Uzlík na štítné žláze v těhotenství

velkaholka33
7. dub 2018

Ahoj .jsem tu nova ..a mam strasny strach jsem tehotna a mam uzlik na stitne je malinky ale cetla jsem co muze v tehu uzlik udelat :( bojim se ze umru a necham tu dve deti (jedno uz mam) nemuzu se tech myslenek zbavit a premyslim i o interupci jen kvuli tomu uzlu a protoze se bojim :( :( :( ...vim je to na psychiatra.

zelenaesmolda
7. dub 2018

tak tady ti nikdo nepomuze,res to s doktorem

wxkatuska
7. dub 2018

@velkaholka33 doporučuji méně googlit 🙂 uzly na štítné žláze nejsou nic neobvyklého, počet lidí s tímto problémem roste s věkem a taky ženským pohlavím. Nicméne většina těchto uzlů nepůsobí žádné problémy. Jen je dobré sledovat, zda nevykazují nějakou zvýšenou aktivitu (růst, hyperfunkce). Ale pokud jste někdy měla problém se štítnou žlázou, stejně by vás měl v průběhu těhotenství i po porodu lékař sledovat. Chce to klid a nohy v teple 😉

velkaholka33
autor
7. dub 2018

@wxkatuska problemy s funkci jsem nemela jen nahodny nalez uzlu pred pul rokem:( ja se toho strasne bojim no :(

wxkatuska
7. dub 2018

@velkaholka33 když máte takový strach, objednejte se na endokrinologii, ale s největší pravděpodobností to nic nebude, pokud nemáte nějaké další problémy, které by něco naznačovaly, předpokládám, že to víte ze sona, které vám pro nic za nic nedělali 😉 ale o tom by vás jistě lékař informoval 🙂

velkaholka33
autor
7. dub 2018

@wxkatuska ja uz na endo.byla vysetrili me a rekly ze je to ok.prodelala jsem velky stres a pry mozna proto se mohl ten uzlik udelat a ze vetsinou sami vymizi.jenze ted jsem tehotna a bojim se ze uz diky tehu. hormonum nezmizi ale naopak :(

zelenaesmolda
7. dub 2018

@velkaholka33 a co cekas na internetovem foru za pomoc?tohle musis resit s doktorem,tady ti nikdo nepomuze proboha! to je furt dokola ja se bojim ja se bojim a co jako?prestan fnukat na netu a res to u doktora!

lti
7. dub 2018

Uzlik na stitne jsem mela a operativne mi byl odstranen, kvuli riziku mozneho vzniku rakoviny za par let. Na Homolce vzdy radeji uzle operuji. Chodim kazdeho pul roku na kontrolu.

velkaholka33
autor
7. dub 2018

@zelenaesmolda tak treba to taky nekdo v tehotenstvi mel tak treba muze napsat nekdo kdo o tom vi neco vic..nikdo ti nerika abys mi odepisovala tak co se nervujes??!

shak29
7. dub 2018

Uzlik ze stitny žlázy ti zmizi max, kdyz si ho nechas vyoperovat 😀
Nicmene nevim, proč kvuli tomu tak jancís, ja mam uzliku nekolik a jednu strumu dokonce i obcas viditelnou, diky predchozim těhotenstvím a ze bych se kvuli tomu stresovala?
Doplnuj telu jod a bud v klidu. Kdyz to tak vezmes, tak stejne vsichni jednou umrem.. ale kvuli stitny zlaze to asi nebude 😀😉

zelenaesmolda
7. dub 2018

@velkaholka33 a co ti pomuze diagnoza nekoho jineho?

janca15l
7. dub 2018

Ja mam taky nekolik uzlu na stitne zlaze. Byla jsem tehotna dvakrat a nijak me to neohrozilo. Kazdych 5 let chodim na sono stitne zlazy a jinak to nikdo neresil. Hlavne klid nebo se poradit s doktorem

wxkatuska
7. dub 2018

@velkaholka33 promiň, ale pokud to bylo řádně vyšetřené,tak jít kvůli tomu na potrat je stejné, jako bys šla na potrat kvůli tomu, že ti vylezla nová piha a mohl by to být maligní melanom. Opravdu to chce klid, případně psychologa (psychosomatické problémy jsou sviňa). Nám vždycky patolog říkal, že nejhorší smrt je z vyděšení 😂 Lidem kolem mě to těhotenství fakt nezhoršilo....

priefi
7. dub 2018

@velkaholka33 ne vse je cerne, jak se zda. Staci ze v tele mas nejaky zanet a uzlik se hned zvetsi, muze se jednat i o zdurene uzliny. Mamka taky mela uzlik, ktery se stabilne drzel a byl ok a na posl.kontrole mamku vystresovala dr., ze bude muset pod kudlu, ze mozna rakovina atd., nakonec se ukazalo, ze vse ok, ale diky osmickam se zdurila uzlina. Zajdi si k dr.at udelaji sono a uvidis, ze vse je v poradku.

