsi očividně hrdinka, když se ptáš anonymně že???
A když s i připadáš jak poslední spravedlivá, ty víš jaké osudy ty holky/snažilky za sebou mají??? ono NE každé z nás se na první dobrou povede otěhotnět, některé když už otěhotní, třeba v prvních týdnech těhotenství o miminko příjdou, některé musí doufat v otěhotnění pomocí metod IUI, KET, IVF a doufat v // na testu, takže když jsi tohle nikdy nezažila, tak je prosím nesuď, že se snaží i v této době....
A nikdy nevíš co je k tomu vede? některé třeba to nejdůležitější a tím je věk a zase nesuď je, co dělaly ve 20letech...25letech...každá z nás zatoužila počít miminko v různém věku, někdo dřív a někdo později, někomu se prostě nedaří....
A že se mi to mluví? i já byla jednou z nich, celých 12měsíců jsme se snažili o druhého prcka a to se nám prvorozená povedla hned jak jsem vysadila HA, takže těm holkám rozumím, nikdy nebude správná doba na to, aby žena mohla otěhotnět...zažila jsem v těhotenství, že nebyla pandemie Korony, ale virus Zika řádil, ani to mě neodradilo nemít dítě....

emamir
27. bře 2020

@marcicek84
Jasně, chápu. 😊 Každý má jiné plány. 🤷🏼‍♀️ Katastrofické scénáře nedělám, pouze si nemyslím, že tahle situace za pár měsíců skončí, a už o koronaviru nikdy neuslyšíme. A podle studií, které jsem dnes četla, si to nemyslí ani někteří vědci. Uvidíme, jak vše dopadne 🍀.
My se o děťátko snažíme dál ☺️

marcicek84
27. bře 2020

@emamir tak prave pokud to tu zustane stejne se s tim budeme muset vyrovat,proste ted vidim krizovy stav vsude kolem a radeji chci pockat hak se to vyvrbi,ale pak uz si myskim,ze to bude klidnejsi a rizene nebo se opakujici s chripkami,ale pak uz se s tim hold budeme muset smirit,ale taky sr o tom viru bude vedet vic,jestli zanechavs nejske nasledky ,ted se nevi nic a ja to riziko podstupovat ted nechci

emamir
27. bře 2020

@marcicek84
Jasně, i tohle je názor 🤷🏼‍♀️👍🏼.

mariegroth
28. bře 2020

Ja chapu, ze nekdo neco nechape/ je to pro nej nepochopitelne. Ale je milion duvodu, proc lide chteji deti. Ne kazdy je v situaci, kdy se mu chce cekat. Nesoudim...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru