Všude je mi hrozné vedro až mám pocit že se uvařím,a jindy se zas klepu zimou ale kdykoliv mi udr změří tlak nebo si ho změřím doma,mám velmi nízký 😒 doktorka už minula nad tím koutila hlavou. Jdu nakoupit a v krámě se mi úplně zamotá hlava že bych omdlela,při frontě v bance se mi tak vaří krev že si tam musim natočit tu jejich ledovou vodu do kelímku a sednout si jinak bych to neustála.Pak když mě tu a tam dcera silně vytočí tak jsem někde slyšela že k nízkému tlaku je to blbé :// tak nevím
Ahoj, ja mivam neustale tlak 100/60, obcas se mi udela soufl nebo mam cerno pred ocima. Ale je urcite lepsi mit tlak nizky nez vysoky a pak trpet otokama atd. Uz sem se naucila, ze pokud me ceka delsi cekani nekde, mam s sebou v kabelce lahvicku s pitim a nejakou tycinku,, hlavne to piti mit projistotu porad u sebe...
Já měla taky 90/60 celé těhu. Za ty roky už jsem si na nízký tlak zvykla. V těhu mi doporučil doktor 2 kávy denně a hodně pít. 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
nízký tlak je v těhu naopa žádoucí, ale co je moc, je moc. Já mívala celé obě těhu talka max. 90/50 takže jakékoliv delší fronty, vyřiování na úřadech bylo nad mé síly, ale šlo to. Nic nezbývá než vydržet, dodržovat alespoň 3l tekutin. Já pila občas i červené víno, a pila kávu, i když ta není zrovna optimální