ammmi
7. dub 2018

Klid, já mám taky uzlík na ŠŽ a syn je úplně normální a žiju 😉

ilonne
7. dub 2018

@velkaholka33 Holka v klidu, ja mam uzliku hned nekolik a k tomu hypofunkci SZ. Zjistili mi to pred druhym tehotenstvim. Ted uz budu rodit potreti, proste budes sledovana na endokrinologii at uz tehotna budes nebo nebudes. Neni duvod jancit...

hlasimse
7. dub 2018

Moje babička měla se štítnou problémy, dokonce i operaci, a dožila se 78 let, tak to určitě bude v pohodě. Zkus na to nemyslet a soustředit se na příjemné věci v životě...

pavla555
7. dub 2018

musíš myslet pozitivně!!! A i když to bude něco Vážnějšího, tak bojovat 🙂

odula
7. dub 2018

ja ti asi fakt rozumim!! kvuli nejakym událostem jsem taky zacala mit takovejhle panickej strach o svoje zdraví, ze tu necham děti atd. a vis co ti povim? strach je svina. uplne te pohltí. zijes v hroznych situacích, ktery ale nejsou reálný - strach ti je ale zpritomnuje jako by se ti děly. je to fakt peklo.doslova. protože se to nezastaví. nemůžeš mit totiž pod kontrolou vlastne celkem nic. takze se prida strach z tohoto, tamtoho,te rakoviny,one rakoviny,strach o zdravi děti atd atd atd. muze se toho stat tolik a strach to vsechno udela pritomnym jako bys to musela nést. ale prca je,ze to vubec realny není!!! soustreduj se na to, co skutecne je (mam uzlik,je v pohode, budouto hlídat nemam se ceho bát) a vykasli se na "co kdyz" . uplne to odrizni. jestli to nepujde vyhledej psychologa. a URČITĚ nechod na potrat, to by bylo absolutní vitezstvi strachu v tvym životě. nedopust to. nemuzes zit pod strachem, to je fakt strašný. bojuj a tes se z toho co JE nedes se toho "co kdyz" - teda toho, co vubec v tuhle chvili NEEXISTUJE 🙂 jo a jeste jedna věc. kvuli strachu jsem odmitala mit vic děti. a víš co? vzeprela jsem se tomu aby mi strach diktoval jestli se smim stat matkou nebo ne. a schválně jsem kyvla na treti miminko. a je to skvělý. uzasnej živel. protoze fakt platí "dokud dycham, doufám ". neboj se a jdi dál 🙂

missa111
7. dub 2018

@velkaholka33
Tak určitě to řeš s lékařem. Sestra měla taky. Uz pred otěhotněním. V těhotenství se zvětšil, chodila na kontroly. Po porodu podstoupila odstranění poloviny štítné žlázy a z vysetreni se zajistilo, ze je tam zhoubný nádor, takže do týdne ji vzaly i druhou půlku. Pak podstoupila léčbu. Mela v tu dobu 4 leteho chlapečka a miminko. Moc jsme se všichni bali, ale vše dopadlo dobře. Sestra je zdrava, chdi pravidelně na kontroly. Rakovina štítné žlázy se dnes v naprosté většině da plně vyléčit. Tak zbytečně neotalej, nestresuj se a rychle k lékaři. Udělají vyšetření, zjistí co to je třeba. Treba vůbec nic závažného.

nekiaxy
7. dub 2018

Mam na stitne zlaze taky uzliky, chodim pravidelne na kontrolu. Jsem tehotna podruhe, resim pouze vyssi frekvenci kontrol na endokrinologii. Jedine, co ti pomuze, je se honem objednat, zavolej tam, rekni, ze jsi tehotna a neboj se, oni si to pohlidaji. Na kontrolu pujdes v prubehu tehotenstvi i po, na krev vickrat. Zbytecne neplas, internetove zkusenosti a diagnozy jsou strasne zavadejici.

zelenaesmolda
7. dub 2018

@nekiaxy souhlasim s tema diagnozama pres net,ja uplne rostu z tech fotek tehotenskych testu a dotazu jsem v tom?jak muze nekdo cekat ze mu nekdo od pocitace na tohle odpovi mi hlava nebere...

normalnimatka
7. dub 2018

to mi přijde až krapet patologický, takovejhle strach.... asi to bude těhotenskejma hormonama...
bylas u doktora, hlídaj tě, zpracuj ten strach racionálně, takhle to nejde. to by ses bála kvůli každý sračkovině a i by bylo pravděpodobnější, že tě někdo srazí v autě. přestaneš kvůli tomu absolutně jezdit autem?

velkaholka33
autor
7. dub 2018

@normalnimatka to neni hormonama takhle uz ziju 8 mesicu akorat tech dianoz bylo vic ted 3 mesice je to uzlik a to ze jsem tehotna mi prohloubilo jeste vic jen proto ze sem na neti cetla...

normalnimatka
7. dub 2018

@velkaholka33 aha... tak net nečti. ale stejnak bych ro řešila s nějakým terapeutem, pakliže si nedokážeš pomoct sama, nebo od někoho blízkýho.

evee24
7. dub 2018

@velkaholka33 nečti internet. Tam je uplne všechno rakovina 😀 ono ja mám autoimunitní zanet stitne žlázy a uzlík. Těhotenství sem prezila. A plánuji další. Zkus psychologa třeba. AZ se dite narodi ať te úzkost nepohlti.

leneee
7. dub 2018

Mam take uzlik na stit.zlaze a endokrinolog v tehotenstvi sledoval na sono vysetreni zda se meni/nemeni,kontroloval davku euthyrox-leku a krevni hodnoty hormonu stitne zlazy.Doporucuji vam probrat s vasim endokrinoloem,aby vas treba vidal v tehotenstvi casteji (jednou za ctvrt roku treba) a kdyz uvidite sama ze uzlik zustava stale stejny,tak budete jiste vic v klidu.V pripade potizi muze udelat i punkci (odebrat temer bezbolestne maly kousek tkane z uzliku) a poslat na rozbor-ja toto vysetreni absolvovala jeste v tehotenstvi, aby se ujistil,ze je vse v poradku.

velkaholka33
autor
8. dub 2018

@leneee nene muj endo.me nebude zvat jednou za ctvrt roku jen proto ze se bojim.mam hodnoty vporadku zadnej autoimunitni zanet zvetsena sz nic.jen ten uzlik.takze mi rekne jestli se bojim at chodim k psychiatrovi..a ani bych tam nechtela porad chodit stresuje me ze musum na nejaky konttoly a tak..a kdyby mi nedej boze rekly zvetsilo se to udelame punkci tak to bych nezvladla nebjim se vpichu.ale vysledku kterych bych se stejne nedozila protoze by me zabil strach stacilo by mi kdyby mi nekdo rekl mate r..ani to nechci psat.na miste bych dostala infarkt kazdy zvladne neco jinyho a ja nikdy v zivote bych neprijmula ze jsem takhle nemocna nikdy..na potrat jdu strach nademnou zvitezil v plny sile ..nevim jestlu mi to pomuze co se tyce uzlu ale nemuzu prinest na svet dite o krery nebudu schopna se starat uz ted nejsem schopna se starat o dceru ktera tady semnou je nejsem nuceho schopna jen cely dny brecim ...chci umrit jenom tak se mi ulevi.....

odula
Autor odpověď smazal
Zobraz
laja64
8. dub 2018

@velkaholka33 Taky jsem tehotna.Mam uzlik na levem laloku stitne zlazy, uz asi tri roky. Pri nalezu byl cca 1x1cm, na kontrole za pul roku 0,6x0,7cm. Casem se zmensuje, kontrolu mi endokrinolozka doporucila za dva roky, nicmene se tam chystam ted po roce. ,ciste pro svuj dobry pocit. Nekdo ten uzlik ma a ani o nem nevi, nenapadlo by me se kvuli tomu nervovat a nedejboze uvazovat o interupci.

codal
8. dub 2018

@velkaholka33 najdi si psychologa,tahle reakce opravdu není adekvátní situaci,pochopila bych to,kdyby tě to opravdu ohrožovalo na životě,ale tobě se nic neděje.Pokud jdeš na potrat ze strachu,že se může něco stát,tak ten potrat to nevyřeší,začneš se bát toho,že tě přejede auto,nebo že dostaneš rakovinu,tohle všechno nám život opravdu může nachystat,nikdy nevíš,co se stane. Budeš si to jednou hrozně vyčítat.Zajdi si k odborníkovi,promluvte si o tom a teprv pak se rozhodni. Zřejmě se u tebe objevila nějaká panicka úzkost nebo deprese a věř mi,že tu rozhodně nevyřeší tím,že si to dítě necháš vzít. Bude se to prohlubovat. Potřebuješ určitě pomoc,takové věci se stávají, ale není rozumné se rozhodovat v takovém stavu o tak důležité věci jako je potrat. Všechny máme strach co by kdyby,všechny chceme vidět své děti vyrůstat,ale ten strach nás nesmí pohltit,to je cesta do pekla. Ublíží to i tvé starší dceři. Popovidej si někde,mluv s manželem! Treba ti psycholog řekne,že v tomhle stavu mít druhé dítě je nesmysl,ale rozhodni se až potom,co si promluvit s někým fundovanym.Držím pěsti,ať je líp!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru