V 6+3tt mi strašně bije srdce, když popoběhnu

pulpk
18. lis 2014

Ahoj, jsem 6+3tt a až ve čtvrtek (20.11.) jdu k lékaři na potvrzení těhotenství. Stále mi vycházejí krásné //, je mi pěkně blbě, což je asi OK, ale když třeba jen na pár vteřin popoběhnu, děsně se zadýchám a strašně mi bije srdce, po chvíli vše zase v pohodě rozdýchám. Stalo se to některé z vás? (nemám nadváhu ani naopak, zdravotní problémy žádné nemám a s fyzičkou jsem nikdy neměla problémy). Děkuji za jakoukoliv radu (nebo i výhružku, zda mám raději volat nebo běžet k doktorovi co nejdřív)

lavita
18. lis 2014

já jsem to měla celou dobu těhotenství, dokonce když jsem ležela na levém boku, myslela jsem že mi srdce proskočí ven. dost mě to stresovalo, ale ted po porodu jsem na to uplně zapomněla a ted mi došlo, že to prostě přešlo, podle mě je to normální, víc krve v těle, hormony lítaj...

pisjutynka
18. lis 2014

Ahoj, měla jsem to taky a ke konci mi bylo až tak zle, že jsem nedokázala pomalu ujít ani 10 kroků, aby mi nezačalo bušit srdce a nebylo mi na omdlení. Byla jsem několikrát i na ekg, ale po porodu to přešlo.

sykorkaa
18. lis 2014

Ja to mam ted ke konci, bije mi srdce a spatne dycha. Byla jsem na ekg a vse v poradku. Asi to k tehotenstvi patri.

anulaaa20
18. lis 2014

Mě se to stalo asi dvakrát byla jsem z toho dost nervozní jenže teď je nějakou dobu klid stím bušením tak je to asi normální v těhotenství.. 🙂

pulpk
autor
19. lis 2014

@lavita
@pisjutynka
@sykorkaa
@anulaaa20
Děkuju za zkušenosti, nicméně včera jsem začala krvácet a tak jsem jela hned do nemocnice. Utz byl sice OK, že prý není ještě úplně vše ztracené. Za týden jdu na kontrolu, jestli je mimi v pořádku,tak uvidíme. Ležím a je mi blbě, zvracím a nemůžu nic jíst, všechno jidlo děsně smrdí.. snad to dobře dopane,zítra si jedu pro výsledky krvea zase na krev. Srdfe mibuší jak o závod přizvednutí z gauče, to je hrůza.

mydvaapes1
19. lis 2014

To vypadá na nízký tlak, trpím s ním celé těhu :/....držím pěsti, ať jste s maličkým v pořádku.

jitavrtule
19. lis 2014

@pulpk jej, tak hlavně ať je všechno v pořádku! Já to s tím zadýcháváním a bušením srdce měla taky na začátku - že jsem těhotná jsem zjistila zhruba v 5 týdnu, do té doby jsem cca 3x týdně chodila běhat cca 8-10km, od té doby - dva výběhy, třetinová kilometráž, čtvrtinový tempo a děs - zadýchavala jsem se, měla jsem návaly horka, bušilo mi srdce. Nevím do jaký miry do bylo daný tím, že jsem se "víc sledovala" a do jaký miry tím, že jsem celý první trimestr byla fakt extrémně unavená. Ale prostě to nešlo.
Od 12. týdne šmitec a najednou můžu zas běhat , mno řekněme spíš popobíhat, bez problemu.

S tlakem bušení srdce nic společného mít nemusí - já mám celý život nízký tlak a přitom jsem brachykardická (tep maratonského běžce 🙂 ). Takže mi to bouchá málo a ještě pomalu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru